Εκτός από τη Βρετανία, εορτασμοί για τη στέψη της Βασίλισσας πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις τότε αποικίες του Στέμματος, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο. Οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο Mehmet Erbağ στη σελίδα Cyprus4❤ απεικονίζουν τους εορτασμούς που έλαβαν χώρα στη Λευκωσία.
Οι πόλεις σημαιοστολίστηκαν, ενώ έφτιαξαν μέχρι και αναμνηστικά φλιτζάνια τσαγιού με την εικόνα της Βασίλισσας και την επιγραφή God save the Queen. Ο τότε κυβερνήτης της Κύπρου Ράιτ έδωσε εντολές ώστε να γίνουν ταυτόχρονες παρελάσεις σε όλες τις πόλεις.




Η μόνη πόλη στην Κύπρο που δεν γιόρτασε τη στέψη
Στο πλαίσιο των εορτασμών, στο «Ιακώβειο Γυμναστήριο» στην Πάφο υψώθηκε η αγγλική σημαία, γεγονός που εξόργισε τους μαθητές. Παραμονή της στέψης, οι μαθητές της Πάφου και οι φοιτητές τού Λιασιδίου Κολεγίου οργάνωσαν διαδήλωση με αίτημα να υποσταλεί η αγγλική σημαία και να εκκενωθεί το γήπεδό τους από στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο 15χρονος τότε Ευαγόρας Παλληκαρίδης αναρριχήθηκε στον ιστό, κατέβασε και έσκισε την αγγλική σημαία υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους: το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για επέκταση των διαδηλώσεων.
Οι μαθητές και το πλήθος συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία ενισχύθηκε από Τούρκους. Ο διοικητής έστειλε διαταγή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί γιατί δεν έπρεπε η στέψη της βασίλισσας να αμαυρωθεί με αίμα. Η νεολαία της πόλης άρχισε να ξηλώνει τις επιγραφές και τις φωτογραφίες της νέας Βασίλισσας από τους δρόμους. Η Πάφος έγινε έτσι το μόνο μέρος όπου δεν γιορτάστηκε η στέψη. Ο Ευαγόρας συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της μικρής του ηλικίας.