Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Νέα σελίδα στην ιστορία της Kallimanis. Aνοίγουν ξανά οι εγκαταστάσεις στο Αίγιο

Μια νέα εποχή ξεκινά για την αγορά θαλασσινών και την Kallimanis στην Ελλάδα, καθώς ολοκληρώθηκε επίσημα η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της από την τουρκική Dardanel, το γνωστό brand ιχθυηρών “βαθείας κατάψυξης”.

Το σχέδιο εξυγίανσης που εγκρίθηκε από τις τράπεζες περιλάμβανε την ανάληψη χρέους 62,3 εκατ. ευρώ από την Dardanel με σημαντικό «κούρεμα».

H Dardanel η πρώτη μεταποιητική βιομηχανία παραγωγός κονσερβοποιημένων ψαριών στην Τουρκία, με δραστηριότητα από το 1984, είχε δείξει το ενδιαφέρον της για την Καλλιμάνης πριν από περίπου 3 χρόνια. Η τουρκική εταιρεία σήμερα είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται η δυναμική επανεκκίνηση της Καλλιμάνης μέσω της ανάπτυξης του brand “Καλλιμάνης” στα κανάλια του οργανωμένου λιανεμπορίου και της μαζικής εστίασης, τη διεύρυνση των υφιστάμενων σειρών προϊόντων με νέους κωδικούς, την είσοδο σε νέες κατηγορίες αλιευμάτων και την ανάπτυξη των εξαγωγών. Προβλέπεται επίσης το άνοιγμα όλων των γραμμών παραγωγής στο Αίγιο.

Η Κωνσταντίνα Καλλιμάνη, αναφέρει σχετικά: «Η επόμενη μέρα στην Καλλιμάνης έχει στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στον κλάδο. H εξαγορά μας από τον όμιλο Dardanel έχει καθοριστικό ρόλο, καθώς διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία, ενώ παράλληλα μοιραζόμαστε κοινές φιλοδοξίες, αρχές και όραμα. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί πάμε μπροστά, με πρώτη μας μέριμνα πάντοτε τους ανθρώπους μας στο Αίγιο, οι οποίοι μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα».

Ο Niyazi Önen, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Dardanel, δήλωσε ότι η επανεκκίνηση της Kallimanis θα ενδυναμώσει την Dardanel: «Έχουμε προβεί σε μια σημαντική συμμαχία με τον Καλλιμάνη με βάση τους αναπτυξιακούς μας στόχους στο εξωτερικό. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την εταιρεία αυτή, η οποία αντιπροσωπεύει τις αξίες που ενέπνευσαν τη Dardanel στην σχεδόν 40χρονη ιστορία της. Σχεδιάζοντας το μέλλον με την Κallimanis, συνειδητοποιήσαμε ότι μιλούσαμε την ίδια γλώσσα και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συμφωνία θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στη διεθνή αγορά θαλασσινών».

Στόχος της Dardanel είναι να επεκτείνει τη γεωγραφία των εξαγωγών της με νέες αγορές, ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Ευρώπη, και να γίνει μία από τις κορυφαίες μάρκες ψαριών και θαλασσινών στον κόσμο.

Η Καλλιμάνης “γονάτισε” όταν το 2016 δάνεια ύψους 40 εκατ. χτύπησαν “κόκκινο” και οι τράπεζες διέκοψαν την χρηματοδότηση τους. Η Κωνσταντίνα Καλλιμάνη αναζήτησε  διέξοδο είτε μέσω της Pillarstone είτε μέσω της συνεργασίας της με την ΕΛΓΕΚΑ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μαξίλλες Λυσού: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Château Margaux: Ένα αριστοκρατικό κρασί που αξίζει μια μικρή περιουσία

Taste and Hospitality

Η λατομική βιομηχανία της Κύπρου

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!