Παρουσίαση Φιλοξενία

Στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO…αυτές οι διαδρομές του Τροόδους

Ως ένα από τα πρώτα μέρη που επέλεξαν οι Απόστολοι να διαδώσουν το μήνυμα του Χριστιανισμού, η Κύπρος έχει βαθιές θρησκευτικές ρίζες. Έχοντας ενσωματωθεί στην Κλασική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και στην Ανατολική Βυζαντινή Αυτοκρατορία, το νησί έχει πολλά βυζαντινά μνημεία που αξίζει να επισκεφτείτε. Δέκα από αυτά είναι τόσο μεγάλης ιστορικής σημασίας που περιλήφθηκαν στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1985. Εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 17ο αιώνα βρίσκονται στην οροσειρά του Τροόδους.

Μπορείτε να τις επισκεφθείτε ακολουθώντας διαδρομές που έχουν χωριστεί γεωγραφικά σε τρεις περιοχές:

Η διαδρομή της Μαραθάσας: Καλοπαναγιώτης – Μουτουλλάς – Πεδουλάς (μήκος διαδρομής 148 χλμ). Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει τα μνημεία της Μαραθάσας: Μονή Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη, Εκκλησία της Παναγίας στον Μουτουλλά και την εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον Πεδουλά.

Η διαδρομή της Πιτσιλιάς: Λαγουδερά – Πλατανιστάσα – Πελέντρι – Παλαιχώρι (μήκος διαδρομής 97 χλμ.). Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει τα μνημεία της Πιτσιλιάς: Μοναστήρι της Παναγίας του Άρακα στα Λαγουδερά, Εκκλησία του Σταυρού του Αγιασμάτη στην Πλατανιστάσα, Μονή Τιμίου Σταυρού και Εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Πελένδρι, Εκκλησία του Αγίου Μάμα στον Λουβαρά και η Εκκλησία της Μεταμόρφωσεως στο Παλαιχώρι.

Πελένδρι

Η διαδρομή της Σολέας: Νικητάρι – Γαλάτα – Κακοπετριά (μήκος διαδρομής 138 χλμ.). Αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει τα μνημεία της Σολέας: Εκκλησία της Παναγίας της Ασίνου, Εκκλησία της Παναγίας της Φορβιώτισσας στο Νικητάρι, οι Εκκλησίες της Παναγίας της Ποδηθού, ο Αρχάγγελος, η Παναγία και οι Εκκλησίες του Αγίου Σωζόμενου στη Γαλάτα και η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Στέγης στην Κακοπετριά.

Εκκλησία της Παναγίας της Ασίνου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Krishna Léger: Τα ναρκωτικά και φυλακή…Ένας σεφ με βραβείο Michelin

Taste and Hospitality

10 υπέροχα χωριουδάκια στην Ευρώπη όταν έρθουν καλύτερες μέρες

…Όταν ο Θεός ζωγράφισε τα Ιωάννινα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!