Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις/Σεμινάρια

Έρχεται το Access4All Festival Cyprus

Το RESET, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας – CSI και το 3on3 Cyprus, ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Νεολαίας, διοργανώνουν το φεστιβάλ Access4All, το πρώτο φεστιβάλ του είδους του που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, και το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα της χώρας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Πλατεία του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 05:00 μ.μ μέχρι και τις 09:00 μ.μ. (17:00-21:00).

Η εκδήλωση στηρίζεται από την Αρχή Λιμένων Κύπρου και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας του Πολίτη.

To Access4All festival θα είναι ένα διήμερο φεστιβάλ και θα περιλαμβάνει τις πιο κάτω δραστηριότητες:

Βιωματικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία, έστω και για λίγο, να βρεθούν στη θέση των αναπήρων, να ευαισθητοποιηθούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, και να πάρουν μαζί τους αυτές τις εμπειρίες για προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία.
Μια κύρια βιωματική δραστηριότητα (3×3) καλαθόσφαιρα τροχοκαθίσματος.
Ενημερωτικά περίπτερα επαγγελματιών που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την κοινωνική/ επαγγελματική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες.
Περίπτερα όπου θα φιλοξενηθούν κρατικοί φορείς, ημικρατικοί οργανισμοί, ερευνητικά κέντρα, ΜΚΟ, οργανώσεις, ομάδες και σύνολα που αναπτύσσουν δράσεις σχετικά με τα δικαιώματα και την κοινωνική/ επαγγελματική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες.
Θεματικά κέντρα όπου οι επισκέπτριες/τες θα μπορούν να ενημερωθούν για ζητήματα κοινωνικής/ επαγγελματικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρίες.
Περίπτερα συζητήσεων όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται παράλληλες συζητήσεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια με θέματα που άπτονται της κοινωνικής/ επαγγελματικής ένταξης των Ατόμων με Αναπηρίες.
Μια κεντρική Σκηνή στην οποία θα υπάρχει ολοήμερο πρόγραμμα συζητήσεων/παρουσιάσεων, καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και Dee Jay.


Θα παρευρίσκονται Role-models & Influencers που εμπίπτουν στην κατηγορία ατόμων με Αναπηρίες που θα έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν και να δώσουν κίνητρα σε άλλα τυχόν ανενεργά Άτομα με Αναπηρίες.
Χώροι παροχής φαγητού και ποτού.
Σκοπός και αποστολή του φεστιβάλ είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, αλλά και να ενημερώσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους επαγγελματίες, σχετικά με τις ανάγκες και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο, ώστε να βελτιωθεί πρακτικά η ποιότητα ζωής τους, καθώς και να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία επικύρωσης των δεξιοτήτων και των γνώσεων, για τους εκπαιδευόμενους που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του έργου ACCESS4All.

Επιπλέον, το φεστιβάλ στοχεύει στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων μέσω δραστηριοτήτων ανάπτυξης ικανοτήτων και ευαισθητοποίησης, ώστε να εφαρμόζουν τις πολιτικές για την αναπηρία στην περιοχή τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση της ένταξης και της ποιότητας ζωής των μελών της κοινότητας με αναπηρία, την ενημέρωση των ανθρώπων για εκστρατείες/πρωτοβουλίες που αγωνίζονται για τη διαμόρφωση κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς απέναντι στην αναπηρία, και τη δικτύωση και γνωριμία του κοινού και των Aτόμων με Aναπηρία (ΑμεΑ), με φορείς χάραξης πολιτικής και επαγγελματίες.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

RYSE & Leecoworld – Tο Μεγαλύτερο Χορευτικό Camp στην Κύπρο!

Taste and Hospitality

Στην Κύπρο οι Locomondo!

Fork Food Market: Πάει Λεμεσό για μία μόνο βραδιά!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!