Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις/Σεμινάρια

Λεμεσός: Πλησιάζει η Γιορτή του κρασιού – Ημερομηνίες & Δρώμενα

ε νέα εποχή, μετά την πανδημία, μπαίνει η Γιορτή του Κρασιού, δηλώνει ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, μαζί με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στην καθιερωμένη τοποθέτηση  του παραδοσιακού βρακά, στον δημόσιο κήπο της πόλης.

Η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου επιστρέφει και θα είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ, ανέφερε ο κ.Νικολαϊδης, ο οποίος κάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την 61η Γιορτή του Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

«Πολύς  κόσμος δούλεψε εδώ και μήνες για να παρουσιάσουμε κάτι εντυπωσιακό στους Λεμεσιανούς και στους συμπατριώτες μας από όλη την Κύπρο, αλλά και τους επισκέπτες της Κύπρου, μια Γιορτή του Κρασιού που θα τη θυμούνται, αναβαθμισμένη, βελτιωμένη, ανανεωμένη», είπε και σημείωσε ότι η τελετή έναρξης της γιορτής συμπίπτει με την τελετή λήξης του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας».

Στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού, συνέχισε, θα ακολουθήσουν πολλές παραστάσεις στο δημοτικό κηποθέατρο, «παραστάσεις από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Μακεδόνας, ο Παντελής Θαλασσινός, η Γλυκερία, η Μαριώ και άλλες μουσικές αλλά και θεατρικές παραστάσεις, όπου με ένα εισιτήριο εισόδου της τάξης των πέντε ευρώ θα μπορέσει κάποιος να τις παρακολουθήσει».

Συνολικά πέντε εστιατόρια, υπό μορφή ταβέρνας με μουσική, θα λειτουργούν κάθε βράδυ της Γιορτής του Κρασιού, ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως και φέτος η γιορτή ταξιδεύει σε κοινότητες της επαρχίας αλλά και σε γειτονιές.

Συγκεκριμένα, στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κρασοχώρι Βάσα Κοιλανίου, όπως επίσης και στις 25 Σεπτεμβρίου, στο κουμανταροχώρι Άγιος Μάμας Λεμεσού, ενώ πριν την επίσημη έναρξη της Γιορτής του Κρασιού, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη συνοικία Ζακακίου και στο πάρκο Αναγέννησης, αντίστοιχα.

Το πλήρες πρόγραμμα της 61ης Γιορτής του Κρασιού, σημείωσε ο Νίκος Νικολαϊδης, θα παρουσιαστεί σύντομα σε διάσκεψη Τύπου, τονίζοντας ότι «η Γιορτή του Κρασιού είναι η μεγαλύτερη, η σημαντικότερη, η πιο σπουδαία λαϊκή γιορτή του τόπου και θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να προβάλουμε τα κρασοχώρια μας, την παραγωγή του οίνου στον τόπο μας,  αλλά να προβάλουμε και τη χώρα μας τουριστικά».

Ερωτηθείς κατά πόσο έργα που γίνονται στο βόρειο τμήμα του δημόσιου κήπου, θα επηρεάσουν τη γιορτή, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως δεν θα επηρεάσουν καθόλου τη Γιορτή του Κρασιού, ούτε από πλευράς ασφάλειας, ούτε από πλευράς χώρων.

«Για τα έργα αυτά θα μιλήσουμε την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα παρουσιάσουμε το νέο master plan του δημόσιου κήπου, αλλά και το πρώτο έργο στο πλαίσιο αυτού του master plan, που είναι η αναβάθμιση του παιδότοπου», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας στη δήλωση του, ο κ. Νικολαΐδης ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία της εκδήλωσης, καλώντας εκ νέου όλο τον κόσμο να την επισκεφθούν.

Η τοποθέτηση του βρακά έγινε με τη συνοδεία τραγουδιών του κρασιού από την ομάδα «Κυπρίων Κανταδόρων».

ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο Γάλλος σεφ Nicolas Isnard με ένα αστέρι Michelin στο Cap St Georges Hotel & Resort

Taste and Hospitality

Fork Food Market: Επιστρέφουν για τα τελευταία δύο markets του καλοκαιριού!

Taste and Hospitality

Στην Κύπρο η διεξαγωγή του Διαγωνισμού Οινοχόων ASI

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!