Νέα Νεα της Αγορας

Αλώβητη η Λάρνακα: Airbnb και μικρά ξενοδοχεία κερδίζουν

Σε μια τουριστική σεζόν που σημαδεύτηκε από την απώλεια της ρωσικής αγοράς και το χάος στα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια που έφεραν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, η Λάρνακα κατάφερε να βγει σχεδόν αλώβητη, κερδίζοντας μια δύσκολη μάχη. Η άντληση τουριστών από νέες αγορές, καθώς και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής λόγω των καθυστερήσεων, αύξησαν τις πληρότητες των ξενοδοχείων, που κινήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε πολύ καλά επίπεδα.

Κερδισμένα τη φετινή χρονιά, όπως ανέφερε στον «Φ», ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου, Βίκτωρ Μαντοβάνης, ήταν τα καταλύματα Airbnb και τα μικρά ξενοδοχεία στο κέντρο της Λάρνακας. «Πάνε πολύ καλά, επειδή προσελκύουν τουρίστες από πτήσεις χαμηλού κόστους που φτάνουν στο αεροδρόμιο. Συνήθως τα μικρά ξενοδοχεία και τα Airbnb, επιλέγουν νεαρά ζευγάρια που φτάνουν Κύπρο, ενοικιάζουν αυτοκίνητο και κάνουν εκδρομές. 

Κάτι άλλο που βοήθησε τη Λάρνακα και ειδικότερα τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. «Όταν έχει πολύωρες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις, τουρίστες κλείνουν δωμάτια για να μείνουν, όπως και οι ίδιες οι εταιρείες για τα πληρώματα των αεροσκαφών». 

Σε υψηλά επίπεδα, κινήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και οι πληρότητες στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης στον δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας. Το γεγονός ότι δύο μεγάλα ξενοδοχεία, το Palm Beach και το πρώην Princess (νυν Radisson Beach), δεν άνοιξαν το καλοκαίρι, αύξησε τις πληρότητες στα υπόλοιπα.   

Η επαρχία Λάρνακας, όπως τόνισε ο κ. Μαντοβάνης, είναι η περιοχή που πλήρωσε το μικρότερο τίμημα από την απώλεια της ρωσικής αγοράς, επειδή η εξάρτηση της ήταν μικρότερη. Η αύξηση στις αφίξεις από κάποιες αγορές, μάλιστα, κατάφερε να καλύψει μέρος της απώλειας. Πέραν από τους Βρετανούς, που αποτελούν την παραδοσιακή αγορά της Λάρνακας, μεγάλη αύξηση καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών από την Πολωνία, που έδωσαν μεγάλη ανάσα. «Είχαμε ακόμη αυξήσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τσεχία και τη Γερμανία, αγορές που έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη την Κύπρο». 

Θετικές είναι οι ενδείξεις και ως προς τις κρατήσεις το φθινόπωρο, που κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, σύμφωνα με τον κ. Μαντοβάνη, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Μελανό σημείο της φετινής τουριστικής σεζόν για τη Λάρνακα, ωστόσο, αποτελούν τα παράπονα τουριστών. «Υπήρξαν παράπονα από τουρίστες για θέματα καθαριότητας της πόλης και ακαταστασίας στους δρόμους και ειδικά στον δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας και στη λεωφόρο Μακαρίου». 

Νατάσα Χριστοφόρου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έκτακτο και άλλο διάταγμα: Κλείνουν μάντρες αυτοκινήτων – Ποιες οι εξαιρέσεις για διαζευγμένους

Έρευνα: Στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων η Κύπρος

Taste and Hospitality

Four Seasons: Αλλάζει στρατηγική η εμβληματική ξενοδοχειακή φίρμα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!