Νέα Νεα της Αγορας

Κάτω Πάφος: Τουριστική περίοδος με σημαντικές εκκρεμότητες

Το έργο της δημιουργίας του σύγχρονου δικτύου υποδομών των δημοσίων συγκοινωνιών στην τουριστική περιοχή Πάφου, συνεχίζεται μεν, αλλά με ρυθμό κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό. Αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της επαγγελματικής ζωής της τουριστικής περιοχής, κάνοντας λόγο για υπερβολικά αργές διαδικασίες υλοποίησης των έργων.

Το έργο αυτό σηματοδοτεί ουσιαστικά και την πρακτική έναρξη των διαδικασιών για την μετατροπή της Πάφου σε έξυπνη πόλη, επισημαίνουν, επομένως θα έπρεπε να ληφθούν περαιτέρω πρόνοιες για τον τάχιστο ρυθμό προώθησης του. Αντ’ αυτού, υποστηρίζουν, καταστηματάρχες και άλλοι οικονομικοί παράγοντες, τα έργα συνεχίζονται με τρόπο προβληματικό στον μόλο.

Φωτο:Αρχείου

Οι νέες υποδομές των δημοσίων συγκοινωνιών Πάφου, αφορούν, πέραν των κύριων εγκαταστάσεων σε «Καραβέλλα» και παραλιακό μέτωπο, και σε άλλα 173 σημεία τα οποία έχουν κατηγοριοποιηθεί σε τρεις κατηγορίες, αναλόγως του αν οι στάσεις λεωφορείων μπορούν να καλύπτουν οκτώ αναμένοντες επιβάτες ή τέσσερις, ή αν πρόκειται απλώς για σημεία που δεν υπάρχει στέγαστρο αλλά μόνο μια πινακίδα που να δηλώνει στάση λεωφορείου. Ο προτιμητέος προσφοροδότης θα αναλάβει τη δαπάνη για την εγκατάσταση των στάσεων, τη συντήρηση τους και τις επισκευές που μπορεί να χρειαστούν κατά τη διάρκεια της 10χρονης σύμβασης που έχει υπογραφεί. Μετά την λήξη της σύμβασης, οι στάσεις των λεωφορείων θα παραδοθούν στο Δήμο σε πλήρως λειτουργήσιμη κατάσταση.

Τα νέα στέγαστρα θα είναι σύγχρονες κατασκευές όσον αφορά το υλικό κατασκευής, με ευρωπαϊκά πρότυπα, θα προσφέρουν wi-fi, θα περιλαμβάνουν οθόνες για προβολή διαφημίσεων και τα δρομολόγια των λεωφορείων. Στα σημεία όπου υπάρχουν μόνο ενδείξεις στάσης και όχι στέγαστρο εναπόκειται στον προτιμητέο προσφοροδότη αν θα τοποθετήσει και εκεί στέγαστρα ή αν λόγω χαμηλής επισκεψιμότητας διατηρήσει την υφιστάμενη κατάσταση.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η σχετική διαδικασία στην τουριστική περιοχή μετά την απομάκρυνση του σταθμού μετεπιβίβασης από το λιμανάκι για τις νέες υποδομές που θα δημιουργηθούν στο μέρος. Διαδικασίες, φωνάζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής, που μόνο προβλήματα προκαλούν στις αρχές της τουριστικής σεζόν λόγω του αργού ρυθμού προώθησης τους.

Της Ντόρας Χριστοδούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ζητούν άρση της απαγόρευσης χρήσης του ναργιλέ σε χώρους εστίασης της Κύπρου

Taste and Hospitality

«Έβρασαν» τα αμπέλια και οι ελιές στην Κρήτη λόγω καύσωνα

Taste and Hospitality

Eίναι οι Κινέζοι οι χειρότεροι τουρίστες;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!