Διοίκηση Τάσεις

Τουρισμός Κάνναβης: Kίνητρο για την Ταξιδιωτική Βιομηχανία;

Καθώς χαλαρώνουν οι νόμοι για την κάνναβη σε όλο τον κόσμο, ένα νέο τμήμα επισκεπτών ταξιδεύουν σε μια πόλη ειδικά για να εξερευνήσουν το τουρισμό κάνναβης. Τα ταξίδια εμπνευσμένα από την κάνναβη είναι το επόμενο μεγάλο σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, που αναμένεται να επηρεάσει τα ξενοδοχειακά concept καθώς και το design από την αρχή ως το τέλος της ξενοδοχειακής εμπειρίας.

Μια έκθεση του 2020 διαπίστωσε ότι το 29% όλων των ενεργών ταξιδιωτών αναψυχής (και το 18% όλων των Αμερικανών) θέλουν να κάνουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την κάνναβη στις διακοπές. Αυτό το ενδιαφέρον για τον τουρισμό κάνναβης δεν είναι θεωρητικό. Το 25% των ερωτηθέντων ταξίδεψε σε έναν προορισμό για μια εμπειρία κάνναβης, συμπεριλαμβανομένου του 44% των Millennials και των μελών της Generation Z.

Για χρόνια, Αμερικανοί τουρίστες συρρέουν στο Άμστερνταμ και τα φημισμένα καφενεία του.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, η κάνναβη είναι νόμιμη για ψυχαγωγική κατανάλωση σε 19 πολιτείες της Αμερικής, ενώ η χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είναι επί του παρόντος νόμιμη σε 36 πολιτείες.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι παράνομη η χρήση ή η κατοχή στην πλεοψηφία των κρατών. Tόσο η κατοχή, όσο και η χρήση της κάνναβης στην Ελλάδα, θεωρήθηκε απαγορευμένη από το 1936.

Με τις παγκόσμιες πωλήσεις που αναμένεται να φτάσουν τα 55,9 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, μια δημοσίευση φιλοξενίας πρότεινε ότι τα ξενοδοχεία δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χρήση κάνναβης. Με τη νομιμοποίηση στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον οι κρατήσεις ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 3,5% και 6%-7,2% όταν ξεκίνησαν οι εμπορικές πωλήσεις το 2014. Οι μέσες τιμές δωματίων στο Κολοράντο αυξήθηκαν κατά 3,8%, ή 6,31 δολάρια.

Η διαθεσιμότητα κάνναβης μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας διαφοροποίησης στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά προορισμού. Το Μεξικό, για παράδειγμα, είναι μια χώρα στον δρόμο προς τη νομιμοποίηση, όπου τα ιαματικά λουτρά ή τα κέντρα γιόγκα με επίκεντρο την κάνναβη θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανά τουριστικά αξιοθέατα.

Τα καταλύματα που καλωσορίζουν τη χρήση μαριχουάνας αυξάνονται καθώς αυξάνεται ο τουρισμός κάνναβης. Επίσης, ξενοδοχεία, με βάση το εκάστοτε νομικό πλαίσιο, μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ενδιαφέρουσα ιστορία του φυτού και να παρέχει περιηγήσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την κάνναβη. Αυτές οι προοπτικές έχει πραγματικά αυξήσει τη ζήτηση για ξενοδοχεία φιλικά προς την κάνναβη και άλλα μέρη διαμονής όπου προϊόντα κάνναβης μπορούν να καταναλωθούν.

Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων ανά τον κόσμο αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πώς η μεταβαλλόμενη στάση απέναντι στην κάνναβη θα επηρεάσει την επιχείρησή τους και ότι για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, θα πρέπει και αυτοί να αγκαλιάσουν τα φιλικά προς την κάνναβη ταξίδια. Αυτό προφανώς, θα πραγματοποιηθεί, εντελώς διαφορετικά σε κάθε κράτος και πρακτικά και χρονικά.

Tης Βασιλικής Πούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Jose Cuervo Express: Το τρένο της τεκίλας!

Taste and Hospitality

Υπερτιμημένα τα ακίνητα στη Λεμεσό-Συμφωνεί το 100% των επενδυτών

Taste and Hospitality

5 πάμφθηνα και υπέροχα ταξίδια στην Ευρώπη

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!