Διοίκηση Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πώς να ενσωματώσεις φρέσκα βότανα κήπου σε cocktails

Τα cocktail, εκτός από γευστικά και απολαυστικά, μπορούν να αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον πεδίο πειραματισμού – και λόγω των τόσων μηνών που περάσαμε στο σπίτι, μας δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε νέα πράγματα. Ο τομέας της μιξολογίας μέχρι σήμερα έχει ενσωματώσει όσο το δυνατόν περισσότερα φρέσκα βότανα, μπαχαρικά και φρέσκα παγωμένα φρούτα. Πώς μπορείς όμως να ενσωματώσεις τα φρέσκα βότανα στα σπιτικά cocktails που φτιάχνεις;

Ο Ute ​​Londrigan, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Heimat New York Handcrafted Fruit Liqueurs, λέει: “Η φρέσκια μέντα σε μοχίτο είναι γνωστή επιλογή, αλλά υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για τη δημιουργία κοκτέιλ χρησιμοποιώντας βότανα κήπου και ακόμη και φρέσκα φρούτα. Είτε πρόκειται για φρέσκο ​​βασιλικό ή δεντρολίβανο από τον κήπο σου είτε για ξυλάκια κανέλας από την αγορά, το να προσθέσεις βότανα και μπαχαρικά στο μπαρ του σπιτιού σου ανοίγει τόσες πολλές γευστικές δυνατότητες”.

Σύμφωνα με τον Londrigan, ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις κοκτέιλ χρησιμοποιώντας φρέσκα βότανα είναι η κλασική τεχνική – το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας αναδευτήρας και ένα σέικερ. “Κάνε το όσο το δυνατόν πιο απλό, ανακατεύοντας το αγαπημένο σου είδος φρέσκων βοτάνων σε ένα σέικερ, και πρόσθεσε όλα τα άλλα συστατικά (όπως ποτό ή φρούτο), ανακίνησε το, στραγγίξε και σέρβιρε. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να μπλέξεις μαζί πολλά βότανα όπως δυόσμο, βασιλικό και εστραγκόν”.

Πώς να ταιριάξεις τα βότανα με τα οινοπνευματώδη ποτά
Βασιλικός: Η ήπια και ελαφρώς γλυκιά γεύση του συνδυάζεται ιδιαίτερα καλά με τζιν, βότκα ή ρούμι.

Δυόσμος: Η γλυκιά, δροσιστική γεύση της μέντας λειτουργεί καλά με πολλά διαφορετικά ποτά όπως βότκα, ρούμι, τεκίλα και μπέρμπον.

Θυμάρι: Το θυμάρι είναι πολύ γήινο και σερβίρεται καλύτερα με ποτά όπως το τζιν ή η βότκα.

Δεντρολίβανο: Το δεντρολίβανο έχει νότες ξύλου και πιπεριού, κάτι που το κάνει υπέροχο ζευγάρι για κοκτέιλ με ρούμι, τεκίλα, βότκα και ουίσκι.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ είναι πολύ ευπροσάρμοστο και ταιριάζει με οποιοδήποτε ποτό, αλλά το ρούμι και η βότκα είναι τα καλύτερα.

Λεμονόχορτο: Θα προσθέσει ένα δροσιστικό και ξινό προφίλ γεύσης σε κοκτέιλ με τζιν ή τεκίλα.

Κανέλα: Η κανέλα είναι αρωματική και προσφέρει μια ξυλώδη και γήινη γεύση που ταιριάζει καλά με το μπέρμπον, το ουίσκι, το ρούμι ή το σκληρό μηλίτη. Τα μπαστούνια κανέλας μπορούν εύκολα να προστεθούν ή να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό ραβδί ανάδευσης. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Breakfast at Tiffany’s»: Το θρυλικό πρωινό…Αφιέρωμα

Νίκος Κ. Σιακόλας: Tα βιώματα, οι περιπέτειες και οι εμπειρίες ενός επιχειρηματία

Taste and Hospitality

Ψήσιμο κρέατος: Έτσι δεν θα παραχθούν καρκινογόνες ουσίες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!