Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Η ελληνική Siris στα χέρια του ομίλου Φωτιάδη

Περαιτέρω πεδίο ανάπτυξης της δραστηριότητάς του στην ελληνική αγορά, διαβλέπει ο κυπριακός όμιλος Φωτιάδη, ο οποίος πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά του 100% των μετοχών της μικροζυθοποιίας, Siris, η οποία εδρεύει στις Σέρρες.

Την ίδια στιγμή στρατηγικό πυλώνα για την επέκταση της δυναμικής του και σε άλλους τομείς αποτελεί η αγορά του εμφιαλωμένου νερού στη Ελλάδα.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο όμιλος βρίσκεται σε αναζήτηση για την εξαγορά επιχείρησης με έδρα την Ελλάδα και δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα, κάτι που ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, Παύλος Φωτιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πρώτη επένδυση σε παραγωγή στην Ελλάδα

Η απόκτηση της Siris που παράγει τις μπύρες με το εμπορικό σήμα, Voreia, αποτελεί την πρώτη επένδυση σε παραγωγή στην Ελλάδα. Στόχος είναι κατά το προσεχές χρονικό διάστημα η περαιτέρω ανάπτυξη της σερραϊκής μικροζυθοποιίας, με τον Παύλο Φωτιάδη, να αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει φέρει παγκοσμίως νέα δεδομένα για την αγορά μπύρας.

Ο όμιλος στην Ελλάδα,σύμφωνα με το capital.gr, δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής του Beverage World στον τομέα της διακίνησης οινοπνευματωδών και μη οινοπνευματωδών ποτών, καφέ και τσαγιού.

Τομείς στους οποίους επίσης έχει παρουσία είναι αυτοί του real estate μέσω της θυγατρικής Εmerald Developments, όπου ήδη έχει προβεί σε ανάπτυξη οικιστικών projects στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. Ένας ακόμα πυλώνας επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι ο ασφαλιστικός κλάδος.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου, ο οποίος δίνει το παρών σε πέντε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου (Ελλάδα, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία), ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στον κύκλο εργασιών της θυγατρικής Beverage World στην Ελλάδα, το 2021 ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ, από 40 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020, ενώ το 2022 αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα του 2021.

Στην Ελλάδα διακινεί τα αλκοολούχα ποτά της Gruppo Campari όπως τα Apleton, Grand Marnier, Wild Turkey και Crodino. Στον καφέ διακινεί τον καφέ Lavazza, ενώ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και το τσάι Heraclea.

Η ίδρυση του ομίλου σηματοδοτείται το 1942 στην Κύπρο, όταν ο ιδρυτής του, Φώτος Φωτιάδης, εξαγόρασε μία μικρή ζυθοποιία στην Μεγαλόνησο, ξεκινώντας την παραγωγή της μπύρας, Λέων, η οποία ήταν η πρώτη που παρήχθη στη χώρα.

Το 1969 άνοιξε ένα νεότερο εργοστάσιο παραγωγής μπύρας και σήμερα αποτελεί παραγωγό και διανομέα της Carlsberg στην κυπριακή αγορά, διατηρώντας ταυτόχρονα και δραστηριότητα στην εμφιάλωση νερού.

Η ιστορία της Siris Microbrewery ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια την πορεία της με ιδρυτή τον Γιάννη Μαρμαρέλλη, ο οποίος παραμένει στην εταιρεία ως σύμβουλος για τα επόμενα δύο χρόνια με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών και με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας με τον όμιλο Φωτιάδη.

Γ. Μαρμαρέλης: Γιατί πούλησα την εταιρεία στον όμιλο Φωτιάδη

O ιδρυτής τη μικροζυθοποιίας Siris, Γιάννης Μαρμαρέλης, σημείωσε ότι ο λόγος για τον οποίο πούλησε την επιχείρησή του στον όμιλο Φωτιάδη, ήταν διότι “ήθελα να διασφαλίσω ένα επίπεδο βιωσιμότητας για την εταιρεία αλλά και το μέλλον της.

Πάντοτε πίστευα ότι για να συνεχίσει να υπάρχει, θα έπρεπε να προκύψει η συμμαχία με έναν μεγάλο παίκτη. Το να παραμείνει μία μικρή ανεξάρτητη εταιρεία με τόσο μικρά μερίδια, ήταν σαν να κυνηγάμε την ουρά μας”.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Αστρολογικές προβλέψεις Δρ.Καραγιάννη: Το φθινόπωρο που θα προκύψει πρόβλημα…

Taste and Hospitality

Γεροσκήπου: Τρία ξενοδοχεία θα ανεγερθούν στην παραλία της περιοχής

Taste and Hospitality

Ανοίγει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!