Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Νέα πνοή και αναπτυξιακή δυναμική για τον Όμιλο Ιntrakat στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Intrakat εγκαινιάζει νέα εποχή για την αναπτυξιακή του πορεία, έπειτα από την αλλαγή στη μετοχική δομή και τη διοικητική του ομάδα. Έχοντας συσσωρεύσει, στην 35χρονη παρουσία του στην αγορά, σημαντική εμπειρία, τεχνογνωσία και εκτεταμένη εξειδίκευση, σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω το επιχειρησιακό του αποτύπωμα στα επόμενα έτη, πρωταγωνιστώντας στους κλάδους δραστηριότητάς του και αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις όποιες προκλήσεις.

Η νέα διοίκηση της Intrakat σχεδιάζει ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πλάνο, συνεχίζοντας με γοργούς ρυθμούς την ανάλυση του συνόλου των αναγκών του Ομίλου και λαμβάνοντας υπόψιν το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η εταιρεία επενδύει στρατηγικά στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των Υποδομών – Κατασκευών, των έργων ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων και του Real Estate, με έμφαση στον τουρισμό, αναπτύσσοντας το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο και δημιουργώντας αξία και δυναμική.

«Έχουμε νέο όραμα, αξίες, δύναμη και τεχνογνωσία, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και εργαζόμαστε με συνέπεια ώστε να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό και επενδυτικό μας πρόγραμμα. Προχωρούμε σε στρατηγικές συνεργασίες, εστιάζοντας και επενδύοντας σε κατασκευές, ΑΠΕ, ανάπτυξη ακινήτων και τουριστικών υποδομών, με το βλέμμα στραμμένο σε ένα βιώσιμο μέλλον», αναφέρει ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου.

.

Ήδη, ο Όμιλος απαντά στην ενεργειακή πρόκληση, συμβάλλοντας στην πράσινη μετάβαση με ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης για τον Όμιλο τα επόμενα έτη. Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία ενίσχυσε τη θέση της στον συγκεκριμένο τομέα με την εξαγορά του 100% της DNC Energy, μέσω της οποίας προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιό της έργα Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 520MW, ενώ ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση ύψους 120 εκατομμυρίων Ευρώ, με στόχο την πλήρη ανάπτυξη ώριμου χαρτοφυλακίου Αιολικών Πάρκων 100 MW.

Επιπρόσθετα, πέρα από τη συμμετοχή της σε εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής εμβέλειας, στα οποία επίσης τοποθετείται στρατηγικά, η εταιρεία επιθυμεί να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμά της στο Real Estate και τις τουριστικές υποδομές, καθώς διαβλέπει σημάδια ισχυρής ανάκαμψης και σημαντικών προοπτικών.

Στη μετά-την-πανδημία περίοδο, υπάρχει έντονη ζήτηση για ακίνητα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών και η Intrakat είναι έτοιμη να κερδίσει το «στοίχημα» και σε αυτόν τον τομέα. Ο Όμιλος εστιάζει σε high end τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη, όπου σχεδιάζει να αναπτύξει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες, συμβάλλοντας στην πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.

Στα πρόσφατα αποκτήματα του Ομίλου συγκαταλέγεται το Apanema Resort στη Χώρα  Μυκόνου, το οποίο θα ανακατασκευαστεί και αναδιαμορφωθεί πλήρως σε ένα υπερσύγχρονο luxury boutique hotel με έμφαση στην υψηλής ποιότητας πολυτελή διαμονή, τη γαστρονομία και την ευεξία.

Από τις αρχές του έτους, η Intrakat λειτουργεί το επίσης 5άστερο “Xenodocheio Milos” στην καρδιά της Αθήνας, ενώ πέρυσι ανακοίνωσε σύμβαση για την αποπεράτωση ενός επιπλέον πολυτελούς ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο θα λειτουργήσει ως ενιαίο με το γειτονικό Grand Hyatt Athens και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- συνεδριακούς χώρους, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, συσκέψεων και στάθμευσης.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του Ομίλου στον τομέα του Real Estate, ανακοινώθηκε πρόσφατα και η στρατηγική συνεργασία της Intrakat με την Ellington Solutions στον τομέα των REOs (Real Estate Owned) με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαχειρίζονται οι δύο όμιλοι στην ελληνική αγορά και τη δημιουργία σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών στον κλάδο.

.

Επίσης, δυναμική είναι η συμμετοχή του Ομίλου Intrakat σε εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα όπως τα Hellinikon Marina Tower, ο Οδικός Άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, η Ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης, ο ΒΟΑΚ, τα Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ κ.α.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΚΥ.Φ.Ε.ΑΣ – Αυτή είναι η “φωνή” στην εφοδιαστική αλυσίδα της Κύπρου

Κρατική ενίσχυση 120 εκατ. ευρώ στην Aegean

Taste and Hospitality

Η Ιταλική μαφία βγάζει €2,2 δισ. τον χρόνο από τον τουρισμό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!