Πρόσωπα Φιλοξενία

Klaus-Michael Kühne: O μεγιστάνας που «εκθρόνισε» το Γερμανικό δημόσιο από τον έλεγχο της Lufthansa

Ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd, Klaus-Michael Kühne, κατάφερε να εκθρονίσει το γερμανικό κράτος από τη θέση ελέγχου της Lufthansa, καθώς μέχρι σήμερα κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών στον αερομεταφορέα.

Η αρμόδια αρχή ανταγωνισμού και δικαιωμάτων καταναλωτή της Γερμανίας, Bundeskartellamt, ενέκρινε την αύξηση μεριδίου της Kühne Holding AG στην Deutsche Lufthansa AG, από 10,01% σε 15,01%, κάτι που επηρεάζει τον γερμανικό αερομεταφορέα, όχι όμως τον ομώνυμο όμιλο.

“Παρά τις ισχυρές θέσεις στις αγορές αερομεταφορών φορτίου και logistics των εμπλεκομένων μερών, η έρευνα δεν εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τον ανταγωνισμό”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Bundeskartellamt, κ. Andreas Mundt.

Ο κ. Kühne είναι ένας από τους κύριους μετόχους της Hapag-Lloyd καθώς και πλειοψηφικός μέτοχος του ομίλου Kuehne + Nagel, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους logistics στον κόσμο και εκ των μεγαλύτερων πελατών της υπηρεσίας μεταφοράς φορτίου που προσφέρει η Lufthansa.

Σημειώνεται ότι η Γερμανική κυβέρνηση, μέσα από το Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (WSF), απέκτησε το 25% των μετοχών της εταιρίας και σταδιακά τις πούλησε. Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε τη μείωση της κρατικής συμμετοχής από 14,1% σε λιγότερο από 10%, ενώ αναφέρθηκε ότι στόχος είναι το κράτος να απαλλαχθεί από το υπόλοιπο των μετοχών πριν τον Οκτώβριο του 2023. Εκτιμάται ότι τα κρατικά ταμεία πρόκειται να επωφεληθούν με ποσό άνω του 1 εκατ. ως αποτέλεσμα της πώλησης των μετοχών αυτών.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πέτρος Σαγάνας: «Στόχος η εδραίωση της Ελλάδας ως top of mind τουριστικού προορισμού»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παντζής Συμόπουλος -Από το Διδυμότειχο…σε μια γαστρονομική διαδρομή

Μόνικα Μπελούτσι: Sold out οι παραστάσεις της στο Ηρώδειο – Το βίντεο – μήνυμα της στο ελληνικό κοινό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!