Διοίκηση Τάσεις

Γερμανοί tour operators προειδοποιούν για τιμές-φωτιά στα πακέτα διακοπών το 2023

Το καλοκαίρι του 2023, οι τιμές των οργανωμένων πακέτων διακοπών που θα προσφέρουν οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ στην αγορά θα είναι ακόμη υψηλότερες από τις εφετινές οι οποίες, σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την ανάκαμψη, ήταν αυξημένες σε σύγκριση με το 2019.

Όπως μεταδίδει το FVW, οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ είναι πεπεισμένοι ότι οι καταναλωτές θα χρειαστεί να χώσουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν πακέτα διακοπών το 2023, καθώς οι τιμές τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα αεροπορικά εισιτήρια έχουν αυξηθεί.

Τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σε όλους τους προορισμούς, όπως επισημαίνουν οι τουρ οπερέιτορ, χρειάζεται να διαχειριστούν αυξημένα κόστη στην ενέργεια, στα τρόφμα και στους μισθούς των εργαζομένων.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις αυξήσεις τιμών. Στον DER Touristik, τον Vtours και την TUI, αναμένουν αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων από 5% έως 10%, ενώ στον Alltours εκτιμούν ότι η αύξηση δεν θα είναι τόσο μεγάλη.

Τα ξενοδοχεία έχουν ανεβάσει ήδη τις τιμές τους για το χειμώνα του 2022/23 σε ορισμένους προορισμούς, όμως ο διευθυντής προϊόντος του DER Touristik, Sven Schikarsky, προειδοποιεί ότι οι σημαντικοί χειμερινοί προορισμοί όπως η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Τουρκία και η ΝΑ Ασία στους οποίους τα ταξίδια ήταν πολύ περιορισμένα την προηγούμενη σεζόν, διατηρούν τα επίπεδα τιμών της προηγούμενης χρονιάς προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ross, Loeb, Vekselberg…Όταν οι Κυπριακές τράπεζες έφεραν Νεοϋορκέζους και Μοσχοβίτες επενδυτές

Taste and Hospitality

Πως να τιμολογήσετε ένα μενού για το εστιατόριο

Taste and Hospitality

Marketing στην εστίαση

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!