Διοίκηση Τάσεις

Τουρισμός περιπέτειας: Μια αγορά αξίας 1 τρις δολαρίων μέχρι το 2030

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού περιπέτειας εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 1,009 τρις δολάρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με νέα έκθεση της Grand View Research, Inc. Μάλιστα, η εν λόγω αγορά αναμένεται να επεκταθεί με ρυθμό ανάπτυξης 15,2% από το 2022 έως το 2030.

Λόγω της μείωσης του κόστους που σχετίζεται με ταξίδια, των αυξανόμενων εσόδων και μιας ευρύτερης ποικιλίας πιθανών τουριστικών δραστηριοτήτων, η παγκόσμια επιχείρηση τουρισμού περιπέτειας γνώρισε ταχεία επέκταση, με συναφείς δαπάνες και ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια.

Ο τουρισμός περιπέτειας καλύπτει εγχώρια και διεθνή ταξίδια που περιλαμβάνουν μια σειρά από περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως ράφτινγκ, πεζοπορία, ποδηλασία και σπηλαιολογία, μεταξύ άλλων, καθώς και έκθεση σε εξωτερικούς χώρους και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Βασικά ευρήματα της έρευνας

  • Το τμήμα του τουρισμού ήπιας περιπέτειας κυριάρχησε στην αγορά και κατείχε περίπου 65,0% μερίδιο το 2021 λόγω της αυξανόμενης τουριστικής κλίσης προς δραστηριότητες περιπέτειας λιγότερο ή καθόλου κινδύνου και της αυξανόμενης κλίσης μεταξύ των ηλικιωμένων ομάδων.
  • Το τμήμα των σόλο ταξιδιωτών περιπέτειας αναμένεται να σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 15,2% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε βασικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς.
  • Ο τομέας των απευθείας κρατήσεων απέκτησε το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων της τάξης του 65,0% το 2021 λόγω των βασικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι εταιρείες, όπως η καθηλωτική εμπειρία, οι προσφορές σε επόμενες κρατήσεις και η αποτελεσματική εμπειρία περιήγησης.
  • Λόγω του ενισχυμένου οικονομικού κλίματος, των αυξανόμενων επιπέδων εισοδήματος στην περιοχή και των κυβερνητικών μέτρων για την προώθηση των ταξιδιών και του τουρισμού, η Ευρώπη κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, περίπου 40,0% το 2021.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τέσσερις τάσεις που κάνουν βουτία στη βιομηχανία αλκοόλ

Taste and Hospitality

Αυτές είναι οι 6 ανερχόμενες τάσεις στα ταξίδια

Taste and Hospitality

Ο Γιάννης Μάτσης Διευθύνων Σύμβουλος της MUFG στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!