Γεύσεις Ποτά

Domaine Georges Roumier: Ένας θρύλος της Βουργουνδίας

Το Domaine Georges Roumier είναι παραγωγός κρασιού με έδρα το χωριό Côte de Nuits του Chambolle-Musigny, όπου παράγει μερικά από τα πιο ακριβά, υψηλά βαθμολογημένα και περιζήτητα κρασιά της Βουργουνδίας.

Ο Georges, ο οποίος γεννήθηκε το 1898, καταγόταν από το Dun-Les-Places, στη χώρα βοοειδών Charollais κοντά στο Saulieu. Η ιστορία του Roumier ξεκίνησε όταν ο Georges Roumier παντρεύτηκε τη Genevieve Quanquin το 1924. Η Quanquin είχε οικογενειακούς αμπελώνες στο Chambolle-Musigny, τους οποίους ο Roumier άρχισε να επεκτείνει.

Αντί να αγοράζει οικόπεδα, ο Roumier χρησιμοποίησε το γαλλικό σύστημα sharecropping/lease του métayage, σύμφωνα με το οποίο ένα άτομο καλλιεργεί τη γη για τον ιδιοκτήτη σε αντάλλαγμα για ένα μέρος της παραγωγής, για να δημιουργήσει το φάσμα του domaine. Ο Roumier ξεκίνησε με μικρά οικόπεδα στο Musigny, προχωρώντας στο Bonnes Mares καθώς εξασφάλισε και δύο οικόπεδα στο Clos de Vougeot.

Πιο πρόσφατα, το Domaine Georges Roumier επεκτάθηκε στο Ruchottes-Chambertin, όπου δικαιούται τα δύο τρίτα της συγκομιδής από αγροτεμάχιο 0,5 εκταρίων (2 στρέμματα) που ανήκει στον Michel Bonnefond. Το άλλο 1/3, το συναντάμε μερικές φορές ως κρασιά Ruchottes με το όνομα Bonnefond (το κρασί είναι πανομοιότυπο με την έκδοση Roumier).

Όταν ο Georges Roumier πέθανε το 1965, ο γιος του Ζαν-Μαρί ανέλαβε την οινοποίηση. Τελικά ο Christophe, ο γιος του Jean-Marie, ανέλαβε και είναι ο σημερινός οινοποιός του domaine. Η εστίασή του είναι πολύ στο terroir, έτσι η νέα βελανιδιά χρησιμοποιείται με φειδώ και η θερμοκρασία της ζύμωσης διατηρείται χαμηλή για να επιτρέψει τη λεπτότητα των αρωμάτων του κρασιού να λάμψει.

Τα πιο σημαντικά οικόπεδα στο χαρτοφυλάκιο Georges Roumier είναι στον αμπελώνα Bonnes Mares Grand Cru (στον οποίο το domaine έχει 1,6 εκτάρια/16 στρέμματα) και στον αμπελώνα Chambolle-Musigny Premier Cru Les Amoureuses (0,4 εκτάρια/4 στρέμματα), που κάνουν δύο από τα πιο περιζήτητα κρασιά του domaine.

Μερικά σημαντικά κρασιά του Domaine

Domaine Georges & Christophe Roumier Bonnes-Mares Grand Cru, Cote de Nuits, France  € 2,820              95 / 100

Domaine Georges & Christophe Roumier Chambolle-Musigny, Cote de Nuits, France            € 654                               90 / 100

Domaine Georges & Christophe Roumier Les Cras, Chambolle-Musigny Premier Cru, France € 1,066   93 / 100

Domaine Georges & Christophe Roumier Clos de la Bussiere, Morey-Saint-Denis Premier Cru, France  €588         91/100

Domaine Georges & Christophe Roumier Les Amoureuses, Chambolle-Musigny Premier Cru, France € 5,641   95 / 100

Domaine Georges & Christophe Roumier Musigny Grand Cru, Cote de Nuits, France  € 18,916                                     96/100

Με πληροφορίες από Decanter.com και wine-searcher.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι πιο παράλογες φήμες που έχουν ακουστεί ποτέ για την τεκίλα

Taste and Hospitality

Κοτόπουλο πίρι-πίρι…με καταγωγή από την Πορτογαλία

Taste and Hospitality

Με αυτό το κόλπο δεν θα «νερώσει» ποτέ ξανά ο παγωμένος καφές σας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!