Νέα Νεα της Αγορας

Ένας Κύπριος στο Παρίσι με…κουττούτζι οι βαλίτσες

 Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις την αλήθεια, όσο και η άρνηση σε έχει καταβάλει: Δεν ασχολείται κανείς για τις φωτογραφίες των διακοπών σου, σύμφωνα με μια έρευνα από την Aviva.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, το 73% ενοχλείται και μάλιστα σε αρκετά μεγάλο βαθμό όταν βλέπεις στο Facebook ή το Instagram φωτογραφίες από τα μέρη στα οποία περνάς τις διακοπές σου. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα, όταν επιστρέφεις από αυτές και ποστάρεις ακόμη εικόνες με λεζάντες και hastags όπως #tb και #takemeback, καθώς αυτό εκνευρίζει τους άλλους χρήστες περισσότερο από το να ποστάρεις σε real time.

Eπιπλέον, όπως αναφέρει πάντοτε η έρευνα, 1 στους 5 ανεβάζει υλικό με σκοπό να κάνει επίδειξη στους άλλους και 1 στους 10 προκειμένου να κάνει τους διαδικτυακούς του ακόλουθους να ζηλέψουν, αποδεικνύοντας πως τα κοινωνικά δίκτυα είναι κατά μεγάλο μέρος μια δεξαμενή ναρκισσιστικών τάσεων.

Το περιστατικό έξω από ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων την ώρα που περίμενα να φύγω για το αεροδρόμιο του Παρισιού δεν μπορεί κανένα εγχειρίδιο ψυχιατρικής ή ψυχολογίας να το αναλύσει. Μια παρέα Κύπριων μόλις έφτασε άρχισε τις διαμαρτυρίες για τους ελέγχους των βαλιτσών από τους υπεύθυνους του καταλύματος, οι οποίοι γίνονται για λόγους ασφαλείας των τουριστών. Ένας Κύπριος ταξιδιώτης ενώ έτοιμος να περάσει την «πύλη» βάζει τις φωνές στην συνοδό του (γυναίκα ή σύντροφο) λέγονται της με έντονο ύφος πως: «Εν κουττούτζι οι βαλίτσες, είπα σου βάλε λια πράματα». Εννοείται ότι όσοι ήταν τριγύρω γύρισαν να δουν τι συμβαίνει με την κυρία του κυρίου ντυμένη αλα Beyonce, να ρίχνει ματιές – «βγάλε τον σκασμό».

Δυστυχώς το έχουμε και αυτό ως λαός. Ακόμη και για ένα Σ/Κ να πάμε εντός χώρας πρέπει να πάρουμε το μισό σπίτι λες και μετακομίζουμε σε άλλο πλανήτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διακοπές είναι διακοπή από την καθημερινότητα και η ευκαιρία για να ξεφορτωθούμε τα άγχη που έχουμε περάσει.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σημαντική αύξηση στις παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος το Νοέμβριο

Taste and Hospitality

Σε αχαρτογράφητα νερά η επόμενη εξαμηνία του τουρισμού

Taste and Hospitality

«Κουκλίτσα μου», η ζωή δεν είναι μεγάλες θεωρίες και δεν καμουφλάρεται με τεχνάσματα

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!