Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Conservas Ortiz: Σεβασμός στην παράδοση από το 1891

130 χρόνια επεξεργαζόμαστε τα προϊόντα μας στο χέρι”

Από την αρχή, η ιστορία τους συνδέθηκε με το παραδοσιακό ψάρεμα και το σεβασμό στη θάλασσα. Ο δρόμος που οδήγησε από μια μικρή εταιρεία κονσερβοποιίας σε αυτό που είναι σήμερα, περνάει από πέντε γενιές της οικογένειας Ortiz, που το 1891 άρχισε να επεξεργάζεται το White Tuna σε μαρινάδα στην Ondarroa της Vizcaya.

Η ιστορία του Ortiz ξεκινά τον 19ο αιώνα. Μετά τον θάνατο του Lázaro Nafarrate το 1850, η κόρη του, Higinia Nafarrate, παντρεύτηκε τον Antonio López de Aréchaga και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Petra López de Aréchaga Nafarrate.

Χρόνια αργότερα, το 1891, ο ιδρυτής της Conservas Ortiz, Bernardo Ortiz de Zárate έφυγε από την Ondarroa για την Álava με την ιδέα να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση. Παντρεύτηκε την Petra Lopez de Aréchaga Nafarrate και απέκτησαν έναν γιο, τον José.

Ο Μπερνάρντο έμαθε το επάγγελμά του από τον κουνιάδο του και ξεκίνησε μια καριέρα στη βιομηχανία κονσερβοποιίας.

Η δουλειά του ήταν να αγοράζει γαύρο και τόνο της βόρειας ακτής από τους παράκτιους ψαράδες στα λιμάνια και, χρησιμοποιώντας τουρσί και ξύλινα βαρέλια για να συντηρήσει τα ψάρια, μπόρεσε να τα πουλήσει την επόμενη μέρα σε όλο το βόρειο τμήμα της περιοχής της Καστίλλης.

Εφηύρε και εφάρμοσε ένα σύστημα κινητών εργοστασίων που δούλευαν αποκλειστικά στην ακτή με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης της εταιρείας.

Μετά τον θάνατο του Μπερνάρντο, η σύζυγός του, Petra, ανέλαβε την επιχείρηση. Σε εκείνο το σημείο η εταιρεία μετονομάστηκε σε «Viuda de Ortiz e hijo» («η χήρα και ο γιος του Ortiz»).

Τα κινητά εργοστάσια λειτούργησαν μόνο την περίοδο της παράκτιας αλιείας.

Στόχος ήταν η μεγιστοποίηση της απόδοσης της επιχείρησης.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η Conservas Ortiz άρχισε να αφήνει το σημάδι της παγκοσμίως. Οι εταιρείες κονσερβοποιίας άρχισαν να στρέφουν το βλέμμα τους στην Ιταλία και σε χώρες με πληθυσμό Ιταλών μεταναστών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Αφρική.

Ο γαύρος ήταν το προϊόν σταρ. Οι Ιταλοί έφεραν την τεχνική τους αλατίσματος «alla vera carne» (χρησιμοποιώντας πολύ λίγο αλάτι ανάμεσα στα στρώματα του γαύρου), στην Κανταβρία: γνώριζαν ότι η ακτή της περιοχής προσέφερε τα καλύτερα ψάρια. Εδώ, μπορούσαν να παράγουν ημι-συντηρημένα προϊόντα ψαριών και να τα στείλουν πίσω στην Ιταλία.

Το 1942, ο José Ortiz και ο γιος του, José Antonio Ortiz, δημιούργησαν την ανώνυμη εταιρεία που αργότερα θα γίνει η Conservas Ortiz S.A. το 1956.

Η πέμπτη γενιά της ίδιας οικογένειας διαχειρίζεται την εταιρεία σήμερα.

Πού βρίσκονται σήμερα

Στο Conservas Ortiz τρέφουνε μεγάλο σεβασμό για την παράδοση, το παράκτιο ψάρεμα με βάση την παλίρροια και την αποκλειστική αγορά τόνου της βόρειας ακτής που αλιεύεται με πετονιά, ένα προς ένα. Και ο προσεκτικός χειρισμός των ψαριών που χρησιμοποιούμε αποδίδει ένα προϊόν που διακρίνεται για την υψηλή ποιότητά του.

Η προετοιμασία των πρώτης τάξεως κονσερβοποιημένων προϊόντων μπορεί να εκτιμηθεί με τη φροντίδα που προσέχουνε να τα παρουσιάζουνε σε όμορφη, παλιομοδίτικη συσκευασία.

Αντιπρόσωπος των προϊόντων Ortiz στην Κύπρο είναι η εταιρεία  Mariposa Impotrs :

http://www.mariposa-imports.com/

Προμηθευτείτε τα προϊόντα Ortiz στο Basket Of Taste : https://www.basketoftaste.com/

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στα χέρια του ρωσικού κράτους η Stolichnaya στην Κύπρο;

Taste and Hospitality

Μαρέβα Μητσοτάκη: Στη Δικαιοσύνη κατά του Κ. Βαξεβάνη – “Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την e-food”

Taste and Hospitality

Η απόσταξη ροδοστάγματος στην χαρκομαείρισσα…

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!