Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Έδωσε το ΟΚ, ο Φαίδωνας για τη δημιουργία American University of Beirut

Εκδόθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου η πολεοδομική άδεια από τα κεντρικά Γραφεία της Πολεοδομίας για το American University of Beirut που θα κτιστεί στην Πάφο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος , εκφράζοντας την ικανοποίηση του. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την Παρασκευή η Πολεοδομική Αρχή ενέκρινε την αίτηση για πολεοδομική άδεια για την ανάπτυξη του American University of Beirut. 

Σημειώνεται πως η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Πάφου και του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUB), για την εγκατάσταση του American University of Βeirut – Mediterraneo στην Κύπρο υπογράφτηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου του 2022 στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού εξασφαλίζεται η παρουσία και λειτουργία ενός πανεπιστημίου με ιστορική παράδοση στην περιοχή και έτσι εμπλουτίζεται και ενισχύεται σημαντικά ο πανεπιστημιακός χάρτης της Κύπρου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου η έλευση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού στην Πάφο, “μας τοποθετεί στον παγκόσμιο χάρτη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης”. Πρόσθεσε ότι λίγα είναι τα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που έχουν την παράδοση, την ιστορία και την επιρροή που έχει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ενώ σημείωσε ότι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού πάρα τις δυσκολίες και τους ανταγωνισμούς που αντιμετωπίζει κατά καιρούς, παραμένει ανάμεσα στα 220 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ακύρωση εκποίησης κύριας κατοικίας μονογονιού, εξασφάλισε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος

Taste and Hospitality

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα των ξενοδοχείων για τους Κύπριους

Taste and Hospitality

Ιωάννα Φλωρεντιάδου: Από τον Ιούλιο η ροή κρατήσεων στη Λάρνακα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!