Εσωτερικοί Σχεδιασμοί Φιλοξενία

Οδηγίες για μια επιτυχημένη φωτογράφηση ξενοδοχείου

Η επαγγελματική φωτογράφιση για ένα ξενοδοχείο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις μετατροπές. Οι φωτογραφίες είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι χρήστες όταν επισκεφτούν στον ιστότοπο σας και οι πρώτες εμφανίσεις μετράνε, σύμφωνα με το Artinweb.

Για να παρουσιάσετε με τον καλύτερο τρόπο την επιχείρησή σας, τους επαγγελματικούς σας χώρους, τις εγκαταστάσεις και όλα αυτά που την αποτελούν, χρειάζεστε φωτογραφίες που θα αναδείξουν το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Σε μία φωτογράφηση ξενοδοχείου στόχος είναι να δείξετε στον υποψήφιο φιλοξενούμενο, τη σωστή εικόνα που πραγματικά θα τον κάνει να προτιμήσει εσάς για τις διακοπές του. Παρακάτω, παρουσιάζονται μερικές χρήσιμες συμβουλές, για να αναδείξετε το ξενοδοχείο σας στα social media και την ιστοσελίδα σας μέσω καλαίσθητων φωτογραφιών.

Επιλογή του σωστού φωτογράφου ξενοδοχείου

Εξερευνήστε τις γκαλερί διαφορετικών φωτογράφων και δημιουργήστε μια λίστα με τις ιδανικές εικόνες για εσάς. Υπάρχει μια τεράστια γκάμα από επιλογές  που εμπίπτουν στην ομπρέλα της «φωτογράφησης ξενοδοχείου». Μερικοί φωτογράφοι μπορεί να μην υπερέχουν σε κάθε τομέα που χρειάζεστε, ενώ άλλοι φωτογράφοι και πρακτορεία, όπως οι συνεργαζόμενοι φωτογράφοι της Artinweb, έχουν πολυετή εμπειρία σε όλους τους τομείς. Για αυτόν τον λόγο, φροντίστε να διαλέξετε εκείνον τον φωτογράφο που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες με γνώμονα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσκαλέστε τον φωτογράφο στο ξενοδοχείο σας

Μόλις επιλέξετε τον κατάλληλο φωτογράφο για τις ανάγκες σας, προσκαλέστε τον στο ξενοδοχείο σας για να συζητήσετε τις ιδέες σας. Αφιερώστε χρόνο για να εξηγήσετε τι ακριβώς θέλετε να επικοινωνήσετε μέσω των φωτογραφιών και ποιες είναι οι ανάγκες σας. Δείξτε στον φωτογράφο τα καλύτερα μέρη στο ξενοδοχείο σας, εξηγώντας του εκτενώς τι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε και να αναδείξετε. Μιλώντας με τον φωτογράφο θα τον βοηθήσετε να αποφασίσει το στυλ που θα χρησιμοποιηθεί, την κατάλληλη ώρα της ημέρας για τη λήψη των φωτογραφιών και όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζει για ένα αισθητικά ωραίο αποτέλεσμα. Επιπλέον, αποφύγετε να προγραμματίσετε μια επαγγελματική φωτογράφηση τις περιόδους υψηλής ζήτησης.

Μάρκετινγκ, το κύριο εργαλείο σας

Εκτός από μια λίστα λήψεων, η ομάδα marketing του ξενοδοχείου μπορεί να προετοιμάσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που καθορίζει το χρονοδιάγραμμα της φωτογράφησης. Αυτό θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο καθώς θα αποστέλλεται σε όλα τα τμήματα με αποτέλεσμα να γνωρίζουν οι υπάλληλοι τις ώρες που ο φωτογράφος θα είναι στον κάθε χώρο γύρω από το ξενοδοχείο.

Κάντε το αποτέλεσμα πιο δυναμικό με πρωταγωνιστές μοντέλα και ηθοποιούς

Συνήθως, χρειάζεται ομαδική δουλειά για να βεβαιωθείτε ότι η φωτογράφηση του ξενοδοχείου σας πέρασε ομαλά. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να προσλάβετε επιπλέον άτομα για να βελτιώσουν το αποτέλεσμα. Μπορείτε να τα προσλάβετε μόνοι σας ή να κανονίσετε τον φωτογράφο να σας προτείνει τους δικούς του συνεργάτες.

Η παρουσία ατόμων στις φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας μπορεί να τα κάνει πιο ζωντανά. Θέλουμε φωτογραφίες από ένα λόμπι μπαρ με μερικά ζευγάρια ή μια πισίνα με μικρά παιδιά και γονείς; Μπορείτε να δώσετε στους πελάτες σας να καταλάβουν τη χρησιμότητα του κάθε χώρου μέσω των μοντέλων σας. Το κόστος για τα μοντέλα είναι ευρύ και ανάλογο με το επίπεδο εμπειρίας του μοντέλου. Μια πιο οικονομική ιδέα, κάποιες φορές, μπορεί να είναι η χρήση influencers. Το τμήμα marketing θα μπορούσε να επικοινωνήσει με κάποιον influencer που ειδικεύεται στα ξενοδοχεία και να του προσφέρει ένα δωρεάν ποτό, δείπνο ή μια διαμονή. Σε αντάλλαγμα ο influencer θα εμφανιζόταν στις λήψεις ως μοντέλο.

Ακόμα, ο φωτογράφος οφείλει να αναδείξει τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου, το concept και την διακόσμηση του, χωρίς να παρεμβαίνει οπτικά ή φωτιστικά. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τον φυσικό φωτισμό (κατεύθυνση εισερχόμενου ηλιακού φωτός), όσο και τον τεχνητό (φωτιστικά σώματα και φωτιστικές παρεμβάσεις). Οι εικόνες που θα δημιουργήσει τελικά, θα πρέπει να αναδεικνύουν διακριτικά όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαιτερότητα αλλά και την μοναδικότητα των χώρων, και που αναδεικνύουν την συνολική ατμόσφαιρα του καταλύματος.

Δώστε στην ξενοδοχειακή σας επιχείρηση την προσοχή και το κύρος που της αξίζει, επενδύοντας σε επαγγελματίες, έμπειρους στην φωτογράφιση ξενοδοχείων.

Κύρια φωτο: Christos Drazos Photography 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το «λεμεσιανό ανάκτορο» που η ανέγερση του διήρκεσε 15 χρόνια

Taste and Hospitality

Tsiakkas Winery: Η παράδοση σ΄ ένα ποτήρι στο πιο παραμυθένιο σκηνικό

Αφροδίτη Στεργίου: Η εμφιαλωμένη ποίηση από ένα κορίτσι γεννημένο στα αμπέλια

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!