Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

9+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν φύγεις για διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο για όλους λίγο πολύ, και είτε φύγεις για 10+ μέρες, είτε για 2, είναι σημαντικό να κάνεις ορισμένες κινήσεις «ματ» για να μην βρεθείς αντιμέτωπος/η με το χάος αργότερα. Στην προκειμένη περίπτωση δράσε έξυπνα και πρακτικά και δεν θα χάσεις. Παρακάτω θα βρεις ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε πριν κλείσεις βαλίτσα και αποχωρήσεις για άλλα μέρη πλάι στο κύμα. Δώσε προσοχή!

Tip #1 – Καθάρισε το ψυγείο & τα ντουλάπια της κουζίνας: Είναι ιδιάζουσας σημασίας, πριν φύγεις για διακοπές, να μην αφήσεις στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σου τροφές που μπορεί να χαλάσουν. Κάνε λοιπόν ένα καλό ξεκαθάρισμα σε όσα βρίσκονται μέσα στο ψυγείο, αλλά και στα ντουλάπια της κουζίνας σου, κατανάλωσε όσα μπορείς πριν φύγεις, και καθάρισε τις επιφάνειες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #2 – Μάζεψε & πέτα τα σκουπίδια: Με τέτοια ζέστη σίγουρα δε θες να μείνουν στο σπίτι σου υπολείμματα τροφών και άλλα συναφή, γι’ αυτό φρόντισε να μαζέψεις τα σκουπίδια από παντού και φυσικά μην ξεχάσεις να τα πετάξεις πριν φύγεις. Αφού το κάνεις φρόντισε να αερίσεις καλά το σπίτι και να το αρωματίσεις ώστε να διατηρηθεί φρέσκο και μοσχομυριστό όσο θα λείπεις. Α! Στα σκουπίδια που θα πρέπει να πετάξεις συμπεριλαμβάνονται και όσα ανήκουν στην ανακύκλωση.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #3 – Απέφυγε να αφήσεις σε κοινή θέα πράγματα αξίας: Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψεις τα πολύτιμα υπάρχοντα σου είναι να μην τα έχεις σε εμφανή σημεία όσο θα λείπεις. Πιθανότατα δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, αλλά αφού θα λείπεις είναι καλύτερο να βάλεις το λάπτοπ σου στη ντουλάπα αντί για πάνω στο γραφείο, ή τα κοσμήματα σου μέσα στα συρτάρια αντί για πάνω στη συρταριέρα. Αν έχεις χρήματα στο σπίτι, φρόντισε να τα βάλεις κάπου που δύσκολα θα τα βρει κάποιος – αρκεί να θυμάσαι εσύ αυτό το «κάπου». Μπορεί να φαντάζει απλό και κάπως αφελές, ωστόσο σε περίπτωση που κάποιος μπει στο σπίτι σου για να κλέψει τα «κρυμμένα» αντικείμενα θα τον καθυστερήσουν και ίσως έτσι γλυτώσουν απ’ τα χέρια του.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #4 – Κλείσε την παροχή του νερού: Άπαξ και φύγεις διακοπές φρόντισε να κλείσεις τις βάνες νερού για να μην στάζουν άδικα. Αν μάλιστα, σκοπεύεις να λείψεις για αρκετές ημέρες, μια καλή ιδέα να για να αποφευχθούν τυχόν ζημιές, σε περίπτωση διαρροής, είναι να κλείσεις ακόμα και την παροχή του νερού.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


Tip #5 – Κατέβασε τους διακόπτες στο σπίτι: Είναι βέβαιο πως δεν θες να αφήσεις αναμμένα τα φώτα του σπιτιού σου για όσο θα λείπεις, τζάμπα ενέργεια εξάλλου. Βεβαιώσου πως όλα τα φώτα είναι σβηστά, τα φωτιστικά εκτός πρίζας κτλ. Κάτι επίσης σημαντικό είναι να μην ξεχάσεις αναμμένο το θερμοσίφωνα ή άλλες ηλεκτρικές ή/και ηλεκτρονικές συσκευές όπως η τηλεόραση, ο υπολογιστής, ή το πλυντήριο.

Ρίξε μια ματιά και σ’ αυτούς τους διακόπτες λοιπόν, κατέβασε όποιον πρέπει στον ηλεκτρικό πίνακα και βγάλε από την πρίζα ό,τι χρειάζεται!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #6 – Βάλε πλυντήριο και μην αφήσεις άπλυτα ή/και πεταμένα ρούχα: Όταν επιστρέψεις από τις διακοπές θα έχεις μια βαλίτσα ρούχα να πλύνεις, γι’ αυτό προνόησε τώρα και μην αφήσεις άπλυτα γιατί μετά θα έχεις μπόλικη δουλίτσα – και αρκετή κούραση, για να τα προλάβεις όλα! Μάζεψε λοιπόν τα ρούχα από το καλάθι τον άπλυτων, απ’ την γνωστή σε όλους μας καρέκλα, ή από οπουδήποτε αλλού, και βάλε μερικά πλυντήρια πριν φύγεις. Αν δεν προλάβεις να τα σιδερώσεις δεν πειράζει, ωστόσο φρόντισε να τα διπλώσεις και να τα αφήσεις τακτοποιημένα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #7 – Μην αφήσεις πουθενά δεύτερα κλειδιά: Το να αφήσεις δεύτερα κλειδιά κάτω από το χαλάκι της εισόδου, ή μέσα σε μια γλάστρα μπορεί να φαίνεται μια καλή ιδέα αν θέλεις κάποιο συγγενικό ή φιλικό σου πρόσωπο να έχει πρόσβαση στο σπίτι σου όσο θα λείπεις – π.χ. για να σου ποτίζει τα φυτά. Ωστόσο, αποτελεί μεγάλο φάουλ γιατί δεν ξέρεις ποιος τελικά μπορεί να τα βρει. Είναι προτιμότερο λοιπόν να δώσεις απευθείας τα κλειδιά του σπιτιού σου στο άτομο που θες, για να μην υπάρξουν απρόοπτα.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #8 – Πλύνε τα πιάτα & καθάρισε τον νεροχύτη: Η καθαριότητα είναι μια βασική προϋπόθεση πριν φύγεις γιατί δεν θες κατά την απουσία σου να κάνουν πάρτι διάφοροι ανεπιθύμητοι επισκέπτες – ναι, ναι αυτούς ακριβώς που φαντάζεσαι. Γι’ αυτό πλύνε όλα τα πιάτα, τα ποτήρια και τα συναφή και καθάρισε καλά τον νεροχύτη σου.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

Tip #9 – Κλείδωσε τις πόρτες & κλείσε καλά τα παράθυρα: Για να εξασφαλίσεις την ασφάλεια του σπιτιού σου για όσο θα λείπεις, μην ξεχάσεις να κλειδώσεις όλες τις πόρτες – ακόμα και τις εσωτερικές, και να κλείσεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3


+Bonus tip: Αν έχεις συναγερμό ή σύστημα πυρασφάλειας, μην ξεχάσεις να τον ενεργοποιήσεις πριν φύγεις απ’ το σπίτι!


Ακολούθησε τα παραπάνω tips σχεδόν με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών σου, αλλά και για να βρεις ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι όταν επιστρέψεις. Αρκεί η επιστροφή, δεν χρειάζεται να έχεις φασίνα ή τυχόν απρόοπτα μέσα σ’ όλα!

svg+xml;charset=utf-8,%3Csvg%20xmlns%3D%27http%3A%2F%2Fwww.w3

spitogatos

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα χαρακτηριστικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας: Καραόλοι γιαχνί, κουπέπια, σεφταλιές…

Κολατσιό στο σχολείο – Ιδέες για πρωινό & σνακ

Taste and Hospitality

Πρέπει να βάζουμε πάγο στο ουίσκι;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!