Παρουσίαση Φιλοξενία

«Φωτιά και λάβα» το ταξίδι στη Σαντορίνη…για το ηλιοβασίλεμα και το hashtag

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ελλάδας. Είναι ένα βραχώδης νησί ακριβώς απέναντι από το ηφαίστειο, με μαύρες και κόκκινες παραλίες και τις πόλεις του να βρίσκονται κρεμασμένες πάνω στην καλντέρα και τους γκρεμούς του ηφαίστειου προσφέροντας μοναδική θέα και φανταστικά ηλιοβασιλέματα.

Η διαμονή στην Σαντορίνη είναι αρκετά ακριβή – ιδιαίτερα στα τουριστικά σημεία. Τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία, διαθέτουν ξενοδοχεία και βίλες με ιδιωτικές πισίνες, θέα στην Καλντέρα, ασβεστωμένους εσωτερικούς χώρους, σπηλιές πολυτελείας και jakuzzi με απέραντη θέα για καταπληκτικές φωτογραφίες. Δυστυχώς, σ’αυτά τα καταλύματα θα πρέπει να βάλετε ιδιαίτερα βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στη Σαντορίνη, οι τιμές ποικίλουν και γενικά  «καίνε». Η πληρότητα στο νησί είναι αντίστοιχη της Μυκόνου (γύρω στο 92%). Η χαμηλότερη τιμή στην αναζήτησή μας (booking) για διακοπές μιας εβδομάδας στο νησί ήταν γύρω στα 450 – 500 ευρώ και αφορούσε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Περίσσα. Υπήρχαν, ωστόσο και αρκετά διαθέσιμα δωμάτια με κόστος από 600 έως 900 ευρώ για 7 βράδια. Σε βίλες πολυτελών μονάδων στο Μεγαλοχώρι οι τιμές για διαμονή μιας εβδομάδας, ξεπερνούσε και τις 55.000 ευρώ.

Η Οία είναι το πιο ακριβό μέρος για να μείνετε στη Σαντορίνη. Μία ιδέα να εξοικονομήσετε χρήματα στη διαμονή είναι να κάνετε κράτηση για διαμονή σε ένα τοπικό ξενοδοχείο ή ένα σπήλαιο στο κοντινό χωριό της Φοινικιάς. Βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την καρδιά της Οίας, προσφέρει σημαντικά πιο προσιτά καταλύματα.

Για παράδειγμα ένα δωμάτιο με θέα τη θάλασσα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σαντορίνη μπορεί να ενοικιάζεται έναντι 400 ευρώ τη διανυκτέρευση και ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο την ίδια χρονική στιγμή στο Φαληράκι της Ρόδου έναντι 50 ευρώ.

Το φαγητό στη Σαντορίνη είναι μία υπόθεση για “δυνατά” πορτοφόλια! Οι τιμές ωστόσο είναι δικαιολογημένα ανεβασμένες, αφού τόσο τα ενοίκια όσο και οι φόροι στη Σαντορίνη βρίσκονται στα ύψη.  Ένα γεύμα δύο ατόμων κοστίζει από 60 έως 80€ με ποτήρι κρασί! Οι επιλογές είναι αμέτρητες και πρέπει να διαλέξετε με γνώμονα την όρεξη, το μέρος και το πορτοφόλι σας. Χορτοφαγικά πιάτα, πληθώρα κρεατικών και φυσικά φρεσκότατα ψάρια παίρνουν θέση στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια του νησιού. Τα καλύτερα και πιο οικονομικά ταβερνάκια θα τα βρείτε έξω από την Οία και τη Θήρα.  Δύσκολα να βρείτε μερίδα κάτω από 17€.

Οι τιμές στο νησί είναι «φωτιά και λάβα».  Ένας καφές στην Καλντέρα 9 ευρώ, ο χυμός πορτοκάλι 12 ευρώ. Στα Φηρά για μια σαλάτα του σεφ και ένα κλαμπ σάντουιτς 25 ευρώ. Οι ξαπλώστρες στον Περίβολο μέχρι και 15 ευρώ το ζευγάρι και στα περισσότερα, με το που κάθεσαι σου φέρνουν και ένα εμφιαλωμένο νερό που στο χρεώνουν 6 ευρώ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Σαντορίνη είναι ένα αρκετά ακριβό νησί και δεν συνιστάται για διακοπές χαμηλού προϋπολογισμού. Αλλά πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές. Γιατί; Επειδή υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταβέρνες που σας προσφέρουν μια ποικιλία φαγητού με λίγα χρήματα. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το ψάχνουν και καταλήγουν στις πιο δημοφιλείς ταβέρνες στο κέντρο που είναι πιο ακριβές.

Εάν επιλέξετε να κάνετε μια μικρή έρευνα πριν φύγετε για διακοπές, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε πιο προσιτά μέρη με εξαιρετικές επιλογές φαγητού! Το καλύτερο φαγητό σε περιμένει στον Πύργο. Όχι, δεν είναι παραλία, αλλά χωριό. Αυθεντικό και τίμιο. Ανακάλυψε το.

Πολύ high-end αγορές είναι άλλο σύγχρονο αίτημα της Οίας στη φήμη. Καταστήματα προσφέρουν κοσμήματα και casual θέρετρο της μόδας σε υψηλές τιμές. Υπάρχουν κάποιες δελεαστικές κεραμικά και έργα τέχνης, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά υπερτιμημένα σουβενίρ, μαζικής παραγωγής για την τουριστική αγορά.

Ταξίδι για χάρη του hashtag

Οι περισσότερες fashionista φαίνεται πως προτιμούν να εναρμονίζονται με το περιβάλλον και συγκεκριμένα με το Κυκλαδίτικο λευκό-μπλε, φορώντας μονόχρωμα αλλά και ριγέ σχέδια σε λευκό και μπλε ή σε τιρκουάζ, china μοτίβα που εκ των πραγμάτων είναι λευκά-μπλε αλλά και πουά σε λευκό-μπλε. Εάν θέλεις να κάνεις την διαφορά, θα σου προτείνουμε να φορέσεις έντονο κόκκινο/κοραλλί/κίτρινο, καθώς μπορεί να μην εναρμονίζονται με το λευκό/μπλε των Κυκλάδων, αλλά με τα ηφαιστειακά χρώματα του νησιού. Εάν προτιμάς απαλές αποχρώσεις, το παστέλ ροζ/κίτρινο/φιστικί κατά τις ώρες του ηλιοβασιλέματος, μπορεί να κάνει τρομερά εντυπωσιακό blending με το σκηνικό, για να απαθανατίσεις με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τα outfit σου.

Επ ουδενί μη πακετάρεις μαύρα ρούχα. Επειδή ο ήλιος και οι θερμοκρασίες μπορεί να γίνουν αρκετά υψηλές κατά τη διάρκεια της μέρας, θα σου συστήσουμε να προτιμήσεις playsuits, φορέματα και φούστες.

Επιμέλεια/έρευνα: Νικολέτα Χρήστου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Grace Hotel το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2022

Taste and Hospitality

Μιχάλης Φίλος: Tο πρόσωπο πίσω από τα πιάτα του Windmill Restaurant…με θέα τη Σκιάθο

Λεμεσός: H θέα από έναν ουρανοξύστη…κόβει την ανάσα (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!