Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στο πακετάρισμα της βαλίτσας

Η Lydia Mansel ετοίμασε ένα αφιέρωμα για ένα κομμάτι του ταξιδιού που αγαπάμε να μισούμε… το πακετάρισμα. Μας δίνει συμβουλές πως να διώξουμε το άγχος της προετοιμασίας του ταξιδιού αλλά και πως να φτάνουμε πάντα στον προορισμό μας κατάλληλα προετοιμασμένοι. Το Travel and Leisure μίλησε με την Lydia, αρθρογράφο στο JustPacked και ειδική στο πακετάρισμα.

Όταν η Lydia Mansel ξεκίνησε το Just Packed, έναν ιστότοπο αφιερωμένο στο πακετάρισμα, όπως σωστά μαντεύετε, ήθελε να απομακρύνει το άγχος από την προετοιμασία ενός ταξιδιού. Κάθε φορά που αναζητούσε στο διαδίκτυο για την πιο ολοκληρωμένη λίστα ταξιδιού για το επερχόμενο ταξίδι της έμενε με άδεια χέρια.

«Συνειδητοποίησα ότι αν ένιωθα εγώ αυτή την απογοήτευση, υπήρχαν άλλοι ταξιδιώτες εκεί έξω που θα ένιωθαν το ίδιο. Αυτό έγινε πιο φανερό καθώς πήγαινα τακτικά σε ταξίδια, για δουλειά ή για αναψυχή  και άκουγα παράπονα και γκρίνια, δεν ήξερα τι να φέρω μαζί μου και απλώς δεν έβαλα τα κατάλληλα πράγματα».

Ο Μάνσελ ξεκίνησε να ταξιδεύει μανιωδώς στο κολέγιο, ένα καλοκαίρι που πέρασε δουλεύοντας σε ένα ράντσο, κάπου δυτικά και το επόμενο εξάμηνο στο Ντέβον της Αγγλίας. Έκτοτε, πέρασε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε τον γύρο της Ευρώπης και έζησε στη Νέα Υόρκη, στο Τσάρλεστον και αλλού.

Τώρα, εργάζεται εξ αποστάσεως με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και σχεδιάζει να περάσει το υπόλοιπο του έτους έχοντας έδρα το Λονδίνο και το Μπαθ και να προγραμματίσει πολλά νέα ταξίδια από τη λίστα της. Και ναι, κατάφερε να χωρέσει ό,τι χρειαζόταν μέσα σε δύο βαλίτσες. Πλέον, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για το πακετάρισμα της.

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη της στο Travel and Leisure:

Πακετάρισμα και άγχος προετοιμασίας
©Shutterstock

 Γιατί πιστεύετε το πακετάρισμα αποτελεί μεγάλο μπελά για τους ταξιδιώτες;

«Η ρίζα του προβλήματος για την αγωνία που έχουμε όταν πακετάρουμε για ένα ταξίδι προκύπτει από το να μην ξέρεις τι να πάρεις μαζί σου. Εάν δεν είστε σίγουροι για αυτό που έχετε στο σακίδιο ή τη βαλίτσα σας  ή αισθάνεστε ότι δεν έχετε πάρει τα σωστά πράγματα στο ταξίδι σας μπορεί να υποφέρετε. Σίγουρα, θα επιβιώσετε χωρίς αδιάβροχο ή μπλουζάκια, αλλά κάθε είδους δυσφορία θα μειώσει την περιπέτεια του ταξιδιού».

«Αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να γίνει τόσο έντονη, παραλύοντας τους ταξιδιώτες, ίσως και να μπερδευτούν και ξαφνικά να πετάξουν μέσα στη βαλίτσα τους πέντε φορέματα που δεν πρόκειται να φορέσουν ποτέ ή επτά ζευγάρια παπούτσια, για κάθε περίσταση. Αυτοί είναι εκείνοι που υπερφορτώνουν τις βαλίτσες τους».

«Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, εκείνοι που δεν είναι σίγουροι για το τι απαιτεί ο προορισμός που ταξιδεύουν οπότε απλώς συσκευάζουν μερικά αντικείμενα και καταλήγουν να εύχονται να είχαν φέρει ένα πιο ωραίο πουκάμισο ή ένα πιο ζεστό στρώμα».

Ποιες είναι οι συμβουλές σας για τον προγραμματισμό;

«Για οποιοδήποτε ταξίδι, θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε τι πρέπει να πακετάρετε περίπου μία εβδομάδα έως δύο εβδομάδες πριν. Προσωπικά, χρησιμοποιώ το σημειωματάριο στο τηλέφωνό μου για να σημειώσω αντικείμενα που σίγουρα θα χρειαστώ και να προσθέσω καθώς ό,τι άλλο μου έρχεται για τα ρούχα, γράφω όλες τις μέρες που είμαι εκεί καθώς και συγκεκριμένες εκδηλώσεις (δείπνα, γάμους, πεζοπορίες) όπου θα πρέπει να έχω μια καλύτερη ιδέα για το τι πρόκειται να φορέσω».

«Μια εβδομάδα πριν, θα έχετε σίγουρα άπλετο χρόνο για να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Για τη λίστα σας, προτείνω να γράψετε κυριολεκτικά όλα όσα χρειάζεστε για να πακετάρετε, συμπεριλαμβανομένης της οδοντόβουρτσας, φακών επαφής και μιας βούρτσας μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο, όταν είναι το βράδυ πριν από το πρωινό ξύπνημα, θα νιώσετε πιο χαλαροί και σίγουροι ότι θυμηθήκατε να μαζέψετε όλα όσα χρειάζεστε».

Πακετάρετε διαφορετικά για ταξίδια τις ημέρες μετά τον covid;

«Έχω πετάξει μερικές φορές το 2021 μέχρι στιγμής, και για μένα, όλα σχετίζονται με την χρηστικότητα της προσωπικής σας τσάντας. Μου αρέσει να έχω όλα τα βασικά μου αντικείμενα, διαβατήριο, πιστωτική κάρτα, μάσκα, απολυμαντικό χεριών μέσα σε μια ασφαλή αλλά εύκολα προσβάσιμη τσάντα. Θέλω να φτάσω από το σημείο Α στο σημείο Β όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην ξοδεύω επιπλέον χρόνο ψάχνοντας τα αντικείμενα μου αναζητώντας την ταυτότητά μου, καθυστερώντας τη ουρά».

©Shutterstock

Ποιο είναι το μυστικό σας στο πακετάρισμα;

«Πλέον πακετάρω τα πάντα σε ειδικούς κύβους συσκευασίας. Δεν πίστευα στα διαφημιστικά σποτάκια των προιόντων αυτών, απλώς δίπλωνα ή έστριβα τα πράγματα μου μέσα στις αποσκευές. Από τότε που επένδυσα σε ένα σετ κύβων συσκευασίας, ολόκληρη η διαδικασία συσκευασίας μου έγινε πιο οργανωμένη».

«Ανάλογα με το ταξίδι και το τι θα πάρω μαζί μου, είτε θα μαζέψω ορισμένα ρούχα μαζί, θα χρησιμοποιήσω τους κύβους για να προσέξω τα παπούτσια που δεν θέλω να γδαρώ, είτε θα ομαδοποιήσω παρόμοια κομμάτια, όπως τα μπλουζάκια. Στο τέλος του ταξιδιού μου θα χρησιμοποιήσω έναν κύβο για να βάλω όλα τα άπλυτα μαζί».

Ποιο είναι ένα κόλπο που χρησιμοποιείτε για να εξοικονομήσετε χώρο;

«Ακολουθώ ένα γνωστό απόσπασμα της Coco Chanel: “πριν φύγετε από το σπίτι, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και βγάλτε τουλάχιστον ένα πράγμα”. Αυτό σημαίνει ότι θα βγάλω όλα όσα σχεδιάζω να συσκευάσω και θα αποφασίσω ποια ένα ή δύο αντικείμενα μπορώ να αφήσω πίσω μου. Χρειάζομαι πραγματικά δύο πουλόβερ; Θα κάνει το ένα τη δουλειά του; Το ίδιο πράγμα για τα προϊόντα περιποίησης. Μπορώ να επιβιώσω συνήθως πέντε ημέρες ταξίδι χωρίς και τις δύο ενυδατικές κρέμες προσώπου».

Ποιο είναι το χειρότερο λάθος στο πακετάρισμα που βλέπετε να κάνουν οι άνθρωποι για ένα μακρινό ταξίδι;

«Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που παίρνουν πολλά μαζί τους. Ωστόσο προσπαθώ να αλλάξω. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας γεμάτης ντουλάπας με ξεχωριστά κομμάτια. Αυτός ο τύπος ρούχων δεν βοηθούν ιδιαίτερα στο πακετάρισμα, ειδικά για ένα μακρύ ταξίδι. Αντ’ αυτού μερικά κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν για κάθε περίσταση θα βοηθούσε ιδιαιτέρως».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ποιο είδος τυριού θεωρείται το καλύτερο για γερά οστά;

Taste and Hospitality

Με τι ποτό ταιριάζει τελικά το αγαπημένο σας πούρο;

«Φώναξε μου το υπεύθυνο σου» – Πώς αντιμετωπίζουμε θυμωμένους πελάτες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!