Άποψη Νεα της Αγορας

Διακοπές με φίλους: Πώς θα αποφύγετε να γίνεται «μαλλιά κουβάρια»

Όλο το χρόνο συζητάτε για αυτό το roadtrip ή κάνετε σχέδια για τις μέρες που θα περάσετε στο νησί. Οι διακοπές με φίλους είναι μια πολύτιμη εμπειρία που δημιουργεί τις καλύτερες αναμνήσεις. Αρκεί, να αποφύγετε κάποια πράγματα που μπορεί να μετατρέψουν το κοινό σας ταξίδι σε καταστροφή. Με όσο καλή διάθεση διάθεση κι αν ξεκινάτε, είναι σκόπιμο να έχεις υπόψη ότι οι εντάσεις είναι αναπόφευκτες κατά τη διάρκεια των διακοπών και μπορεί αυτές οι μέρες που είχες φανταστεί να περάσεις φανταστικά με την παρέα σου να εξελιχθούν διαφορετικά, Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας, σκέψου πολύ προσεχτικά αυτά:

Η σύνθεση της παρέας

Μπορεί να γνωρίζεστε από παιδιά εάν όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που θα περάσετε μερικές μέρες μαζί, σίγουρα θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν πολλά που δεν γνώριζες για το ταμπεραμέντο και τον χαρακτήρα των φίλων σου. Για να αποφύγεις να ανακαλύψεις τα χειρότερα ελαττώματά τους όταν θα έχετε ήδη φτάσει στην άγονη γραμμή θέτοντας σε κίνδυνο τις διακοπές σου, φρόντισε να επιλέξεις τους κατάλληλους φίλους. Είναι εκείνοι με τους οποίους νιώθεις άνεση, έχετε πάνω-κάτω τις ίδιες βασικές απόψεις για τη ζωή και η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν συχνά εντάσεις μεταξύ σας.

Εάν πάλι γνωρίζεις πολύ καλά τους φίλους σου και ξέρεις τι να περιμένεις, τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα αρκεί και πάλι να κάνεις τις σωστές επιλογές. Για παράδειγμα, εάν εκτιμάς πολύ την ευκαιρία για να απολαύσεις μερικές παραπάνω ώρες ύπνου στις διακοπές, μην πας με την κολλητή σου που ξέρεις ότι ξυπνάει από το χάραμα και σε τραβάει από τα μαλλιά για να πάτε για πρωινό τζόκινγκ στην παραλία. Ή τουλάχιστον ξεκαθάρισε εκ των προτέρων ποιες παραχωρήσεις είσαι διατεθειμένη να κάνεις (και ποιες όχι).

Ο χρόνος που περνάτε μαζί

Το ότι έχεις πάει διακοπές με φίλους δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να είστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να είμαστε για λίγο μόνοι -πόσο μάλλον εκείνες τις ελάχιστες μέρες του χρόνου που έχουμε την ανάγκη να χαλαρώσουμε πραγματικά. Δεν είναι, λοιπόν, κακό να θέλεις να απομονωθείς για να διαβάσεις, να ακούσεις μουσική και να πας για ένα μπάνιο στη θάλασσα ή μια βόλτα στην πόλη μόνη σου. Το ίδιο φυσικά, και κάποιο άλλο μέλος της παρέας. Ίσα ίσα που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να αποφορτιστούν από εντάσεις που ίσως έχουν προκύψει και να απολαύσουν την αληθινή αξία των διακοπών που δεν είναι άλλη από την ελευθερία.

Τα χρήματα που πρόκειται να ξοδέψετε

Ίσως είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να είστε σίγουροι ότι θα γυρίσετε από τις διακοπές τόσο αγαπημένοι όσο όταν πήγατε. Βεβαιωθείτε ότι όλοι έχετε στο νου ένα λίγο-πολύ παρόμοιο μπάτζετ που θα διαθέσετε. Εάν ο ένας θέλει να μείνει οπωσδήποτε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων τη στιγμή που τα χρήματα του άλλου αρκούν μόνο για μια σκηνή σε κάμπινγκ, καλύτερα να προγραμματίσουν διακοπές με διαφορετικές παρέες.

Οι ιδιαιτερότητες στο φαγητό

Είσαι φανατική vegan αλλά η φίλη σου θέλει να τρώει μόνο σουβλάκια; Μήπως έχεις συνηθίσει να τρως τουλάχιστον δύο “κανονικά” γεύματα την ημέρα ενώ η υπόλοιπη παρέα θέλει να τη βγάλει με φρούτα όλη μέρα στη θάλασσα και να φάτε μόνο μία φορά αργά το βράδυ;.Θεωρείς το δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο μια από τις απαραίτητες απολαύσεις των διακοπών ενώ οι άλλοι πιστεύουν ότι είναι “πεταμένα λεφτά” και προτιμούν να πάρετε σάντουιτς; Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να βρείτε μια κοινά αποδεκτή λύση, κάνοντας αμοιβαίους συνδυασμούς, υπάρχει όμως κι ο κίνδυνος να προκύψουν εντάσεις, καθώς η κούραση σε συνδυασμό με το άδειο στομάχι αποτελούν συνταγή για σίγουρη αποτυχία στις “διαπραγματεύσεις”.

Η κακή διάθεση

Τα συνεχόμενα ξενύχτια, οι πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, το hungover και το άγνωστο περιβάλλον μπορεί να βγάλει τον γκρινιάρη εαυτό που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Απλά σιγουρευτείτε ότι συνεχίζετε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με ευγένεια. Όχι, το ότι γνωρίζεστε καλά δεν είναι δικαιολογία για να γίνεστε αγενείς ή απότομοι. Εάν μια μέρα ξυπνήσεις κάπως στραβά, είναι προτιμότερο να πάρεις τον καφέ σου και να απομονωθείς κάπου, μέχρι να νιώσεις καλύτερα. Μην ξεχνάς ότι και οι υπόλοιποι στην παρέα μπορεί να έχουν εξίσου κακή διάθεση, οπότε ίσως δεν είναι καλή ώρα να αρχίσετε να γκρινιάζετε όλοι μαζί.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α: Αδικαιολόγητη επιβολή κλεισίματος των κέντρων αναψυχής

Taste and Hospitality

Φοβάται παγίδες ο ΠτΔ: Έντονες πιέσεις

Taste and Hospitality

Πυκνοκατοικημένη συνοικία της Λευκωσίας θυμίζει ο Πρωταράς…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!