Νέα Νεα της Αγορας

Κατηγορούμε την Κύπρο για τα στραβά και ανάποδά της…αλλά η ούρηση είναι δωρεάν – (Ακόμη!)

Κατηγορούμε την Κύπρο για τα στραβά και ανάποδά της αλλα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη τα πράγματα είναι τρισχειρότερα. Στα ταχυφαγεία τύπου McDonalds εκτός από φαγητό αλλά και τον αέρα που ανασαίνεις και πληρώνεις, αν θέλεις να κατουρήσεις πρέπει να δώσεις 50 σεντς του ευρώ. Απίστευτο; Κι όμως. Να καταλάβω το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσεις 2 ευρώ στις ντουζιέρες των ταχυφαγείων, γιατί καταναλώνεις άφθονο νερό, αλλά να πληρώνεις και το κατούρημα, πάει πολύ!

Το ίδιο συμβαίνει και στην Γερμανία όπου ακόμη και  στις εθνικές οδούς πλέον πληρώνεις  και το κατούρημα. Σε παλιότερο ταξίδι μου στο Βερολίνο πλήρωνες 50 λεπτά για να χρησιμοποιήσεις τις δημόσιες τουαλέτες, αλλά μέσα υπήρχε καθαρίστρια υπάλληλος stand by εκεί για να καθαρίσει το οτιδήποτε λερωθεί, όλα ήταν αυτόματα με αισθητήρες (καζανάκι, βρύσες κτλ) ώστε να μη χρειαστείς να ακουμπήσεις τίποτα και η καθαριότητα παρόλο που μιλάμε για δημόσιες τουαλέτες υποδειγματική.

Και στο μουσείο του Λούβρου (Musée du Louvre) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού σε συνολική έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων με 25 αίθουσες ή χώρους, αν θες να πας τουαλέτα το κόστος έχει φτάσει το 1,5 ευρώ και μπορεί να περιμένεις στην ουρά περισσότερο και από μια ώρα.

Δεν ξέρω το κόστος της δημόσιας ούρησης στη χώρα μας αλλά καλύτερα να πληρώνεις παρά η δημόσια ούρηση να είναι ανεξέλεγκτη και να ευθύνεται για μερικά αποπνικτικά στενά που έχουν καταντήσει αποχωρητήρια, κυρίως από ξένους τουρίστες σε παραλιακές πόλεις.

Όσοι ταξιδεύετε προσοχή το πρόστιμο για τη δημόσια ούρηση είναι τσουχτερό:

  • Tο Παρίσι πάντως είναι πολύ πιο ακριβό και σε αυτή την περίπτωση. Όποιος πιαστεί να ανακουφίζεται δημοσίως θα πληρώσει περίπου 35 ευρώ. Αυτή η τιμή είναι μάλιστα φιλική μια και παλιότερα το πρόστιμο μπορούσε να φτάσει τα 644 δολάρια.
  • Τσουχτερές είναι οι τιμές και στην Νέα Υόρκη. Αν σας πιάσουν να ανακουφίζεστε σε κάποιο πεζοδρόμιο ή σε κάποια γωνία θα χρειαστεί να βγάλετε από το πορτοφόλι σας 50 δολάρια. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Μεγάλου Μήλου η μάστιγα στην πόλη είναι οι οδηγοί ταξί.
  • Στο Μπράιτον πάντως καλά θα κάνετε να το σκεφτείτε πολύ καλά πριν επιλέξετε να αφεθείτε δημοσίως. Το πρόστιμο είναι 80 λίρες, αλλά μπορεί και να σας συλλάβουν και να σας υποχρεώσουν να καθαρίσετε και το μέρος.
  • Στο Ντουμπάι οι τιμές είναι εξωφρενικές, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς στην πόλη της υπερβολής. Το πρόστιμο εδώ είναι 136 δολάρια.
  • Στις Βρυξέλλες πάντως είναι σίγουρα απαγορευτικό να κάνεις κάτι τέτοιο μια και το πρόστιμο εδώ είναι μεγαλύτερο από οπουδήποτε αλλού. Από το 2012 και έπειτα το πρόστιμο έχει εκτοξευτεί στα 250 ευρώ και οι οι αρχές είναι πολύ αυστηρές.

*Σημειώνεται πως τα στοιχεία για τις ξένες χώρες παρουσιάζονται σύμφωνα με το hopesandfears.com οπότε δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ακρίβεια των τιμών

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τυρί, γιαούρτι, γαλακτοκομικά: μια διατροφική ομάδα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι!

Taste and Hospitality

Αλλαγές στις συνήθειες των Βρετανών για τις κρουαζιέρες

Taste and Hospitality

300% αύξηση των κρατήσεων από Βρετανούς για διακοπές σε Κύπρο και Ελλάδα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!