Παρουσίαση Φιλοξενία

Ακάμας: Στην κορυφή της «Μούττης Της Σωτήρας»

Πεζοπορία στον Ακάμα: Πιθανόν το αποκορύφωμα όσον αφορά τέτοιου είδους εμπειρίες είναι μια στάση στην κορυφή της «Μούττης Της Σωτήρας», κοντά στη βόρεια ακτή, από όπου η θέα είναι εκπληκτική. Η διαδρομή συνδέει το μονοπάτι των Σμιγιών με το μονοπάτι Αφροδίτη. Θα περπατήσετε σε μονοπάτια, καθώς και χωματόδρομους, απολαμβάνοντας την ηρεμία του χώρου. Επίσης, θα περάσετε από ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι. Η διαδρομή είναι περίπου 10 χλμ. και τελειώνει στην σπηλιά των Λουτρών της Αφροδίτης.

Η ομάδα Cyprus From Air, έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή παρέα με 400 άτομα το 2017. «Είναι εντυπωσιακό πόσο αλλάζει η βλάστηση και η μορφολογία του εδάφους, από τη μια πλευρά του βουνού μέχρι την άλλη. Η μια είναι άγρια και η άλλη επειδή την «χτυπάει» η θαλασσινή αύρα έχει εντελώς διαφορετική όψη», αναφέρει η Cyprus From Air.

Οι απότομες ανηφοριές με υψομετρική διαφορά περίπου 500 μέτρα στη Μούττη της Σωτήρας, σου κόβουν την ανάσα, με την πλευρά του βουνού η οποία είναι κρυμμένη από τη θάλασσα και τον άνεμο να σφύζει από ζωή.

Εκεί μπορεί κάποιος να βρει, εκτός από εκπληκτικά είδη χλωρίδας, και διάφορα έντομα και πουλιά, τα οποία κρύβονται εκεί να για προστατευτούν από τις έντονες καιρικές συνθήκες.

 ΦΩΤΟΣ:Cyprus from air

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεν θα πιστεύετε πως έχει χτιστεί η Αγία Σοφία

Taste and Hospitality

Ό,τι και να έχει σηκώσει στις πλάτες της, η Καστοριά θα μοιραστεί τα πάντα μαζί σου! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ποιοί είναι οι CyChefs;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!