Διοίκηση Τάσεις

Ντουμπάι: 11 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin

Ο πρώτος οδηγός Michelin στο Ντουμπάι γιορτάζει 69 εστιατόρια που καλύπτουν 21 κουζίνες. Έντεκα εστιατόρια βραβεύτηκαν με τα περίφημα αστέρια Michelin, ενώ 14 αναγνωρίστηκαν ως εστιατόρια Bib Gourmand. Ένα πήρε Πράσινο Αστέρι για βιώσιμη γαστρονομία και 44 έχουν αναγνωριστεί ως εστιατόρια που επιλέχθηκαν από τη Michelin.

Η Michelin αποκάλεσε τον «θεαματικό» γαστρονομικό χάρτη του Ντουμπάι «τόσο ζωντανό και ποικιλόμορφο όσο και ενεργητικό».

Ο Gwendal Poullennec, διεθνής διευθυντής του Michelin Guide, δήλωσε: «Αυτό που κάνει το γαστρονομικό τοπίο του Ντουμπάι τόσο ξεχωριστό είναι η αντανάκλαση των περισσότερων από 200 εθνικοτήτων που αποκαλούν την πόλη πατρίδα, προσφέροντας ένα επικούρειο καλειδοσκόπιο. Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των εστιατορίων σε αυτήν την ταχύρυθμη, δυναμική και κομψή πόλη είναι ότι είναι γεμάτα πάθος και ενθουσιασμό. Σήμερα, το Ντουμπάι έχει καθιερωθεί ως ένας εμπνευσμένος γαστρονομικός προορισμός και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι καλοφαγάδες από όλο τον κόσμο θα παρασυρθούν από την πολύ μοναδική του ενέργεια».

Ένα αστέρι Michelin απονέμεται σε εστιατόρια για «μαγειρική υψηλής ποιότητας που αξίζει μια στάση». ενώ δύο είναι για “εξαιρετικό μαγείρεμα που αξίζει μια παράκαμψη” και τρία για «εξαιρετική κουζίνα που αξίζει ένα ιδιαίτερο ταξίδι».

Οι επιθεωρητές του Michelin Guide βασίζουν τις αξιολογήσεις τους στο σύνολο των πέντε κριτηρίων που εφαρμόζονται παγκοσμίως, όπως η ποιότητα των συστατικών, η μαεστρία, η αρμονία των γεύσεων, η προσωπικότητα του σεφ και η συνέπεια τόσο σε βάθος χρόνου όσο και σε ολόκληρο το μενού.

Il Ristorante / Niko Romito

Δύο αστέρια Michelin για δύο εστιατόρια

  •  Il Ristorante – Ο Niko Romito αναγνωρίστηκε για το «μοντέρνο ιταλικό φαγητό, το οποίο συνοδεύεται από ισορροπία, αγνότητα και διαύγεια». Υλικά κορυφαίας ποιότητας μεταφέρονται από την Ιταλία, με τα κυριότερα σημεία να συμπεριλαμβάνουνε πιάτα με ψάρια και ζυμαρικά, σύμφωνα με τη Michelin.
STAY by Yannick Alléno

  • Το STAY by Yannick Alléno, το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιοκτησία αποικιακού στιλ στο The Palm, «εντυπωσιάζει με την προσέγγισή του λιγότερο-είναι περισσότερο, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ακριβή, εκλεπτυσμένα πιάτα που είναι επιδέξια φτιαγμένα με τη γαλλική μαγειρική ως βάση».
11 Woodfire

Ένα αστέρι Michelin για εννέα εστιατόρια

  • 11 Woodfire από τον σεφ-ιδιοκτήτη Akmal Anuar, ο οποίος είναι μαλαισιανής καταγωγής, προσφέρει μια παγκόσμια ποικιλία από λαχανικά, θαλασσινά και κρέατα ψητά στην τελειότητα πάνω από βελανιδιές, αγριοκοκαλιά ή σανό.
  •  Το Al Muntaha βρίσκεται στην κορυφή του Burj Al Arab και «προσφέρει εκλεπτυσμένη και εξευγενισμένη γαλλική κουζίνα με μεσογειακές επιρροές». Επικεφαλής του είναι ο Saverio Sbaragli, ο οποίος είχε τελειοποιήσει την τέχνη του στο Arpège με τρία αστέρια Michelin.
  • Το Armani Ristorante παρουσιάζει «ακριβή, μοντέρνα ιταλική κουζίνα στο Burj Khalifa, όπου τα όμορφα διακοσμημένα πιάτα συναντώνται με προσεγμένη, ενθουσιώδη εξυπηρέτηση». Σύμφωνα με τη Michelin, τα αγαπημένα ιταλικά προϊόντα όπως agnolotti del plin, filetto di scorfano και agnello al mirto «επιδεικνύουν τη μαεστρία των σεφ».
  • Το Hakkasan στο Atlantis Hotel προσφέρει «επανασχεδιασμένα κινέζικα πιάτα που είναι αποκλειστικά για το Ντουμπάι», συμπεριλαμβανομένου του αστακού λίτσι με το μαργαριτάρι yuzu.
  • Το Höseki είναι ένα εστιατόριο omakase εννέα θέσεων με τιμόνι έναν μάστερ του σούσι έκτης γενιάς, τον Masahiro Sugiyama. Βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου Bulgari και προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία omakase χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά που εισάγονται καθημερινά από την Ιαπωνία.
  • Το Ossiano, που βρίσκεται στο υπόγειο του ξενοδοχείου Atlantis δίπλα στο ενυδρείο, είναι ένας κόσμος για δημιουργικό φαγητό. Τα μενού του «Metanoia» αντλούν έμπνευση από τις παιδικές αναμνήσεις του σεφ Gregoire Berger, «με πιάτα που έρχονται με λεπτές αντιθέσεις υφής και εντυπωσιακή διαύγεια γεύσης».
  • Το Tasca by José Avillez στο Mandarin Oriental Hotel βρίσκεται γύρω από μια ανοιχτή κουζίνα, όπου η ομάδα “συνδυάζει φρέσκα, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα με πορτογαλικά πιάτα που είναι ζωντανά, καινοτόμα και ιδανικά για μοιρασιά”.
  • Το Torno Subito, που ανήκει στον διεθνώς αναγνωρισμένο σεφ Massimo Bottura, βρίσκεται στο W Hotel on the Palm. Προσφέρει ιταλικά κλασικά, πιάτα ζυμαρικών και επιδόρπια «με μια ανατροπή».
  • Το Trèsind Studio, το πνευματικό τέκνο του Himanshu Saini, προσφέρει πρωτότυπα μενού γευσιγνωσίας πολλαπλών πιάτων με βότανα και λουλούδια που καλλιεργούνται στη βεράντα του τελευταίου ορόφου. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν καβούρι ψητό με γκι, κοτόπουλου dumpling  tandoori και morel pulao με τσάγια Assam.
Lowe είναι το πρώτο εστιατόριο στο Ντουμπάι που έλαβε Πράσινο Αστέρι Michelin

Ένα εστιατόριο βραβεύεται με Πράσινο Αστέρι Michelin

Το Lowe είναι το πρώτο και μοναδικό εστιατόριο στο Ντουμπάι που έλαβε Πράσινο Αστέρι Michelin. Η ομάδα της κουζίνας μαγειρεύει στη φωτιά,και προμηθεύεται υλικά όσο το δυνατόν τοπικά. Στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για μηδενική σπατάλη τροφίμων, τα δείπνα «Waste NOT» του εστιατορίου προσφέρουν οκτώ έως 10 πιάτα, που εξοικονομήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

14 εστιατόρια λαμβάνουν ένα Bib Gourmand

Αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν μια γκουρμέ εμπειρία αξίας για τα χρήματα με μέση τιμή 250 Dh για ένα γεύμα 3 πιάτων.

  • Το Al Khayma επικεντρώνεται στην απλή ρουστίκ μαγειρική στα Εμιράτα, στα μαγειρεμένα αργά κρέατα, στα αραβικά μπαχαρικά και στο φρέσκο ​​ψωμί που μαγειρεύεται στην αυλή.
  • Το Bait Maryam σερβίρει σπιτικά πιάτα λεβέντικης κουζίνας
  • Η Brasserie Boulud προσφέρει ένα μικρό κομμάτι Γαλλίας, προσφέροντας τα πάντα, από escargot και canard rôti μέχρι tarte Tatin και île flottante.
  • Η Fi’Lia γιορτάζει τη γαστρονομική γνώση που μεταδόθηκε από γενιές γυναικών με ένα μενού από χειροποίητες πίτσες μέχρι τις σύγχρονες ανατροπές στα παραδοσιακά ιταλικά πιάτα.
  • Το Folly προσφέρει ένα μενού βασισμένο σε συστατικά «που εστιάζει σε ακριβή, μοντέρνα πιάτα που μαγειρεύονται από έναν πάγκο κουζίνας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τους σεφ σε δράση».
  • Το χρυσόψαρο είναι ένα funky, γεμάτο σούσι και yakitori concept από τον σεφ Akmal Anuar και «το να μοιράζεσαι πιάτα και μπριζόλα wagyu είναι η παραγγελία της ημέρας».
  • Το Ibn Albahr διαθέτει έναν πάγκο με φρέσκο ​​ψάρι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τι θα φάνε και να απολαύσουν φαγητό με βάση τα συστατικά.
  • Το Indya by Vineet είναι το μέρος όπου το street food συναντά το κοινό πιάτο, με πολύχρωμα πιάτα από τη γη (χορτοφαγική), τη γη (κρέας) και τη θάλασσα.
  • Το Kinoya έχει πέντε πιάτα ramen που υποστηρίζουν το μενού, ενώ προσφέρονται ιαπωνικά κλασικά, όπως σούσι, σασίμι, ρομπάτα και τεμπούρα.
  • Το Ninive θυμίζει σκηνή Βεδουίνων με χαμηλά τραπέζια και άνετους καναπέδες και σερβίρει πιάτα από όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
  • Η Orfali Bros βρίσκεται σε μια διώροφη ανοιχτή κουζίνα, όπου σερβίρονται παιχνιδιάρικα μεσογειακά πιάτα με παγκόσμιες επιρροές.
  • Το REIF Japanese Kushiyaki εστιάζει σε σνακ που μαγειρεύονται σε ρομπάτα, street food, μαζί με μεγάλη ποικιλία από σούσι, ράμεν και δημιουργικά επιδόρπια.
  • Το Shabestan είναι το παλαιότερο περσικό εστιατόριο στο Ντουμπάι. Σερβίρει παραδοσιακά περσικά πιάτα, μαριναρισμένα κρέατα, φρεσκοψημένο ψωμί και μεζέδες.
  • Το Teible είναι ένα μινιμαλιστικό αρτοποιείο-εστιατόριο που παρουσιάζει εποχιακά, τοπικά και περιστασιακά ζυμωμένα υλικά σε πιάτα εξαιρετικής αξίας.
Solemann Haddad

Βραβείο Νέου Σεφ: Ο Solemann Haddad από το Moonrise

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ντουμπάι με Γαλλίδα μητέρα και Σύριο πατέρα, η γοητεία του Solemann με το φαγητό και την Ιαπωνία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. «Παίρνοντας τα καλύτερα, κυρίως τοπικά, υλικά και συνδυάζοντάς τα με την κληρονομιά του, προσφέρει ένα συναρπαστικό μενού omakase που είναι ένα μείγμα ιαπωνικού Kaiseki με υλικά της Μέσης Ανατολής».

Βραβείο Sommelier: Danijela Tesic του Ossiano

Έχει αναγνωριστεί για το πάθος και τον ενθουσιασμό της για το ζευγάρωμα κρασιών, επιδεικνύοντας τη γνώση των κρασιών με ένα πολύ χαλαρό, ανεπιτήδευτο στυλ.

Βραβείο υποδοχής και εξυπηρέτησης: Bait Maryam.

«Οι επιθεωρητές μας κατελήφθησαν αμέσως από τη ζεστασιά της υποδοχής που έτυχαν όταν δείπνησαν εδώ. Η Σαλάμ και η οικογένειά της έδειξαν αυθεντική φιλοξενία σε όλους».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μοριακή γαστρονομία: Η αποκωδικοποίηση των συνταγών

Digital Marketing: Πως «ταξιδεύει» την Εστίαση

Taste and Hospitality

Φαγητό από χρυσάφι: Η νέα τάση της γαστρονομίας (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

1 σχολιο

K. Kyriazis 21/06/2022 at 8:51 μμ

Συγχαρητήρια στο Stay του Γιανίκ Αλενό που διευθύνει ο Έλληνας food and beverage manager Χάρης Δαυίδ με πολυετή εμπειρία σε fine dinning εστιατόρια σε περισσότερες χώρες.

Απαντηση

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!