Νέα Νεα της Αγορας

ΕΟΤ: 458.800 € για προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στην εταιρία του Οδηγού Michelin

Το ποσό των 458.800 € θα καταβάλλει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, βάσει  συμφωνίας με τον οδηγό  «Michelin Guide» που υπογράφηκε, στο Παρίσι από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. 

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ ελάχιστων ημερών, καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου με απόφασή του ο κ. Φραγκάκης προχώρησε σε συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας «Πρόσκληση για συμμετοχή σε διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για τη συνεργασία του ΕΟΤ με τον Όμιλο Michelin για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό» και στις 15 -τρεις ημέρες μετά- είχαν ολοκληρωθεί (!!!) όλες οι διαδικασίες και έγινε η κατακύρωση του αποτελέσματος της πρόσκλησης για συμμετοχή σε διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την επιλογή αναδόχου του έργου της προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, με απόφαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ. Πρόκειται για ταχύτητα πρωτόγνωρη όχι μόνο για τον Οργανισμό, αλλά και γενικά. Δημιουργεί δε εύλογη απορία η διαδικασία, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΤ “…ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης συντόνισε την πρωτοβουλία τα τελευταία δυο χρόνια”, για να γίνουν τα διαδικαστικά σε 3 μόλις ημέρες…

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΕΟΤ, “ο Οδηγός Michelin είναι ένα brand αναγνωρίσιμο στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για την ποιότητά του και την διεθνή αναγνώριση που προσφέρει. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ πλάνο προβολής της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς μέσω της Michelin”.

Για τη σημερινή συμφωνία με τον Οδηγό Michelin o υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:  «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να ξεκινήσουμε μία νέα συνεργασία με τον διεθνούς κύρους Οδηγό Michelin, η οποία τοποθετεί επίσημα την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα είναι ξακουστή σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα της Μεσογειακής Διατροφής που αποτελεί τη βάση της τοπικής κουζίνας. Η χώρα μας βιώνει και φέτος μια εξαιρετική χρονιά στον τομέα του τουρισμού και ταυτόχρονα μία νέα ευκαιρία παρουσιάζεται: να συστήσουμε στους επισκέπτες μας την υψηλή γαστρονομία που διαθέτουμε ώστε να τους δώσουμε ακόμα ένα λόγο προκειμένου να ξαναεπισκεφτούν σύντομα τον αγαπημένο τους προορισμό!

Είναι αυτονόητο πως όταν μιλάμε για υψηλή γαστρονομία συνεργαζόμαστε με τους κορυφαίους του είδους. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα διαθέτει το δικό της εμβληματικό Οδηγό Michelin. Οι ειδικοί του Michelin ερευνούν τα εστιατόρια της πόλης και της περίφημης Riviera, και μοιράζονται τις εμπειρίες που αποκομίζουν στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οδηγού. Είμαστε βέβαιοι πως αυτό το εγχείρημα είναι μόνο η αρχή για την ανάδειξη όλο και περισσότερων γαστρονομικών προορισμών σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά την ομάδα Michelin για την ψήφο εμπιστοσύνης και σας προσκαλώ όλους να περάσετε το επόμενο greekend απολαμβάνοντας την εξαιρετική κουζίνα της χώρας μας στα εστιατόρια που έχουν διακριθεί με αστέρι Michelin!»

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης που συντόνισε την πρωτοβουλία τα τελευταία δυο χρόνια, αναφέρει από το Παρίσι: «Η σημερινή συμφωνία μεταξύ του ΕΟΤ και της Michelin αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μας με τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα.  Η χώρα μας αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό ως τουριστικός προορισμός 12 μηνών. Δουλεύουμε εδώ και δύο περίπου χρόνια το πλαίσιο της συνεργασίας μας,  υπό αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας. Φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο και πολλή δουλειά, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Γαλλία που εργάστηκαν σκληρά, μαζί με τα στελέχη της Michelin, τα οποία οφείλω επίσης να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία μας και να ευχηθώ καλή δουλειά από εδώ και πέρα. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους δύο μεγάλους Έλληνες σεφ που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin: τον Άγγελο Λάντο και τον Έκτορα Μποτρίνι οι οποίοι με ενέπνευσαν να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια πριν από δύο χρόνια, εν μέσω σκληρής πανδημίας.  Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Και σήμερα είμαι πολύ υπερήφανος που κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές οι Έλληνες διοργανωτές συνεδρίων HAPCO & DES κατήγγειλαν ότι ουδεμία προβολή του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού γίνεται από τον ΕΟΤ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Βολτάρουν σε πάρκα αλλοδαποί παρά τα μέτρα – Καταγγελίες ανά Επαρχία

Σαντορίνη: Η θάλασσα «ξυπνάει» το ηφαίστειο

Taste and Hospitality

Καταδίκη-ορόσημο για καταστροφή βιοτόπου στο Lady’s Mile

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!