Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Θα επιβάλλουν τέλος για…λιγοστέψουν οι τουρίστες σε αυτή τη διάσημη πόλη

Πρόσφατα, μία οικογένεια ταξιδιωτών που επισκέφτηκε την Βενετία, οργάνωσε ένα πικ νικ κοντά σε έναν ιστορικό χώρο θέλοντας με τον τρόπο αυτό, να εξοικονομήσει μερικά χρήματα.

«Τους έχουν επιβληθεί αυστηρά πρόστιμα», αποκάλυψε η Σιμόν Βεντουρίνι, δημοτική σύμβουλος στη Βενετία η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας για έμφαση της τουριστικής βιομηχανίας στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Την ίδια ώρα που η εν λόγω είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου, η Ιταλία προσπαθεί να περιορίσει το έντονο φαινόμενο κατά το οποίο εκατοντάδες τουρίστες που οργανώνουν ημερήσιες κυρίως, εκδρομές γεμίζουν τις δημοφιλέστερες ιταλικές πόλεις καταστρέφοντας πολλές φορές τις δημόσιες υποδομές. Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι τουρίστες προσφέρουν ελάχιστα χρήματα στην τοπική οικονομία.

Στη Βενετία υπολογίζεται πως καταφτάνουν καθημερινά περίπου 30.000 με 40.000 τουρίστες. Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα επισκέφτηκαν την πόλη αυτή 120.000 άτομα. Ο αριθμός των επισκεπτών στις 100 κορυφαίες ιστορικές πόλεις της Ιταλίας – μεταξύ αυτών, Βενετία, Ρώμη και Φλωρεντία – προβλέπεται να αυξηθεί κατά περίπου 25% σε 27,4 εκατομμύρια άτομα το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg.

Προκειμένου ωστόσο, οι αρχές της Βενετίας να «βάλουν φρένο» σε αυτή την κατάσταση, σχεδιάζουν στο εξής επιβάλλουν ένα τέλος στους ημερήσιους ταξιδιώτες το οποίο υπολογίζεται πως θα κυμανθεί από 3 έως 10 ευρώ. Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες οι οποίοι ανησυχούν πως ότι οι νέοι περιορισμοί θα έχουν ως αποτέλεσμα, τη μείωση του τουρισμού. Σύμφωνα ωστόσο, με την Βεντουρίνι, η πόλη «με τις αδυναμίες της δεν είναι κατάλληλη για τουρισμό «φαστ φουντ».

Υπάρχουν βέβαια, και εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να βρεθεί μία μέση λύση. Ο Ερνέστο Παντσίν για παράδειγμα, διευθυντής μιας ένωσης που εκπροσωπεί ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, υποστηρίζει πως οι αρχές δεν πρέπει να επιβάλλουν περιορισμούς στα ιστορικά μέρη της πόλης, αλλά να ενθαρρύνουν τους ημερήσιους ταξιδιώτες να εξερευνούν λιγότερο γνωστές περιοχές κυρίως, κατά τις ώρες αιχμής.

Πηγή: newmoney.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τρόοδος: Καταλύματα παραμένουν ανοιχτά κόντρα, παρά την μείωση των κρατήσεων

Taste and Hospitality

Η πιο τσιγκούνα εκατομμυριούχος του κόσμου τρώει… γατοτροφές

Taste and Hospitality

Σε εφαρμογή το Σχέδιο επιχορήγησης αδειών εργοδοτουμένων για το 2022

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!