Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Tanczos: Αδικαιολόγητη η αναστολή πτήσεων της Blue Air

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση της Blue Air να αναστείλει τις πτήσεις της, μετά τον διαδοχικό πάγωμα των λογαριασμών του αερομεταφορέα για ανάκτηση χρέους 28,7 εκατομμυρίων λέει (5,9 εκατ. δολάρια), o υπουργός Περιβάλλοντος της Ρουμανίας, Barna Tánczos.

Η εταιρεία μικρών αποστάσεων ανέστειλε τις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Ρουμανίας έως τις 12 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι η δέσμευση των λογαριασμών της σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει το τρέχον κόστος που είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις της.

Η Blue Air εκμεταλλεύεται ένα δίκτυο που συνδέει κυρίως τη Ρουμανία με σημεία στην Ευρώπη, καθώς και έναν μικρό αριθμό ιταλικών εσωτερικών δρομολογίων από το Τορίνο. Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι οι πτήσεις εσωτερικού της Ιταλίας θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά.

Εμπιστοσύνη επιβατών

Σε ανακοίνωσή της η Blue Air αναφέρει ότι το πάγωμα έρχεται ταυτόχρονα με δηλώσεις της εθνικής αρχής της χώρας για την προστασία των καταναλωτών (ANPC), οι οποίες έχουν οδηγήσει σε «σημαντική διάλυση της εμπιστοσύνης των επιβατών» προς την Blue Air.

Αυτό, λέει, έχει προκαλέσει μείωση στις πωλήσεις εισιτηρίων, αυξημένη πίεση για προπληρωμές από τους προμηθευτές και μπλοκάρισμα των συνομιλιών με πιθανούς νέους επενδυτές.

«Οι ανεύθυνες δηλώσεις και ενέργειες εκπροσώπου του ρουμανικού κράτους, καθώς και η άκαιρη απόφαση για δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας, έχουν φέρει την Blue Air στην ανεπιθύμητη κατάσταση να χρειαστεί να μειώσει τις δραστηριότητές της για το άμεσο μέλλον. 

Σύμφωνα με το Flight Global, σε δήλωσή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ρουμανίας επιβεβαίωσε ότι η Ρουμανία έχει μπλοκάρει τους λογαριασμούς της αεροπορικής εταιρείας μετά την έναρξη των διαδικασιών εκτέλεσης για το χρέος που σχετίζεται με τη διαχείριση του ταμείου περιβάλλοντος της χώρας (AFM).

Ο ίδιος κάλεσε την Blue Air να ξαναρχίσει άμεσα τις πτήσεις και να αντιμετωπίσει την αποπληρωμή του χρέους.

«Αυτό το κλείδωμα λογαριασμών σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την άμεση αναστολή όλων των πτήσεων», είπε. «Ζητώ από την Blue Air να απευθυνθεί αμέσως στο AFM και να επιλύσει νομικά αυτή τη διαφορά και να ζητήσει να συνεχίσουν αμέσως όλες τις πτήσεις, για να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους επιβάτες».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αστυνομία: Χιλιάδες έλεγχοι – Οι καταγγελίες και σε ποια περιοχή δεν καταγράφηκε παρανομία

Taste and Hospitality

Περδίος: «Πάμε για καλή, αλλά όχι εξαιρετική χρονιά»

Taste and Hospitality

Airbus: Zημιά 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ το 2020

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!