Γεύσεις Ποτά

Τα 4 Καλύτερα Κρασιά που θα πρέπει να δοκιμάσετε!

Όσο μεγαλώνετε, είναι πολύ πιθανό να παρατηρείτε ότι ένα μπουκάλι κρασί συντροφεύει όλο και περισσότερες στιγμές της ζωής σας: όταν επιτέλους μαζεύεστε με τους φίλους σας και λέτε τα νέα σας, στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια ή πριν κοιμηθείτε βλέποντας κάποια ταινία. 

Για πολλούς αυτό αποτελεί σταδιακό πέρασμα προς την ωριμότητα. Αλλά η ωριμότητα συνοδεύεται από μια σοφία που προέρχεται από τις εμπειρίες της ζωής. Επομένως, ένας σοφός και ώριμος άνθρωπος θα πρέπει να έχει εξασκηθεί και να είναι σε θέση να αναγνωρίσει ένα καλό από ένα μέτριας ή κακής ποιότητας κρασί. 

Για να εκπαιδευτείτε στη γευσιγνωσία κρασιού, το πρώτο και βασικό βήμα είναι να αρπάξετε την ευκαιρία και να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα κρασιά που κυκλοφορούν στον κόσμο. Ποια είναι όμως αυτά τα μπουκάλια που αξίζει να τα αγοράσετε έστω μία φορά, ώστε να καταλάβετε επιτέλους γιατί πολλοί βλέπουν το κρασί ως το νέκταρ των θνητών;

1. Château Bélair-Monange

Ας ξεκινήσουμε με τα κόκκινα κρασιά που αποτελούν την πιο κλασική επιλογή χρώματος. Το Château Bélair-Monange παράγεται από τον συνδυασμό δύο ποικιλιών σταφυλιών, τα Cabernet Franc και τα Merlot, στην περιοχή Saint-Émilion της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Παρόλο που δεν εντάσσεται στα πιο γνωστά κρασιά της βιομηχανίας, είναι ένα κρυφό διαμάντι που αξίζει να απολαύσετε. Θα σας μαγέψει με τον ήπιο χαρακτήρα του, ο οποίος όμως διαμορφώνεται από μοναδικά αρώματα. 

2. Clos de La Roche, Grand Cru, Cuvée Cyrot-Chaudron

Το Clos de La Roche είναι ένα από τα καλύτερα κρασιά που παράγονται πάλι στη Γαλλία, αλλά αυτή τη φορά στην κεντρικό-ανατολική πλευρά της χώρας, στη Βουργουνδία. Αυτή είναι μία ακόμα γαλλική περιοχή γνωστή για τα περίφημα κρασιά της. Το Clos de La Roche, φτιαγμένο από την ποικιλία σταφυλιών ονόματι Pinot Noir, είναι ένα κόκκινο κρασί που θα σας μεθύσει με την πλούσια γεύση του. 

3. Sandeman Porto Ruby

Θα αφήσουμε τη Γαλλία, για να κατέβουμε λίγο πιο χαμηλά και να πάμε σε μια άλλη φημισμένη για τα κρασιά της χώρα, την Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, το Πόρτο, η παραθαλάσσια πόλη στη βορειοδυτική Πορτογαλία, δέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να ξεναγηθούν στα εντυπωσιακά αμπέλια της περιοχής και να ανακαλύψουν τα μυστικά της παραγωγής εξαίσιου κρασιού. Μια οικονομική αλλά άριστη επιλογή είναι το Sandeman Porto Ruby, που το ρουμπινένιο χρώμα του και η φρουτώδης γεύση του θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε γιατί τα κρασιά από το Πόρτο βρίσκονται στην κορυφή. Μια εναλλακτική επιλογή με εξίσου έντονη γεύση αλλά σε υψηλότερη τιμή είναι το Taylor’s 20 Year Old Tawny Port.

4. Καβαλιέρος Λευκός, Κτήμα Σιγάλα

καλύτερα κρασιά - λευκό κρασί

Φυσικά, δε γίνεται να μην αναφέρουμε ούτε ένα λευκό κρασί. Όταν μιλάμε για λευκό κρασί, η Σαντορίνη παίρνει δικαιωματικά τον λόγο. Ασύρτικο λέγεται το λευκό σταφύλι που εντοπίζεται κυρίως στη Σαντορίνη και με βάση αυτό παράγονται και εξάγονται τοπικά κρασιά. Τα ασύρτικα κρασιά είναι πολλά και γίνονται ανάρπαστα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ένα, αυτό θα είναι ο Καβαλιέρος. 

Τα καλά κρασιά είναι πολλά εκεί έξω και εμείς δε θέλουμε να σας κουράσουμε. Αφού δοκιμάσετε τα 4 μοναδικά ποτά για τα οποία διαβάσατε παραπάνω, θα είστε έτοιμοι να αξιολογήσετε τη συλλογή του Wine Outlet και να ανακαλύψετε το δικό σας αγαπημένο κρασί.

wineoutlet

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δίχρωμο ζελέ με κεράσια

Taste and Hospitality

Mezcal και Tequila: Παράγονται από τα ίδια φυτά…αλλά τους χωρίζουν πολλά

Πώς παρασκευάζονται τα γνωστότερα αλκοολούχα ποτά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!