Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογία & Ασφάλεια

Γιατί οι πτήσεις διαρκούν περισσότερο απ΄ ότι τη δεκαετία του ’70;

Μπορεί να ακούγεται αρκετά παράδοξο αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, τα σημερινά αεροπορικά ταξίδια είναι πιο αργά από ότι στη δεκαετία του ’70, παρά τις προόδους της αεροδυναμικής και του σχεδιασμού του κινητήρα τους, σύμφωνα με τη Daily Mail και το Business Insider.

Για παράδειγμα, μια συνεχόμενη πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Χιούστον του Τέξας, διαρκεί σήμερα περίπου τρεις ώρες και 50 λεπτά. Ωστόσο, η ίδια πτήση το 1973 θα διαρκούσε δύο ώρες και 37 λεπτά. Αντίστοιχα, η πτήση από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο διαρκεί περίπου 10 λεπτά περισσότερο από ότι διαρκούσε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την Telegraph, όπως και αυτή από Μαδρίτη στη Βαρκελώνη που διαρκεί 20 λεπτά περισσότερο.

Perierga.gr - Γιατί κάποιες πτήσεις διαρκούν περισσότερο απ΄ ότι τη δεκαετία του 1970;

Όπως επισημαίνει το Business Insider, η κύρια αιτία της επιμήκυνσης της διάρκειας των ταξιδιών είναι το κόστος των καυσίμων. Οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να μεγαλώσουν σε διάρκεια τις πτήσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα. Η τιμές των καυσίμων έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με αυτές που ίσχυαν πριν μερικές δεκαετίες και είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τις αεροπορικές εταιρείες.

Το 2008, η Northwest Airlines δήλωσε ότι γλίτωσε περίπου 700 λίτρα καυσίμων σε μια πτήση από το Παρίσι προς τη Μινεάπολη όταν ο πιλότος μείωσε τη μέση ταχύτητα του αεροσκάφους από 542 μίλια/ώρα σε 532 μίλια/ώρα. Η μείωση της ταχύτητας αύξησε την διάρκεια της πτήσης κατά οκτώ μόλις λεπτά, αλλά η αεροπορική εταιρεία εξοικονόμησε σχεδόν 300 λίρες Αγγλίας.

Μια άλλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, η Southwest, εκτιμά ότι εξοικονόμησε 21 εκατομμύρια λίρες προσθέτοντας από ένα έως τρία λεπτά σε κάθε πτήση.

Βέβαια τα καύσιμα δεν είναι ο μόνος λόγος επιμήκυνσης των πτήσεων. Στη σύγχρονη εποχή ο αριθμός των ταξιδιών για αναψυχή, για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους αυξάνεται ραγδαία. Οι πτήσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα είναι τόσες που δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στους αεροδιαδρόμους και στα αεροδρόμια.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Enset: «Συγγενής» της μπανάνας που θα σώσει τον κόσμο

Taste and Hospitality

Πώς να καλλιεργήσετε Λάχανο – Πλήρης Οδηγός Καλλιέργειας από τη Σπορά έως τη Συγκομιδή

Taste and Hospitality

Πώς παίρνουν το χρώμα τους τα τυριά;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!