Γεύσεις Ποτά

Έρευνα: Το ποτό που πίνεις δείχνει ξεκάθαρα την οικονομική σου κατάσταση

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να κριθούμε για την οικονομική μας κατάσταση μόνο από τα ρούχα που μπορεί να φοράμε ή ακόμη και από το ποτό που μπορεί να πίνουμε σε κάποιο μπαρ. Ναι πλέον είναι σίγουρο, το λέει η επιστήμη δεν το λέμε εμείς. Αν πίνεις ένα συγκεκριμένο ποτό τότε κάποιος μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα για το πορτοφόλι σου.

Το ποτό σου λέει πολλά για σένα. Μπορεί να αποκαλύψει την ηλικία σου, τις γευστικές σου προτιμήσεις και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διοργάνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας, μπορεί να «μιλήσει» και για το εισόδημα σου.

Πλέον με την στατιστική και τις έρευνες που γίνονται με βάση αυτή την μαθηματική επιστήμη, μπορούμε να μάθουμε πολλά από τις συνήθειες των ανθρώπων. Πράγματα και πληροφορίες που δεν θα τις μαθαίναμε αλλιώς.

 Το πρώτο συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας είναι μάλλον αυτονόητο: όσο περισσότερα λεφτά βγάζει ένας άνθρωπος, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να ξοδεύει μεγαλύτερα ποσά σε ποτά. Συμπεριφορά που δεν τη λες ούτε αφύσικη, ούτε άσχημη.

Μάλλον το λες φυσιολογικό κάτι τέτοιο και σίγουρα ίσως να ισχύει σε μία πιο ευρεία κλίμακα που ξεπερνάει τον τομέα του αλκοόλ.

Οι αμειβόμενοι με πάνω από 40.000 λίρες ετησίως δήλωσαν, για παράδειγμα, ότι συνηθίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ πέντε μέρες την εβδομάδα σε ποσοστό 18% – το υψηλότερο συγκριτικά με τους πιο χαμηλόμισθους.Σίγουρα οι πιο χαμηλόμισθοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα κι αυτό φαίνεται αμέσως στα νούμερα.

Πιο αναλυτικά, αυτά είναι τα ποσοστά των ανθρώπων που ήπιαν και τις πέντε μέρες της εβδομάδας που προηγήθηκε, με βάση το ετήσιο εισόδημά τους:

  • Πάνω από 9.999 λίρες: Το 8%
  • 10.000-14.999 λίρες: Το 10%
  • 15.000-19.999 λίρες: Το 10%
  • 20.000-29.999 λίρες: Το 12%
  • 30.000-39.999 λίρες: Το 14%
  • Πάνω από 40.000 λίρες: Το 18%

Μπορείς να το δεις και στην δική σου παρέα αυτό να συμβαίνει. Αυτός που βγάζει τα περισσότερα χρήματα από τη δουλειά του, συνήθως πίνει και τα περισσότερα ποτά ή έστω τα πιο ακριβά.

Τυπικά, αποδεικνύεται αυτό που πάντα πιστεύαμε για τον τύπο που πίνει περισσότερο στην παρέα: απλώς έχει περισσότερα λεφτά να ξοδέψει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να στερηθούν κάτι άλλο προκειμένου να δώσουν αρκετά λεφτά σε ποτά, αλλά λέει κάτι γι’ αυτούς που το κάνουν χωρίς να στερούνται. Στην πλειοψηφία τους, δεν πίνουν περισσότερο επειδή τους αρέσει περισσότερο το αλκοόλ, αλλά επειδή το σηκώνει η τσέπη τους.

Και η έρευνα συνεχίζει αναφέροντας ότι:

«Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους που έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 40.000 λίρες, αναφέρουν πως ήπιαν αλκοόλ την περασμένη εβδομάδα. Από την άλλη, το 29% όσων κερδίζουν λιγότερα από 10.000 λίρες, δήλωσαν πως δεν έχουν καταναλώσει καθόλου». Στην ίδια έρευνα, 29 εκατομμύρια άνθρωποι δήλωσαν πως πίνουν συχνά, με πιο εντυπωσιακό στοιχείο, τον αριθμό των 2.5 εκ. Βρετανών που δεν είχαν πρόβλημα να παραδεχθούν ότι τις ημέρες που θέλουν να πιουν το «κάτι παραπάνω» φτάνουν ως και τα 14 ποτήρια αλκοόλ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πρόγευμα για vegan: Porridge με γάλα καρύδας,σπόρους chia και σύκο

Taste and Hospitality

Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

Taste and Hospitality

Vegan παπουτσάκια

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!