Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ζευγάρι αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο, όταν έμαθε πως τα 3 παιδιά του θα τυφλωθούν

Η Edith Lemay και ο  Sebastien Pelletier είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι από τον Καναδά και έχουν τέσσερα παιδιά. Η Μία, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας , διαγνώστηκε με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, μια σπάνια κληρονομική πάθηση που προκαλεί απώλεια ή μείωση της όρασης με την πάροδο του χρόνου.

Την Μία ακολούθησαν και οι δύο από τους γιους τους οι οποίοι διαγνώστηκαν σύντομα με την ίδια γενετική πάθηση. «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πραγματικά», λέει η Lemay, εξηγώντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία ή αποτελεσματική θεραπεία για να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου και συμπληρώνει «Δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα θα πάει, αλλά περιμένουμε να είναι εντελώς τυφλά μέχρι τη μέση της ζωής τους».

Σίγουρα αυτά τα νέα, κανένας γονιός δεν θέλει να τα ακούσει ποτέ για τα παιδιά του. Όταν αποδέχθηκαν την διάγνωση, το ζευγάρι εστίασε την προσοχή του στο να βοηθήσει τα παιδιά τους να αποκτήσουν τις δεξιότητες που θα χρειάζονταν για να πλοηγηθούν στη ζωή τους.

«Σκέφτηκα, «Δεν πρόκειται να της δείξω έναν ελέφαντα σε ένα βιβλίο, θα την πάω να δει έναν πραγματικό ελέφαντα», εξήγησε η Edith Lemay. «Και θα γεμίσω την οπτική της μνήμη με τις καλύτερες, πιο όμορφες εικόνες που μπορώ».

Έτσι οι δυο γονείς  αποφάσισαν να ταξιδέψουν για έναν χρόνο σε διάφορες χώρες του κόσμου, για να μπορέσουν να δώσουν στα παιδιά τους όσο το δυνατόν περισσότερες εικόνες και ερεθίσματα.

Μέχρι στιγμής, η οικογένεια  έχει επισκεφθεί χώρες όπως η Ναμίμπια, η Ζάμπια, η Τανζανία, η Τουρκία, η Μογγολία και η Ινδονησία.

«Προσπαθούμε πραγματικά να τους κάνουμε να δουν πράγματα που δεν θα έβλεπαν στον Καναδά και να ζήσουν τις πιο απίστευτες εμπειρίες.Επικεντρωνόμαστε στα αξιοθέατα», εξηγεί ο Pelletier. «Εστιάζουμε, επίσης, πολύ στην πανίδα και τη χλωρίδα. Έχουμε δει απίστευτα ζώα στην Αφρική, αλλά και στην Τουρκία και αλλού».

Όπως λένε, μία από τις καλύτερες στιγμές είναι να βλέπουν τον δεσμό μεταξύ των παιδιών να δυναμώνει. «Είναι υπέροχα μαζί», αναφέρει ο Pelletier. «Πέρα και πάνω από αυτό, νομίζω ότι βοηθάει να εδραιωθεί αυτός ο δεσμός μεταξύ τους. Και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν το ένα το άλλο.Ας ελπίσουμε ότι η επιστήμη θα βρει μια λύση.

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

‘Οπου φύγει, φύγει για φθινοπωρινές διακοπές οι Ολλανδοί

Taste and Hospitality

Ανανάς: Το φρούτο που όλοι πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας

Taste and Hospitality

Γλουτένη η… αχώνευτη!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!