Νέα Νεα της Αγορας

Η Κύπρος κερδίζει τουρίστες για τον χειμώνα 2023/24

Δημοσίευμα στην Ελλάδα αναφέρει ότι εκτός των οργανωμένων προγραμμάτων διακοπών του χειμώνα, των μεγαλύτερων tour operator της Ευρώπης, μένει για ακόμη μια σεζόν η Ελλάδα, αν και οι ανταγωνιστικοί προορισμοί της που μένουν ανοικτοί και υποδέχονται τουρίστες από Νοέμβριο έως Απρίλιο, δεν διαθέτουν κάτι περισσότερο, απλά κρατούν ανοικτά τα ξενοδοχεία τους, ενώ χιλιάδες θέσεις και πακέτα είναι προς πώληση σε χώρες της Μεσογείου όπως η Τουρκία και η Κύπρος.

Οι μεγάλοι ευρωπαίοι πράκτορες, ανακοινώνουν νωρίτερα από ποτέ τα προγράμματά τους, όχι για τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά για αυτόν του 23/24, αφού όπως όλα δείχνουν δεν είναι λίγοι οι ξένοι τουρίστες που θέλουν να κλείσουν τις διακοπές τους έγκαιρα για διάφορους λόγους. Ένας κύριος από αυτούς, είναι η οικονομική ανασφάλεια, δηλαδή οι τιμές των πακέτων που επηρεάζονται κατά πολύ από το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που συνεχώς αυξάνεται.

Ο κορυφαίος βρετανός tour operator Jet2.com και η Jet2holidays ανακοίνωσε μόλις το πρόγραμμα του για το χειμώνα 2023 – 2024 και από τις δέκα βάσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι ολοκαίνουργιες διαδρομές Winter Sun, 12 δημοφιλείς προορισμούς Winter Sun και πάνω από 110 διαδρομές συνολικά. Τα νέα δρομολόγια είναι σε προορισμούς της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, ενώ χιλιάδες θέσεις και πακέτα είναι προς πώληση σε χώρες της Μεσογείου όπως η Τουρκία και η Κύπρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στα Κανάρια Νησιά η Jet2 θα πετά πάνω από 230 εβδομαδιαίες πτήσεις και περισσότερες από 80 εβδομαδιαίες προς την ηπειρωτική Ισπανία. Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jet2.com και της Jet2holidays Steve Heapy,

«Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση από πελάτες που θέλουν να ξεφύγουν από τον μακρύ βρετανικό χειμώνα κάνοντας κράτηση για τις χειμερινές διακοπές τους 23/24 έγκαιρα. Ανταποκρινόμενοι σε αυτήν την απαίτηση, διαθέτουμε το χειμερινό μας πρόγραμμα και από τις δέκα βάσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Ελλάδα που έμεινε εκτός των χειμερινών προγραμμάτων των tour operators για τον ερχόμενο χειμώνα, φαίνεται να μένει εκτός και για τον επόμενο. Μόνη εξαίρεση η Αθήνα όπου η Jet2, έχει ανακοινώσει ότι θα εκτελεί έως και δύο πτήσεις την εβδομάδα προς την ελληνική πρωτεύουσα κάθε Πέμπτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μάλιστα για πρώτη φορά.

Η πολυπόθητη επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου, δεν φαίνεται να γίνεται κάτω από κάποιο οργανωμένο σχέδιο και σίγουρα, οι διακοπές του χειμώνα αποτελούν ένα αυτόνομο προϊόν και όχι την «ουρά» ενός καλοκαιρινού. Πάντως τα μεγάλα ξενοδοχεία στους κύριους προορισμούς της χώρας, πρόκειται να κλείσουν στις 30 Οκτωβρίου, με κάποιες εξαιρέσεις που έχουν συμβόλαια έως και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, που αντιμετώπισε φέτος πολύ έντονα και η χώρα μας, δυστυχώς μόνο επιδεινώνεται με την εποχική εργασία που επιβάλει ο τουρισμός.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που το Φθινόπωρο σταματούν τις απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Αθήνα, αν και κάποιες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τα δρομολόγιά τους και τον χειμώνα, ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση. Η Αθήνα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη θέση της ανάμεσα στις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για οικογενειακές διακοπές, από τον κορυφαίο αμερικανικό οδηγό οικογενειακών διακοπών The Family Vacation Guide.

news247.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ξεμείναμε και από ντελιβαράδες

Taste and Hospitality

Πρωταράς: «Μπορώ να κάνω μια κράτηση; Να μιλήσω με τον μάστρο τζαι λαλώ σου»!

Επαναπατρισμός Κυπρίων: «Πληρώστε για να έρθετε»…και τις άδειες θέσεις των αεροπλάνων! (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!