Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Τι να προσέξεις αν κάνεις πρώτη φορά κάμπινγκ

Αυτό το καλοκαίρι επιθυμούμε να βρεθούμε σε μια παραλία περισσότερο από ποτέ. Το να είμαστε μάλιστα τόσο κοντά της, όσο και στην ίδια την φύση με τα δέντρα και τους ήχους της, είναι το ιδανικό, μετά από 2 δύσκολα χρόνια. Μια υπέροχη ιδέα για να το πετύχουμε αυτό, είναι να επιλέξουμε το κάμπινγκ, ως τρόπο φετινών διακοπών.

Το κάμπινγκ έχει τις δικές του μοναδικές πτυχές. Παρέχει μεγαλύτερη ανεμελιά και ξέρεις ότι μπορείς να φοράς όλη μέρα το μαγιό και ν’ απολαμβάνεις τη φύση. Υπάρχουν βέβαια κάποια σημαντικά κομμάτια τα οποία χρήζουν προσοχής. Ποια είναι αυτά;

Η μαλακή και αφράτη άμμος της παραλίας ΔΕΝ λειτουργεί ως ιδανικό στρώμα για τον ύπνο σου. 

Με κάποιον μυστήριο τρόπο το βράδυ σκληραίνει και νιώθεις κάθε θαμμένη πέτρα και κλαδάκι σε κάθε σημείο του σώματός σου. Η λύση είναι το υπόστρωμα για τον υπνόσακο – μπορεί να είναι το στρωματάκι της γυμναστικής ή ένα υπόστρωμα που φουσκώνει (σχεδόν) μόνο του.

camping

Με την τουαλέτα τι γίνεται;

Ιδανικά, η παραλία που θα κατασκηνώσεις θα πρέπει να απέχει το πολύ 5 λεπτά από μια ταβέρνα. Θα την επισκέπτεσαι για να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα, αλλά και για να πάρεις νερό, να πιεις καφέ, να φας το μεσημέρι, οπότε δε θα σου πει κανείς τίποτα για τη χρήση του WC.

Η εναλλακτική λύση είναι ένας μικρός λάκκος στο χώμα

Σε απόσταση τουλάχιστον 100 μ. από το χώρο που είναι στημένες οι σκηνές. Εννοείται πως θα έχεις μαζί σου σακούλα για τα χαρτιά και φτυαράκι για να σκάψεις και μετά να σκεπάσεις το λάκκο.

camping

Στο δε ερώτημα, πως θα πλένομαι, υπάρχει η εξής λύση

Αν δεν αντέχεις να μη πλένεσαι όπου υπάρχει και αυτό ως επιλογή, έχεις δύο άλλες επιλογές: “φούσκα” για νερό, ένα κρεμαστό σκουρόχρωμο δοχείο που θα αφήσεις όλη τη μέρα στον ήλιο και θα κάνεις το ζεστό ντους σου το βράδυ ή 1-2 μπουκάλια νερού (που θα γεμίσεις στην παραπάνω ταβέρνα) για τοπικό πλύσιμο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κρύα βράδια, ζεστά ποτά: 4 συνταγές

Taste and Hospitality

Η εκλεπτυσμένη γεύση…με άρωμα από τη δική μας χώρα – Το παραδοσιακό μακαρονάκι «Σκλινίτζι»

Πως μπορείς να πίνεις σφηνάκια χωρίς να σε …πίνουν!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!