Νέα Νεα της Αγορας

Πάφος: Γάλλος θύμα ξυλοδαρμού από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου (ΦΩΤΟΣ)

Αφιλόξενοι και δείξαμε  τον νου μας  άλλο ένα καλοκαίρι. Δεν αρκούν οι κολοσσοί, οι πύργοι και η χλιδή στην τουριστική βιομηχανία αλλά πάνω από όλα η φιλοξενία.  Η λέξη φιλοξενία, ετυμολογικά προέρχεται από την αρχαία ελληνική και το ρήμα φιλώ που φανερώνει την ένδειξη αγάπης προς έναν-τυπικά-ξένο, δηλαδή τη φροντίδα που παρέχει ο οικοδεσπότης σε έναν επισκέπτη. Για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, φαίνεται ότι η φιλοξενία δεν ισχυεί. Τα “λάθη” των πελατών , λύνονται άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες – μ’ ένα ρόπαλο να γίνεται κομμάτια σε ένα σώμα…

Δείτε τι έχει ζήσει Γάλλος τουρίστας μέσα από την περιγραφή του ιδίου:

«Ειλικρινά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Είμαι Γάλλος τουρίστας που δεν ξέρω ούτε μια λέξη αγγλικά. Έμεινα στο ξενοδοχείο….Αύγουστο του 2022. Το βράδυ στις 14 Αυγούστου αποφάσισα να κολυμπήσω στις 2 το πρωί καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη. Κοίταξα στην περιοχή της πισίνας και δεν υπήρχε ένδειξη για το ωράριο λειτουργίας της, ενώ την ίδια στιγμή είδα και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που με οδήγησε προς την πισίνα (κουβαλούσα μαζί της πετσέτα και φορούσα μαγιό). Βούτηξα στο νερό και ακριβώς μετά από πέντε λεπτά ο ιδιοκτήτης πήρε τα ρούχα μου που τα είχα βάλει στο κρεβατάκι τα πέταξε. Φώναζε στην ελληνική γλώσσα. Βγήκα έξω από το νερό και ο ιδιοκτήτης «εξαφανίστηκε». Επέστρεψε πίσω με ένα ξύλινο ρόπαλο 1,5 μέτρο και ξεκίνησε δεξιά και αριστερά να με χτυπάει. Έσπασε το ρόπολο σε κομμάτια πάνω στο σώμα μου (μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχα περισσότερο από 50 χτυπήματα). Η Αστυνομία ήρθε και με έστειλε στο νοσοκομείο όπου είχα πέντε ραφές στην κεφαλή και υποβλήθηκα σε αρκετές ακτινογραφίες σε όλο μου το σώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με γιατρούς της χώρας μου έχω μερική αναπηρία με ποσοστό 50%.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Πάφο από τις μελανιές οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Έπρεπε να πάω σε νοσοκομείο μόλις επέστρεψα στη χώρα μου (Γαλλία). Οι γιατροί θέλουν να κάνουν MRI σε όλο το σώμα και μου είπαν ότι θα χρειαστώ επέμβαση στον αγκώνα. Η Γαλλική πρεσβεία έχει επίγνωσή του γεγονότος και ήδη η έρευνα έχει αρχίσει.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου με ενημέρωσαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης γίνεται επιθετικός με τους πελάτες. Τώρα μιλώντας για το κατάλυμα τι να περιγράψω με αυτά που είδα; Τα πιο βρώμικα δωμάτια που έχω δει σε  ξενοδοχείο. Έπρεπε να τους πάρω τηλέφωνο για να τους πω να μου αλλάξουν την κουρτίνα του μπάνιου γιατί ήταν «μουχλιασμένη». Δεν αλλάζουν τις πετσέτες εκτός και αν τους υπενθυμίσεις. Έμεινα έκπληκτος όταν είδα ότι μας έδωσαν πετσέτες άλλως επισκεπτών. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την ποιοτητα του πρωινού….»

Η φιλοξενία δεν χωρίζεται σε αστέρια κύριοι επιχειρηματίες. Οι διακοπές και η ξεκούραση μετά από δύο χρόνια πανδημίας είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ και για όλα τα βαλάντια. Είτε αφορά Economy/Limited Service, είτε World-Class [Luxury] Services.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

Ps.Πραγματικά λυπάμαι που δεν μπορώ να δώσω το όνομα του ξενοδοχείου στη δημοσιότητα καθώς οι περιορισμοί και οι νομικές αρλούμπες σε τέτοιου είδους περιστατικά δεν μας επιτρέπουν να το αναφέρουμε πριν ολοκληρωθεί η «έρευνα». Μεταφέρουμε την καταγγελία ενός τουρίστα με την ελπίδα ότι το περιστατικό δεν έγινε ποτέ και σε καμία περίπτωση όπως έχουμε ήδη αναφέρει ευχόμαστε να πρόκειται για “αστείο”…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μετράνε πολλά μηδενικά: Tο κόστος από τον κορωνοϊό στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία

Taste and Hospitality

Σεφ έπεσε σε καζάνι με καυτή σούπα και πέθανε

Taste and Hospitality

update – ΕΚΤΑΚΤΟ: 27χρονος νεκρός μετά από κολύμπι στη Πάφο

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!