Παρουσίαση Φιλοξενία

Η «γέννηση» ο «θάνατος» και η «ανάσταση» του Βερεγγάρια, 97 χρόνια μετά (ΦΩΤΟΣ)

26 χρόνια μετά, που αποχώρησε από το ιστορικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια ο τελευταίος του επισκέπτης, οι πόρτες σφράγισαν για τα καλά και το λουκέτο δέσποζε στην κεντρική είσοδο. Λίγο καιρό μετά ήταν που άρχισαν οι ιστορίες περί στοιχειωμένου ξενοδοχείου με τους επισκέπτες πλέων να μεταβαίνουν στον χώρο για να το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι.

Εκεί που οι βασιλιάδες έτρωγαν και έπιναν οίνο…

1928-1931: Η αρχή του ξενοδοχείου Βερεγγάρια. Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τον Henrik Clark και κατασκευάστηκε από τον Μιχάλη Κόκκαλο. Το ξενοδοχείο έχει το σχήμα του αετού.

1931-1984: Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα 53 του χρόνια με ένδοξη λειτουργία με εκλεκτούς επισκέπτες και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση

1961: Η απόφαση για ανέγερση νέων χώρων γίνεται πραγματικότητα. Προστίθενται η πισίνα, το Knights Club, η παιδική αίθουσα και άλλα κτήρια.

1984: Μετά και την τουρκική εισβολή του 1974, το ξενοδοχείο κλείνει τις πόρτες τους.

1984-2020: Το ξενοδοχείο μεταπωλείται αρκετές φορές σε διάφορους επίδοξους επιχειρηματίες. Ωστόσο κανένας δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει την ανακαίνιση που χρειάζεται.

2022: Η bbf: αγοράζει το ακίνητο με σκοπό να το επαναφέρει στην παλιά του αίγλη και μορφή

Η bbf:, άρχισε ήδη τις εργασίες, από το 2020 όταν το ακίνητο πέρασε στα χέρια της και έκανε τις πρώτες εργασίες προκειμένου το κτήριο να μην καταρρεύσει ενώ σήμερα αρχίζουν και επίσημα οι εργασίες ανακαίνισης και αναπαλαίωσης του θρυλικού ξενοδοχείου.

Πρόκειται για μονάδα που θα αποτελείται από περίπου 46 κλίνες πολυτελείας και άλλες βίλες και διαμερίσματα που θα ανεγερθούν στον ίδιο χώρο.

Μιλώντας σήμερα οι αρχιτέκτονες του έργου Μάριος Οικονομίδης & Μαρία Ακκελίδου, αναφέρθηκαν στην διατήρηση της όψης και των χώρων του ξενοδοχείου. Όπως η ίδια είπε, τα δυο μεγαλοπρεπή τζάκια του ξενοδοχείου όπως και τα μεγάλα επιβλητικά παράθυρα θα διατηρηθούν για να μην χαθεί ο χαρακτήρας.  

ΦΩΤΟ Μ.Δρουσιώτης

Μαρία Ακκελίδου, Αρχιτέκτονας

“Η επίγνωση της τεράστιας πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας του κτηρίου και ο σεβασμός ως προς τον περιβάλλοντα χώρο και το δάσος μας επιφορτίζουν με αισθήματα μεγάλης ευθύνης και δέους.”

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φυσικά έτσι ώστε να εναρμονίζονται με τον περιβάλλοντα χώρο. Η πισίνα θα διαμορφωθεί αναλόγως προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος εξωτερικός χώρος με εστιατόριο, μπαρ και παιδικά παιχνίδια. Κοντά στον χώρο της πισίνας θα ανεγερθεί και πολυτελές σπα.

Όσο αφορά τις βίλες και τα διαμερίσματα αυτά θα είναι για πώληση με τους ιδιοκτήτες στην συνέχεια να έχουν την δυνατότητα αφού τα αγοράσουν να τα ενοικιάζουν στο ξενοδοχείο για εκμετάλλευση σε περιόδους που θα υπάρχει ψηλή ζήτηση από επισκέπτες.

Η επένδυση ανέρχεται περί τα 30 εκατομμύρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια δηλαδή το 2024.

Η bbf:, με σκοπό να πετύχει τον σκοπό της και να ολοκληρώσει το έργο με επιτυχία, προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία Thanos Hotels & Resort η οποία θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στο όλο εγχείρημα αφού το Βερεγγάρια θα ανεγερθεί στα πρότυπα του πολυτελούς resort Anassa.

Μόνικα Κουρουφέξη

Επιμελεια – Ν.Χ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χ. Πισσαρίδης: Wake up call η πανδημία για βιώσιμη ανάπτυξη

Taste and Hospitality

Το πριν και το μετά τουριστικών προορισμών-Τους αναγνωρίζετε;

Taste and Hospitality

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Ξοδεύτηκαν €20 εκατ. για αυτές τις αλλαγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!