Εφοδιαστική Αλυσίδα Νέα Παρουσίαση

Οινοχόοι και γευσιγνώστες δοκίμασαν πάνω από 500 ετικέτες

Μοναδική η επίσκεψη των 33ών διακεκριμένων οινοχόων και οινογευστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα, που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου – ΣΕΟ καθώς και η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece.

To ολοκληρωμένο tour των προσκεκλημμένων πραγματοπιήθηκε από τις 22 έως τις 29 Αυγούστου, το οποίο αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδιαάστηκε ένα χρόνο πριν. Μία διοργάνωση που αποτέλεσε μία εκπληκτική βιωματική εμπειρία για τους συμμετέχοντας καθώς περιλάμβανε επισκέψεις και ξεναγήσεις σε οινοπαραγωγικές περιοχές κυρίως του Αμυνταίου, της Νάουσας, της Επανομής, των Σερρών, της Αττικής, της Νεμέας και της Σαντορίνης.

Στις θεματικές premium οινογευσίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τους φιλοξενουμένους, δοκιμάστηκαν κρασιά διαφόρων ποικιλιών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δράμας, Κεντρικής Ελλάδας και Αττικής καθώς και Κρήτης, Κεφαλονιάς, Σάμου, Πάρου και Λέσβου.

Η πλειοψηφία των προσκεκλημένων που ήρθαν στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση των ΣΕΟ & Enterprise Greece, εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν τουλάχιστον 1 αστέρι Michelin. Ανάμεσά τους τα 3άστερα Rutz στο Βερολίνο, Azurmendi στη Βαρκελώνη και Geranium στην Κοπεγχάγη, που έχει ανακηρυχθεί Νο1 εστιατόριο στον κόσμο για το 2022. Οι περισσότεροι οινοχόοι, με 38 αστέρια Michelin συνολικά, προέρχονταν από τη Γερμανία αλλά και από Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Λετονία.

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ, Δρ. Γιάννης Βογιατζής

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση των εκλεκτών φιλοξενούμενών μας για τη διοργάνωση της επίσκεψης εξοικείωσης με το ελληνικό κρασί. Η ενέργεια αυτή του ΣΕΟ ήταν κομβικής σημασίας για την προσέγγιση της υψηλής εστίασης στην Ευρώπη. Το ελληνικό κρασί, με τις ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες, τα μοναδικά ελληνικά αμπελοτόπια αλλά και την εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής που διαθέτει, έλαμψε, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τους καταλόγους των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου».

Τι δήλωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου

Η κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, δήλωσε: «Το Ελληνικό κρασί παίρνει το μερίδιο που αξιακά του ανήκει στην εστίαση υψηλής γαστρονομίας στην Ευρώπη. Τέτοιες δράσεις κάνουν ευρύτερα γνωστή την ποιότητα του Ελληνικού αμπελώνα και ενισχύουν την εικόνα του στις παγκόσμιες αγορές».

Το Δ.Σ. του ΣΕΟ αποστέλλει θερμές ευχαριστίες στην Enterprise Greece, η οποία από την αρχή υποστήριξε έμπρακτα την τόσο σημαντική αυτή ενέργεια για την προβολή και προώθηση του ποιοτικού, εμφιαλωμένου, ελληνικού κρασιού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται επίσης στον κο Ευάγγελο Πάττα, ιδιοκτήτη του ενός αστεριού Michelin εστιατορίου Delice στη Στουτγάρδη, για την πολύτιμη συνδρομή του εξασφάλιση της παρουσίας των κορυφαίων οινοχόων: «Το ταξίδι αυτό ήταν ένα ορόσημο για το ελληνικό κρασί. Ταξιδέψαμε μια εβδομάδα σε αρκετές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και δοκιμάσαμε πολλά κρασιά από τις περιοχές τις οποίες δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε. Μάθαμε πολλά για τις γηγενείς ποικιλίες της Ελλάδας, τα μοναδικά αμπελοτόπια και τη φιλοσοφία των οινοποιείων. Μετά από αυτή την απίστευτη εβδομάδα έχουμε κατανοήσει το τεράστιο ποιοτικό άλμα του ελληνικού κρασιού. Οι οινοχόοι εντυπωσιάστηκαν πολύ με την εξέλιξη αυτή. Ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι ένα νέο αστέρι γεννήθηκε: το αστέρι της οινικής Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει κερδίσει την καρδιά όλων μας και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον ΣΕΟ γιαυτό!», δήλωσε ο κ. Πάττας.

Της Κατερίνας Καρσιώτη

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Όταν το ψωμί και η ελιά ήταν «κραυγή» πείνας…(BINTEO/ΦΩΤΟΣ)

Έτσι στηρίζει η κυβέρνηση τις εταιρίες από τα περιοριστικά μέτρα

Taste and Hospitality

Θετικά μηνύματα για την τουριστική βιομηχανία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!