Διοίκηση Τάσεις

Τα εστιατόρια προσλαμβάνουν τώρα σομελιέ νερού για να ειδικεύονται σε όλα τα είδη H2O

Εάν σας αρέσει πολύ η γεύση του νερού της βρύσης, αυτό μπορεί να μην είναι το επάγγελμα για εσάς.

Όταν σκέφτεστε τη λέξη σομελιέ, το μυαλό μεταπηδά αμέσως στο κρασί. Υπάρχουν ατελείωτες ποικιλίες, πλούσια γευστικά προφίλ και χιλιάδες οινοποιεία σε όλο τον κόσμο. Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πραγματικά σομελιέ για νερό;

Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία υιοθετούν επίσημα τους σομελιέ νερού ως νόμιμο και πολύτιμο επάγγελμα. Πέρασαν οι εποχές που το μόνο που είχε σημασία ήταν να αποφασίσεις ανάμεσα στο ανθρακούχο ή μη , τώρα όλα έχουν να κάνουν με τις  λεπτομέρειες.

Τι ακριβώς είναι όμως ο σομελιέ του νερού;

Το νέο κύμα επαγγελματιών κερδίζει τα προς το ζην από τη γεύση του νερού, χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευμένο ουρανίσκο τους για να διαπιστώσει εάν το νερό είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ασβέστιο και ηλεκτρολύτες, να αναγνωρίσει τις μάρκες του νερού χωρίς να κοιτάξει το μπουκάλι και ακόμη και να ταιριάξει το νερό με διαφορετικά πιάτα με βάση τη γεύση. Ακριβώς όπως το κρασί, κάθε μπουκάλι νερό έχει μια ιστορία και προέλευση που καθορίζει ποια τρόφιμα θα συνδυαστούν καλύτερα.

Τώρα, οι χώροι προσλαμβάνουν αυτούς τους ειδικούς του H20 για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να επιλέξουν το τέλειο ζευγάρι για το φαγητό τους και είναι ένας ρόλος που αυξάνεται η ζήτηση. Η Jessica Altieri είναι η αφοσιωμένη σομελιέ νερού στο εστιατόριο  Florie’s του Four Seasons της Φλόριντα, βοηθώντας τους θαμώνες να καταλάβουν ότι δεν είναι όλα τα νερά ίσα. Στην Ασία, ο John Zhu ξεκίνησε την καριέρα του στο νερό στο Park Hyatt Shanghai, ενώ ο Jason Kuok ανοίγει το δρόμο ως ο μόνος πιστοποιημένος σομελιέ νερού στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο. Το Grand Hotel Bad Ragaz της Ελβετίας το πήγε ένα βήμα παραπέρα με το αφιερωμένο μπαρ νερού του, με επικεφαλής την σομελιέ Irina Taculina.

Για τους σκεπτικιστές ανάμεσά μας, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πραγματικά πολλά να μάθουμε για την τέχνη του H2O. Τόσο πολύ μάλιστα, που υπάρχουν ειδικά σχολεία και εγκαταστάσεις κατάρτισης.

Η Doemens Academy στη Γερμανία είναι μια κορυφαία ακαδημία για λάτρεις του νερού που θέλουν να κάνουν επίσημες τις δεξιότητές τους.

Υπάρχουν ήδη μερικοί γνωστοί σομελιέ που κάνουν θραύση στη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου πιστοποιημένου σομελιέ νερού στον κόσμο, του Martin Riese. Είναι περισσότερο γνωστός για το εκτεταμένο μενού νερού 40 σελίδων στο Ray’s and Stark Bar στο Λος Άντζελες.

Related posts

Γιώργος Λουκάκης: Ένας sommelier δεν σταματά ποτέ να μαθαίνει…

Υπερτιμημένα τα ακίνητα στη Λεμεσό-Συμφωνεί το 100% των επενδυτών

Taste and Hospitality

Σάββας Περδίος: Μπορούμε να αναδειχθούμε ως χειμερινός προορισμός

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!