Εφοδιαστική Αλυσίδα Κυπριακά Προϊόντα

Ο Μαύρος Χρυσός της Κύπρου και το Χρυσαφένιο Παστέλι της Ανώγυρας

Η παράδοση, η θρεπτική αξία, η καινοτομία  και η μοναδική γεύση του παστελιού παντρεύονται, στην Ανώγυρα, σε ένα αναβαθμισμένο και καθαρά θεματικό φεστιβάλ, σε ένα πανέμορφο χωριό, που ανήκει στο  Δίκτυο «Όμορφα Χωριά της Κύπρου».

Το super food που ήταν ξεχασμένο, το παραδοσιακό παστέλι από χαρούπι, αναγνωρίζεται και μπαίνει στην καθημερινή μας ζωή, σαν πολύτιμος θησαυρός γεμάτος βιταμίνες και ιχνοστοιχεία με αμέτρητες χρήσεις.

Η παρασκευή παστελιού από χαρούπια είναι μια  διαδικασία με πολλά στάδια και μεγάλη διάρκεια. Το χωριό Ανώγυρα, είναι το μοναδικό χωριό όπου συνεχίζει ακόμη να παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο το χαρουπόμελο. Το παστέλι αποτελεί μέρος της πολιτιστικής  κληρονομιάς  της Ανώγυρας, με τεράστια αξία, και πρόσφατα άρχισε να γίνεται γνωστό και ανά το παγκόσμιο,  λόγω της μεγάλης του θρεπτικής αξίας, και της κατάταξης του σαν super food για όλες τις ηλικίες.

Το Φεστιβάλ Παστελιού θα αναδείξει και θα προβάλει την παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά, θα προωθήσει την παραδοσιακή και την καινοτόμο γαστρονομία, θα προσφέρει δυνατότητες ψυχαγωγίας και μάθησης.

Το φεστιβάλ  θα έχει πολιτιστικό επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Τα δια δραστικά εργαστήρια θα προσφέρουν γνώση και δεξιότητες για όλες τις ηλικίες, με την αξιοποίηση των κουκουτσιών του χαρουπιού σε κοσμήματα, οικολογικές σακούλες, οικολογικά φαναράκια , καδράκια και ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους

Μέσω του φεστιβάλ Παστελιού, θα προωθηθούν  οι παραγωγοί παστελιού, όλα τα προϊόντα χαρουπιού (γαστρονομία-ευεξία-τέχνες και  δημιουργίες) και  νέες συνταγές με παστέλι.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνεται επίδειξη  παρασκευής παστελιού ,με τον παραδοσιακό τρόπο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν όλα τα στάδια της μετατροπής του  μαύρου χρυσού, με μοναδική δεξιοτεχνία σε παστέλι και  θα αποκτήσει ξανθό χρώμα  σαν το χρυσάφι.

Το φεστιβάλ Παστελιού θα προσελκύσει και θα ψυχαγωγήσει και ξένους περιηγητές με μοναδικές γαστρονομικές  συνταγές , με χειροποίητα προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας και δια δραστικά εργαστήρια και παρουσιάσεις.

Η μοναδική του θεματολογία  , το  περιεχόμενο, η πρωτοτυπία, και ο χώρος πραγματοποίησης (κεντρική πλατεία και δρομάκια που θα κλείσουν για το φεστιβάλ), δημιουργούν συνθήκες για μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση.

Το φεστιβάλ Παστελιού  θα συμβάλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ανώγυρας και γενικά της υπαίθρου  μια και λαμβάνουν μέρος πέραν των 20 εκθετών, ενώ γίνεται τόνωση ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας στην ύπαιθρο.

Διοργανωτές-

Κοινοτικό Συμβούλιο Ανώγυρας  σε συνεργασία με τους Απόδημους της Ανώγυρας και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ανώγυρας

Χρυσοί Χορηγοί

Υφυπουργείο Τουρισμού

Αναπτυξιακή Εταιρεία Λεμεσού Λτδ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ανακλήθηκε η πιστοποίηση της «La Farm» για διακίνηση νοθευμένης φέτας

Taste and Hospitality

Τσιρίδου για Ναυτιλία: Εργοδοτεί 9.000, συνεισφέρει 7% στο ΑΕΠ

Taste and Hospitality

Όρεξη να’ χεις! – Bolt Food ο νέος επιχειρηματικός «μαγνήτης» διανομής φαγητού

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!