Νέα Νεα της Αγορας

Making of «Surround» – Ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τη τοιχογραφία του Μillo στη Γεροσκήπου

Ο Κύπριος Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Λέκτορας Κινηματογραφικής παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, ακολουθεί τον MIllO κατά τη διαμονή του στην Κύπρο. Ο Millo βρέθηκε στην Κύπρο για να δημιουργήσει την τοιχογραφία «Surround».

Πριν από έναν περίπου χρόνο, η τοιχογραφία του «Ready» που κοσμούσε το κέντρο της Πάφου σβήστηκε. Έτσι, ο MIllO βρέθηκε ξανά στην Κύπρο μετά από πρόσληση του Δήμου Γεροσκήπου, σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος. Το συγκεκριμένο Κέντρο ανέλαβε το συντονισμό και την παραγωγή του έργου.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης MIllO δημιούργησε ένα νέο βραχιόλι για την Πάφο, στον πύργο του Τμήματος Υδάτων στο υπό κατασκευή «Πάρκο Ανδρέα Στυλιανίδη». Το έργο έχει επιρροές από τo γνωστό έργο «The Birth of Venus» του Botticelli, την anime ταινία Ponyo και τη θάλασσα της Κύπρου, όπου μυθολογικά γεννήθηκε η Αφροδίτη.

Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε επίσης, όσους συμμετείχαν στην κατασκευή του «Surround» αλλά και μερικά στοιχεία από τις εμπειρίες και τις απόψεις του Millo ως καλλιτέχνης του δρόμου.

Μήνυμα κινηματογραφιστή (Χαράλαμπος Χαραλάμπους)

«Παρά την προσπάθεια για πλήρη απόδοση της δημιουργικής διαδικασίας που οδηγεί στην κατασκευή ενός πίνακα μεγάλης κλίμακας, πάντα κάτι διαφεύγει από την αναπαράσταση. Είτε πρόκειται για μια παλιά σβησμένη τοιχογραφία, μια νυχτερινή νυχτερίδα φρούτων, κάποια σκατά στο έδαφος, ένα χαμόγελο εκτός εστίασης, μια φωτογραφία που δεν έχει αναπτυχθεί αυτήν τη στιγμή, ένας ψηλός κατακόρυφος πύργος που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο οριζόντιο πανοραμικό πλαίσιο ή τελικά, κάθε εικόνα που κρύβεται μέσα σε έναν άδειο τοίχο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι ακυρώσεις πτήσεων και η προτροπή Σ. Περδίου στο επιβατικό κοινό

Taste and Hospitality

Μόνο το 30% των κέντρων αναψυχής θα επαναλειτουργήσει μετά τις 10 του Μάη

Taste and Hospitality

Ολοκληρώθηκε η οινική δικτύωση του Δήμου Αριστοτέλη με το Freiburg

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!