Νέα Νεα της Αγορας

Θέματα ενέργειας απασχολούν τα ξενοδοχεία

Εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου και διευθυντές και ανώτερα στελέχη από τις Υπηρεσίες Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του υπουργείου, είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΤΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Άκη Βαβλίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΤΕΚ, σε μία περίοδο που το ενεργειακό κόστος αυξάνεται διαρκώς και ταυτόχρονα οι δράσεις για περιορισμό του ενεργειακού αποτυπώματος των εταιρειών εντατικοποιούνται, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά, η αντιπροσωπεία του ΣΤΕΚ έθεσε το θέμα της επέκτασης του Virtual Net Metering και του Virtual Net Billing και στις επιχειρήσεις, κάτι που σήμερα ισχύει μόνο για τον τομέα της Γεωργίας και για οικιακούς καταναλωτές, με την υπουργό να δείχνει κατανόηση στο σχετικό αίτημα.

Παράλληλα, ζητήθηκε επέκταση της περιόδου υποβολής αίτησης του «Σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Επιχειρήσεις και άλλους φορείς», η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Υπουργός βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συγκεκριμένες εισηγήσεις που υπέβαλε μέσω επιστολής του ο ΣΤΕΚ το προηγούμενο διάστημα και δεσμεύτηκε να τις μελετήσει για περαιτέρω αξιοποίηση.

Συμφωνήθηκε όπως ΣΤΕΚ και Υπουργείο Ενέργειας διατηρήσουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για όλα τα σημαντικά ενεργειακά ζητήματα που απασχολούν τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, αποφασίστηκε όπως αρχές Σεπτεμβρίου συνδιοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης για όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά σχέδια επιχορήγησης του Υπουργείου τα οποία αφορούν τον τουριστικό κλάδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υπερδιπλασιάζονται οι πτήσεις τον Ιούνιο!

Taste and Hospitality

Πρωταρά: Έκλεβαν τσάντες από ξαπλώστρες σε παραλία

Taste and Hospitality

Στήριξη της Φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!