Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Τα 6 πράγματα που έμειναν στην ιστορία για τα «τραπεζώματα» των Προέδρων της Αμερικής

Τα Προεδρικά γεύματα και δείπνα του Λευκού Οίκου συζητιούνται και πολλά από αυτά περνούν στην ιστορία. Οι Πρόεδροι της Αμερικής δεν γλίτωσαν από την ιστορία, όχι όμως, για τα ανδραγαθήματά τους, αλλά για τις παραξενιές κατά τη διάρκεια των τραπεζιών στον Λευκό Οίκο, τις συνήθειές τους και τις νέες τάσεις που έφεραν οι σύζυγοί τους.

Τα 6 πράγματα που έμειναν στην ιστορία για τα «τραπεζώματα» των Προέδρων της Αμερικής

Η Αμερική δεν θα ξεχάσει τους παρακάτω έξι Προέδρους της, τον καθένα για διαφορετικό λόγο. Μάθετε τι έκαναν και συζητιέται ακόμα…

1- Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ήταν εκείνος που ξεκινούσε πρώτος να δοκιμάζει τα πιάτα που σερβίρονταν, όταν καθιερώθηκαν τα εθιμοτυπικά δείπνα ψυχαγωγίας στον Λευκό Οίκο. Αν και αυτός με τη Μάρθα διοργάνωναν με μεγάλη προσοχή τα γεύματα του Κονγκρέσου και τα κρατικά συμπόσια, ένας από τους συχνούς καλεσμένους τους τα χαρακτήρισε «εντυπωσιακά θαμπές υποθέσεις»! Τι εννοούσε; Προφανώς δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ήταν εξαιρετικά αυστηρός, δεν συγχωρούσε την αργοπορία σε κανέναν, ενώ παράλληλα είχε την τάση να παίζει…ταμπούρλο με τα ασημένια μαχαιροπήρουνα πάνω στο επίσημο τραπέζι!

2- Ο Τόμας Τζέφερσον αγαπούσε πολύ το κρασί και πάντα προτιμούσε το κρασί Μαδέρα για τα επίσημα τραπεζώματά του. Συνήθως άνοιγε τέσσερα έως και έξι μπουκάλια κρασί κάθε φορά που ερχόταν η ώρα του φαγητού. Μάλιστα, ο τρίτος Πρόεδρος των ΗΠΑ, άφησε στο συρτάρι του Λευκού Οίκου, στην οκταετία της θητείας του, έναν λογαριασμό αγοράς κρασιών πάνω από δέκα χιλιάδες δολάρια! Δεν ήταν απλά ένα εξωφρενικό ποσό για την εποχή, αλλά σχεδόν πριγκιπικό, όπως χαρακτηρίστηκε.

3- Ο Τζέιμς Μάντισον ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, που η σύζυγός του ήταν η αδιαφιλονίκητη μεγάλη κυρία της κοινωνίας της Ουάσινγκτον. Η σύζυγος του Προέδρου καθόταν πάντα στην κεφαλή του τραπεζιού κατά τη διάρκεια των επίσημων τραπεζιών και ο ντροπαλός Πρόεδρος-σύζυγος καθόταν… κάπου εκεί κοντά της! Σχεδόν κάθε βράδυ ζούσαν νύχτες διασκέδασης και κατασπατάλησης χρημάτων. Κανένας δεν θα ξεχάσει αυτό που αντίκρισαν και περιέγραψαν οι Βρετανοί στρατιώτες όταν μπήκαν στην αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια του Πολέμου του 1812: βρήκαν ένα ακραία πολυτελές τραπέζι, στημένο για δείπνο 50 ατόμων, το οποίο είχε μείνει μισοτελειωμένο αφού ο Λευκός Οίκος εκκενώθηκε.

4- Ο Γ.Γκραντ, ο 18ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από την ορκωμοσία του προσέλαβε ένα παλιό αξιωματικό από τις ημέρες του στρατού, ώστε να αναλάβει τη θέση του Αρχιμάγειρα του Λευκού Οίκου. Στη σοκαρισμένη και τρομαγμένη από την απόφασή του σύζυγό του Τζούλια, ο Πρόεδρος πολύ συχνά θύμιζε τις μέρες που ζούσε η οικογένεια στο σπίτι με τις μάχες των παιδιών στην κουζίνα, εξηγώντας της ότι θέλει να μπει μια τάξη. Βέβεια δεν πέρασε πολύς καιρός που η Τζούλια αντικατέστησε τον μάγειρα και ο Λευκός Οίκος πέρασε στην πιο χλιδάτη εποχή του, που οι καλεσμένοι έτρωγαν μενού που αποτελούνταν από 29 πιάτα! Ο ίδιος ο Πρόεδρος παρέμεινε ένας απλός άνθρωπος, που προτιμούσε τις εύκολες και λιτές γεύσεις-το μόνο που ήθελε να υπάρχει πάντα το αγαπημένο του πιάτο, η πουτίγκα από ρύζι.

5- Οι Ρούσβελτ επέμεναν στην αμερικάνικη κουζίνα και τα πιάτα που θεωρούνταν τα αγαπημένα του λαού: βόειο κρέας καθαρισμένο από τα λιπαρά, ζυμωτό ψωμί, πουτίγκες και κέικ φρούτων. Μέσα σε όσα αναφέρονται για το ζεύγος Ρούσβελτ ήταν και το ότι σέρβιραν χοτ ντογκ στα τραπέζια τους τα καλοκαίρια, ακόμα και στην βασιλική οικογένεια!

6- Η Τζάκι Κένεντι ήταν εκείνη που έκανε τις μεγαλύτερες καινοτομίες. Ήταν δική της απόφαση να «σπάσει» τον νόμο του ενός τεράστιου τραπεζιού και να το αντικαταστήσει με ροτόντες, εξυπηρετώντας έτσι και την ανάγκη της φιλοξενίας περισσότερων καλεσμένων, αλλά και της μεταξύ τους…κοινωνικοποίησης. Αν και ο Τζον Κένεντι ήταν οπαδός της παράδοσης υπέκυψε στη θέλησή της Τζάκι,ακόμα και στις γεύσεις. Εκείνος αγαπούσε τη νέο Βρετανική εκδοχή της κουζίνας, αλλά η Τζάκι επέβαλλε το γαλλικό στυλ στα προεδρικά τραπέζια και τα πάρτι που έμειναν στην ιστορία.

Με πληροφορίες:thetoc.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

1η Ιουλίου: Aρχίζει η διεξαγωγή συναυλιών σε ανοικτούς χώρους, θέατρα και σινεμά

Η Βρετανία «αποχαιρέτισε» την ΕΕ

Taste and Hospitality

Σπίτια με 1 ευρώ στο χωριό των «τελευταίων Ελλήνων» στην Ιταλία (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!