Νέα Νεα της Αγορας

Ανάσα στη Λάρνακα από Ισραηλινούς τουρίστες

Αν και οι αφίξεις τουριστών παραμένουν πιο χαμηλά από το 2019, τα προβλήματα από την απώλεια της ρωσικής αγοράς είναι μικρότερα στη Λάρνακα σε σχέση με τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές. Δεδομένων των συνθηκών, οι προβλέψεις για τις αφίξεις το επόμενο διάστημα χαρακτηρίζονται από τους τουριστικούς φορείς της πόλης ως ικανοποιητικές. Μεγάλη τουριστική ανάσα, προσφέρουν οι αφίξεις από το γειτονικό Ισραήλ, που είναι ιδιαίτερα αυξημένες το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο Γραμματέας του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας, Μάριος Πολυβίου, αν και η κατάσταση δεν ήταν αυτή που αναμενόταν για το 2022, οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται σε καλά επίπεδα. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η μη κάθοδος των Ρώσων έχει επηρεάσει τη ροή του καλοκαιριού. Η Λάρνακα όμως επηρεάζεται λιγότερο από τις υπόλοιπες επαρχίες, διότι παραδοσιακά έπαιρνε και το μικρότερο κομμάτι από την πίτα της ρωσικής αγοράς. Οι πληρότητες των ξενοδοχείων της πόλης κινούνται σχετικά σε ικανοποιητικά επίπεδα και βλέπουμε ότι αυτό  θα συνεχίσει και τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού».

Υποδεικνύοντας πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με την προ covid εποχή, ο κ. Πολυβίου σημείωσε πως οι ροές ξεπερνούν την περσινή περίοδο, με την αγορά που ξεχωρίζει να είναι αυτή του Ισραήλ. «Έχουμε αύξηση στις αφίξεις από το Ισραήλ. Στη Λάρνακα η παραδοσιακή αγορά μας είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπάρχουν αρκετές αφίξεις από τη Γερμανία και από τη νέα αγορά της Φινλανδίας. Πέραν της Γερμανίας όμως, υπάρχουν ροές και από την υπόλοιπη κεντρική Ευρώπη, όπως είναι η Τσεχία και η Πολωνία». 

Μέχρις στιγμής, λόγω του γεγονότος ότι η Λάρνακα δεν προσελκύει πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών από tour operators, δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τις ακυρώσεις και το χάος που επικρατεί σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που επικρατεί, προκαλεί ανησυχία ως προς τη συνέχεια. 

«Είχαμε μικρό αριθμό ακυρώσεων από την Αγγλική και τη Γερμανική αγορά, κυρίως λόγω των πτήσεων. Όμως, η κατάσταση που επικρατεί, επηρεάζει τους τουρίστες, που δεν αποφάσισαν ακόμη, κατά πόσον θα κλείσουν εισιτήρια για να πάνε διακοπές. Οπόταν είναι ακόμη ένας αστάθμητος παράγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη, αλλά κυρίως αυτά της Αγγλίας και της Γερμανίας».  

Σημειώνεται πως στην επαρχία Λάρνακας διατίθενται αυτή τη στιγμή περίπου έξι χιλιάδες τουριστικές κλίνες και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα προστεθούν εκατοντάδες άλλες, αφού θα ανοίξουν δύο καινούρια ξενοδοχεία στην Ορόκλινη, το Radisson Beach Resort και το Solaar Beach Hotel. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι τουριστικοί πράκτορες θέλουν η ευρωπαϊκή νομοθεσία να ταιριάζει με την πραγματικότητα

Taste and Hospitality

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Έχουμε τα πιο”ακριβά πορτοφόλια” στην Ε.Ε

Taste and Hospitality

Καταδικαστική απόφαση κατά του Kings Avenue Mall – Ένοχος και ένας από τους διευθυντές

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!