Νέα Νεα της Αγορας

Μαζικά για διακοπές φεύγουν 300 χιλιάδες Κύπριοι- «Βουλιάζουν» τα αεροδρόμια

Επέτρεψαν τα χαμόγελα σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και ξενοδόχους με τους εκπροσώπους τους να δηλώνουν στη Cyprus Times ευχαριστημένοι με τις μέχρι στιγμής κρατήσεις και την κινητικότητα τόσο των Κυπρίων, όσο και των τουριστών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

300 χιλιάδες Κύπριοι υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν, ή θα το πράξουν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκη Κελεπέσιη.

Σημειώνει ότι πλέον κινούμαστε σε ρυθμούς του 2019, γεγονός που τους αφήνει πολύ ικανοποιημένους συνυπολογίζοντας τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία και ο πόλεμος. «Αν και χάθηκαν οι πρώτοι μήνες της χρονιά εντούτοις βλέπουμε να έχουμε μία πολύ καλή κινητικότητα με τους αριθμούς να αγγίζουν αυτούς του 2019. Άδραξαν την ευκαιρία και φεύγουν για εξωτερικό οι Κύπριοι» είπε.

Ερωτηθείς για τις τιμές των εισιτηρίων και τα παράπονα που εκφράζουν πολίτες, ξεκαθάρισε ότι αυτοί που πληρώνουν ακριβά είναι εκείνοι που έμειναν τελευταία στιγμή να κλείσουν στο εξωτερικό. «Υπήρχαν πακέτα στα 700-800 ευρώ για μία βδομάδα σε διάφορες χώρες, ενώ και τιμές 500 ευρώ για Ελλάδα. Τώρα αυτοί που βρίσκουν διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές εισιτηρίων, σίγουρα είναι αυτοί που δεν έκλεισαν από νωρίς διακοπές» σημειώνει.

Γεμάτα τα ξενοδοχεία τον Αύγουστο…

Μεγάλες είναι οι πληρότητες και στις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ βρίσκονται στο 70% σε Αμμόχωστο και Λεμεσό, ενώ στην Πάφο φτάνει ακόμη μέχρι και το 80%.

Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τον Αύγουστο που είναι και ο μήνας με την μεγαλύτερη κινητικότητα, ότι μπορούμε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο, που είναι να διανύσουμε μία καλύτερη χρονιά από την περσινή.

Εξήγησε ταυτόχρονα ότι εκτός από τα ξενοδοχεία στις παράλιες πόλεις, υπάρχει αρκετή κινητικότητα και στα ορεινά, καθώς έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις που προσέλκυσαν τουρισμό. «Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες Κύπριοι χρησιμοποίησαν και διανυκτερεύσεις από τα επιχορηγημένα σχέδια της κυβέρνησης» είπε ο κ.Ρουσουνίδης.

Στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες που επέλεξαν την Κύπρο για διακοπές είναι κυρίως Βρετανοί, Ισραηλινοί αλλά και Πολωνοί.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ryanair: Τέλος στις πτήσεις από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Taste and Hospitality

Αγ. Νάπα: Τραυματισμός 25χρονης από πτώση στις Θαλασσινές Σπηλιές

Taste and Hospitality

Eγκρίθηκε το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!