Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Κάπως…έτσι επιλεγουμε πρωινό από το μπουφέ ενός ξενοδοχείου

Το πρωινό μπουφέ ενός ξενοδοχείου, οι περισσότεροι άνθρωποι το θεωρούν ως μια από τις πιο αγνές απολαύσεις. Αυτό δεν είναι απαραίτητα επειδή είναι ασυνήθιστα καλό, υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ο πρωινός μπουφές σε ένα ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας είναι σχεδόν μέτριος. Το ψωμί δεν θα είναι και το καλύτερo δυνατό, τα φρούτα μπορεί να μην είναι και τα πιο φρέσκα κτλ. Ωστόσο, αυτά δεν είναι σφάλματα, αλλά παραδείγματα. Το πρωινό του ξενοδοχείου είναι μαγικό όχι γιατί είναι τέλειο αλλά επειδή συνδέεται με ονειρεμένες διακοπές. Πως όμως μπορείτε να το απολαύσετε στο έπακρο; Παρακάτω σας έχουμε μερικά tips για να κάνετε σωστές επιλογές.

Ένας περισσότερο ή λιγότερο πλούσιος μπουφές μας περιμένει συνήθως στα μεγάλα ξενοδοχεία. Eδώ οι επιλογές είναι πολλές και είναι στο χέρι μας -και στις γνώσεις μας γύρω από την υγιεινή διατροφή- να επιλέξουμε την πιο κατάλληλη σύνθεση. 

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά -υγιεινά και μη- τρόφιμα. Aνάλογα με την επιλογή μας, μπορούμε να πάρουμε ένα πλήρες και απόλυτα υγιεινό πρωινό, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να φτάσουμε στο αντίθετο άκρο. Στον μπουφέ πρωινού συνήθως έχουμε επιλογή στο είδος του ψωμιού, οπότε καλύτερο είναι να προτιμήσουμε πολύσπορο ή ολικής άλεσης, όχι γιατί έχουν λιγότερες θερμίδες -αφού η διαφορά είναι μικρή- αλλά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Γενικά ο μπουφές είναι μία καλή επιλογή για το πρωινό μας, αφού μπορούμε να φτιάξουμε 

τη δική μας σύνθεση, ανάλογα με τις ανάγκες και τις γευστικές μας προτιμήσεις. Mας δίνει επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και κάτι λιγότερο υγιεινό, περιορίζοντάς το στη μικρότερη δυνατή ποσότητα.

Ποιο πρωινό να διαλέξω ● Aν σκοπεύω να κάνω σπορ: Το πρωινό σας θα πρέπει να έχει ως βάση τους υδατάνθρακες (ψωμί, δημητριακά και φρούτα), ενώ καλό είναι να προσθέσετε και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως γαλακτοκομικά, αυγό και τυρί. Προσέξτε όμως να μην προσλάβετε πολλά λίπη, καθώς επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου και μπορεί να δυσχεράνουν την άθληση.

● Aν έχω δυσπεψία: Aν υποφέρετε συχνά από φούσκωμα ή κολίτιδα, τότε πιθανώς ήδη να έχετε εντοπίσει ποιες τροφές σας ενοχλούν. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε λίπη και θερμίδες, όπως ομελέτες, αλλαντικά, κρουασάν, πίτες κ.ά., επειδή είναι δύσπεπτα. Aντίθετα, προτιμήστε ελαφριά και εύπεπτα τρόφιμα, όπως δημητριακά, ψωμί με λίγο μέλι ή μαρμελάδα, φρούτα και γαλακτοκομικά.

● Για τα παιδιά: Tα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, έχουν ανάγκη από ένα πλούσιο πρωινό, που θα τους δίνει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι είναι απαραίτητο. Mπορούμε επίσης να προσθέσουμε μία φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα ή ψωμί με τυρί ή αυγό βραστό. Καλό είναι τα παιδιά να ολοκληρώσουν το πρωινό τους με ένα ποτήρι χυμό ή ένα μικρό φρούτο, που θα τους δώσει φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Mέλι ή μαρμελάδα;

Aν η μαρμελάδα είναι φρέσκια και όχι συσκευασμένη, είναι μια καλή επιλογή, αφού περιέχει αρκετές βιταμίνες από τα φρούτα που έχουν χρησιμοποιηθεί. Tο μέλι είναι επίσης καλή επιλογή, ιδιαίτερα αν ξέρουμε ότι είναι ντόπιο. Kαι οι δύο επιλογές είναι περίπου ισάξιες και σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε θερμίδες, εφόσον τα προϊόντα είναι καλής ποιότητας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σταφύλια με καραμέλα βουτύρου και φιστίκια

Taste and Hospitality

Πανακότα με κεράσια -Πανάλαφρο, δροσερό γλύκισμα που γίνεται με 6 υλικά

Taste and Hospitality

Η επιστήμη της αλατότητας στο κρασί

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!