Πρόσωπα Φιλοξενία

Rob Thomson: Τροχοδρομείται μεγάλη ανάπτυξη ιδιωτικών περιουσιών εντός των Βάσεων

Την πιο σημαντική τομή στις σχέσεις μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Βρετανικών Βάσεων από το 1960 σηματοδοτεί, σύμφωνα με τον διοικητή των Βάσεων, η επερχόμενη έναρξη μίας μη στρατιωτικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Η τροχιοδρόμηση μεγάλης ανάπτυξης ιδιωτικών περιουσιών και επιχειρήσεων εντός των Βάσεων πραγματοποιείται με τη συνεργασία περιβαλλοντικών και επιχειρηματικών συνδέσμων, αλλά και τη συμμετοχή ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Οι προοπτικές

Σε άρθρο του, ο υποστράτηγος Rob Thomson, Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο αναλύει τις νέες ευκαιρίες και προοπτικές από την υλοποίηση του έργου, τονίζοντας ότι μία τέτοια ανάπτυξη αποτελεί θετική εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες γης στις Βάσεις.

«Η νέα κατάσταση θα φέρει μια σειρά από ευκαιρίες και οφέλη συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανάπτυξης περιουσιών όπως γίνεται στην Κυπριακή Δημοκρατία», επισημαίνει σχετικά, τονίζοντας ότι με την εν λόγω ανάπτυξη οι σημερινοί ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι σε θέση να πουλήσουν τη γη τους σε πιο ανταγωνιστικές τιμές από ό,τι στο παρελθόν.

Ο διοικητής των Βρετανικών Βάσεων διευκρινίζει ότι τα υφιστάμενα δικαιώματα όλων των ιδιοκτητών γης στις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων (Δεκέλειας και Ακρωτηρίου), δεν θα επηρεαστούν είτε πρόκειται για ελληνοκυπριακές είτε για τουρκοκυπριακές περιουσίες.

Πολλαπλές αναπτύξεις

Με το νέο καθεστώς, μπορούν να ανεγερθούν νέες κατοικίες στις Βάσεις μαζί με μια σειρά εμπορικών ελαφρών βιομηχανιών, γεωργικών και τουριστικών αναπτύξεων, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν τις προοπτικές για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Οι Βρετανικές Βάσεις προχωρούν επίσης σε χαλάρωση των αυστηρών απαιτήσεων για επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εντός των Βάσεων.

«Οι νέες επιχειρήσεις θα εξακολουθούν να χρειάζονται άδεια. Ωστόσο, δεν απαιτείται πλέον να προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία για μια συγκεκριμένη στρατιωτική ή κοινοτική ανάγκη προκειμένου να δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση», διευκρινίζει σχετικά ο διοικητής των Βάσεων.

Οι Βάσεις Δεκέλειας και Ακρωτηρίου προτίθενται να προχωρήσουν σε αναθεωρήσεις των σχετικών νομοθεσιών προκειμένου να επιτραπούν περισσότεροι τύποι επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τα επόμενα χρόνια. Δεδομένο θεωρείται ότι θα υπάρξουν κάποια αναλογικά όρια όσον αφορά τα είδη ανάπτυξης που μπορούν να πραγματοποιηθούν. «Έχουμε δημιουργήσει προσεκτικά μελετημένες ζώνες σχεδιασμού για να προστατεύσουμε το υπέροχο περιβάλλον που απολαμβάνουμε όλοι, συμπεριλαμβανομένου ενός εντυπωσιακού μωσαϊκού προστατευόμενων οικοτόπων», εξηγεί σχετικά ο Rob Thomson.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Βάσεις διαθέτουν πλούσια περιβαλλοντική ποικιλομορφία, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων και απειλούμενων ειδών, μερικά από τα οποία υπάρχουν μόνο εντός των συγκεκριμένων περιοχών.

«Θα είμαι σε θέση να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου»

«Οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές να προστατεύσουμε αυτόν τον πλούτο. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν ορισμένοι τομείς όπου η στρατιωτική ασφάλεια παραμένει σημαντική και περιορίζει την ανάπτυξη, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Δημοκρατία», τονίζει ο Διοικητής των Βάσεων.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι ο ίδιος οφείλει να είναι σε θέση να συνεχίσει κανονικά την άσκηση των στρατιωτικών του καθηκόντων, τα οποία, όπως λέει, διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη συλλογική ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων ως εθνών, ως Ευρωπαίων πολιτών και ως πολιτών του κόσμου, ειδικά σε μια εποχή που απειλείται σοβαρά ο τρόπος ζωής εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Κύρια φωτο:inbusiness

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στο μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο!

Taste and Hospitality

Elysia Breeze: Εντυπωσιακά πιάτα σε όψη αλλά και σε γεύση!

Η μαγεία της φύσης στους Σταλακτίτες του Φοινιού – (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!