Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ιδιωτικά τζετ: Η εκτόξευση της ζήτησης «επηρεάζει τα αποτελέσματα στην Premier League»

Άνω-κάτω γίνεται το πρόγραμμα των μετακινήσεων της αφρόκρεμας του ποδοσφαιρικών συλλόγων της Αγγλίας εξαιτίας της έλλειψης ιδιωτικών τζετ. Και αυτό, γιατί η ζήτηση για μεγάλα ιδιωτικά αεροσκάφη έχει εκτοξευτεί σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ένωσης αεροπορικών εταιρειών ιδιωτικών αεροσκαφών (European Business Aviation Association) τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Πολλές επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον τρόπο ταξιδιών των στελεχών τους την περίοδο της πανδημίας, όταν ήρθαν τα πάνω κάτω στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, τελικά καθιέρωσαν την αξιοποίηση ιδιωτικών πτήσεων.

Έτσι, πολλές ομάδες της Αγγλικής Premier League αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους όταν πρόκειται για εκτός έδρας παιχνίδια και να τίθενται σε… λίστα αναμονής περιμένοντας τη σειρά τους, επισημαίνει το Bloomberg. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο δεδομένου ότι όλες οι ομάδες χρειάζονται μεγάλα αεροσκάφη να χωρούν και τους παίκτες και το επιτελείο και συγκεκριμένα για Σάββατα ή Κυριακές.

Ιδού οι… «αποδείξεις»

Το θέμα αυτό μάλιστα έχει αναφερθεί ήδη από προπονητές ακόμη και ως αιτία για απογοητευτικές εμφανίσεις ομάδων στη διάρκεια αγώνων.

Μετά την ήττα της Τσέλσι με 3-0 από τη Λιντς Γιουνάιτεντ, ο προπονητής της λονδρέζικης ομάδας Τόμας Τούχελ σχολίασε ότι η προετοιμασία για το παιχνίδι επηρεάστηκε από τις αλλαγές στα ταξιδιωτικά σχέδια. Η Τσέλσι δεν κατάφερε να βρει αρκετά μεγάλο αεροπλάνο για να πετάξουν μαζί όλοι οι παίκτες και οι τεχνικοί με αποτέλεσμα ο Τούχελ και το επιτελείο του να χρειαστεί να πάρουν λεωφορείο.

Η Λιντς Γιουνάιτεντ, που έχει την έδρα της στο Γιορκσάιρ της βόρειας Αγγλίας, αντιμετώπισε ανάλογες δυσκολίες πριν το 2-2 με τη Σάουθαμπτον, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Χρειάστηκε να ναυλώσει τρία μικρότερα αεροπλάνα για το ταξίδι των περίπου 370 χιλιομέτρων και κανόνισε κάτι παρόμοιο ενόψει του προσεχή αγώνα εναντίον της Μπράιτον εντ Χόουβ Άλμπιον το Σάββατο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αλλά, και η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, από τα βορειοανατολικά της Αγγλίας, αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύει συνήθως πριν την ισοπαλία 0-0 στον αγώνα με την Μπράιτον, για τον οποίο χρειάστηκε να διανύσει μια απόσταση περίπου 340 μιλίων.

ot.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κατέβασαν οικογένεια από πτήση της Lufthansa γιατί ο δίχρονος γιος δεν ήθελε να φορέσει μάσκα

Taste and Hospitality

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Ayia Napa Triathlon 2022

Taste and Hospitality

«VAROSHA»: Eντυπωσιακό τραγούδι των Λευκορώσων, Main-De-Gloire με αναπαράσταση της εισβολής (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!