Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Sky Yards Hotel: Χτισμένο πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο στην Κίνα

Ένα εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια δημοτικό σχολείο σε χωριό στην ορεινή περιοχή γύρω από το Πεκίνο ενοικίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Domain Architects και το μετέτρεψε σε υψηλών προδιαγραφών boutique hotel. Στο νέο Beijing MM Farm Hotel διατηρήθηκε η αρχική δομή και οι προσόψεις των κτηρίων παρέμειναν ανέγγιχτες αλλά χρησιμοποιήθηκαν 60.000 μέτρα σχοινιού από κάνναβη για να «τυλιχτεί» το όλο συγκρότημα. 

Η νέα πρόσοψη «τυλίγεται» γύρω από τους περιμετρικούς τοίχους του παλαιού συγκροτήματος και τις στέγες με αετώματα των κτηρίων, γεννώντας ένα πλούσιο και εντυπωσιακό εφέ φωτισμού. Μέσα από το πλέγμα των σχοινιών τα αρχικά σε πορτοκαλί χρώμα κεραμίδια και οι τοίχοι αποκαλύπτονται βαθμιαία καθώς μετατοπίζεται ο θεατής. 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που εδρεύει στη Σαγκάη προσέλαβε για την κατασκευή χωρικούς -πολλοί εκ των οποίων δεν ήταν επαγγελματίες εργάτες- και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε τρεις μήνες. Τα οικοδομικά υλικά αντλήθηκαν από μέρη όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην τοποθεσία. Η αρχική αχυροσκεπή αντικαταστάθηκε από ξύλινες σανίδες και έγιναν μικρές αλλαγές όσον αφορά τα χωρίσματα στους χώρους και τα παράθυρα. Λόγω της εκτεταμένης χρήσης φυσικών υλικών όπως ξύλο και σχοινί από κάνναβη, εκτιμάται ότι είναι σχεδόν μηδενικό το αποτύπωμα άνθρακα της όλης διαδικασίας ανακαίνισης και αναμόρφωσης. 

Επειδή ο χώρος είναι ενοικιασμένος, οι αρχιτέκτονες του Domain Architects θέλησαν συνειδητά να ανακαινίσουν αποφεύγοντας απορρίμματα οικοδομικής κατασκευής. «Στο πέρας της περιόδου ενοικίασης, αυτό το πρότζεκτ θα φτάσει σε ένα πιο φιλικό στο περιβάλλον τέλος: όλος ο χάλυβας θα ανακυκλωθεί και το σχοινί από κάνναβη θα θαφτεί επί τόπου και θα γίνει χώμα», σημειώνουν. «Αφότου βοηθήσουν αυτό το πρότζεκτ να ολοκληρώσει την εφήμερη ζωή του, όλα τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιήσαμε θα επιστρέψουν επίσης στους κύκλους ζωής τους στον φυσικό κόσμο», υπογράμμισαν. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σιγκαπούρη: Πωλητές φαγητού του δρόμου αναγνωρίζονται από την Unesco

Taste and Hospitality

«Σφάζουν με το γάντι» την παραμονή πρωτοχρονιάς – Πλήγμα στη διασκέδαση τα νέα μέτρα

Έκδοση άδειας εκπομπής ήχου σε κέντρα αναψυχής από Δ. Λευκωσίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!