Νέα Νεα της Αγορας

Κάππαρη: Έκαναν το άγαλμα της γοργόνας απλώστρα για μαγιό (ΦΩΤΟ)

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, κάποιοι αποφάσισαν χθες κατά την εξόρμηση τους στην Παραλία Σκούταρη στην περιοχή Κάππαρη όπου βρίσκεται το άγαλμα της γοργόνας να το κάνουν απλώστρα για τα μαγιό και τα ρούχα τους.

Σε μια στενόμακρη παραλία με μήκος 70 μέτρων και πλάτος μόλις 12 μέτρα, με  χρυσή άμμο και τα καθαρά νερά την καθιστούν αξιοπρόσεκτη παραλία με εκατοντάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

Οι φωτογραφίες που έφτασαν κοντά μας δείχνουν τον πολιτισμό που έχουν ορισμένοι σε όλο της το μεγαλείο: Το άγαλμα της γοργόνας στα βράχια για τους Κύπριους λουόμενους απλά χρησιμεύει για κρεμάστρα των μαγιό και τις παντόφλες τους.

Μια είδηση της «κλειδαρότρυπάς» που μπορεί να προκαλέσει γέλιο και ειρωνικά σχόλια σε μερικούς όπως για παράδειγμα στο ερώτημα: «Aν η γοργόνα θα παρεξηγηθεί». Δεν το νομίζω.  Αυτό που έχουμε διδαχθεί από παιδιά είναι πώς όλα αγάλματα/ έργα τέχνης που  έχουν φτιαχτεί είναι για να τιμήσουν ένα ιστορικό γεγονός ή κάποια προσωπικότητα. Συμβολίζουν ιδέες, αρχές, αξίες, ιδανικά ή καταστάσεις. Μέσα από αυτά ανακαλύπτουμε έναν μαγικό κόσμο τέχνης ή και μνήμης που ανήκει σε όλους και αξίζει το σεβασμό και τη φροντίδα μας.

Πολιτιστικό επίπεδο να σου τύχει…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΕΒΕΑ: Το ΑΞΙΚ να μεταφερθεί στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου

Taste and Hospitality

Valle Gran Rey» Κανάρια Νησιά: Τεράστιο κομμάτι βράχου έπεσε κοντά σε λουόμενους

Taste and Hospitality

Mεγάλη ταλαιπωρία στα αεροδρόμια: του Μπρίστολ, Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!